Gammeldags æbleskiver – min mors opskrift

Copyright
English recap

Jeg elsker simpelthen hjemmebagte æbleskiver, og starter som regel sæsonen op allerede i oktober – bare fordi de er så gode. Her deler jeg min mors opskrift på de klassiske æbleskiver bagt med kærnemælk i min mormors gamle støbejernspande.

Æbleskiver bagt ved komfuret smager bare aldeles bedre end de købte, det kan slet ikke diskuteres. Jeg kommer fra en familie, hvor man bager sine æbleskiver selv, men i mine voksne år er det gået op for mig, at det bestemt ikke er sådan i alle familier. Jeg har de senere år derfornærmest gjort det til min mission at introducere de hjemmebagte “skiver” for alle i vores omgangskreds.

æbleskiver opskrift kærnemælk

Opskrift på gammeldags æbleskiver med kærnemælk

(Opskriften giver cirka 30 stk)

3 æg
3 spsk sukker

1/4 liter kærnemælk
2 dl piskefløde
4 dl. hvedemel
2 tsk bagepulver
1 spsk citronsaft og gerne lidt revet skal fra en økologisk citron

Skil blomme fra hvide og pisk hviderne helt stive i en skål. I en større skål røres blommer, sukker, kærnemælk, citron og fløde sammen til en jævn masse. Tilsæt mel og bagepulver og rør dejen tyk og jævn.

Fyr nu op under æbleskivepanden på komfuret, smelt lidt smør i hvert hul. Mens panden bliver langsomt varm vendes de stive hvider forsigtigt i din dej, hvorefter du er klar til at bage æbleskiver. De bliver bedst, hvis du steger dem i smør og løbende vender dem, så de får stegeskorpe på alle sider.

Nyd dem straks med syltetøj og sukker. Bon appetite!

æbleskiver opskrift kærnemælkæbleskiver opskrift kærnemælk

I min familie har vi aldrig lavet dem med æblestykker i, men skal du være tro mod navnet, så kan du jo prøve det af.

Sig mig lige, hvor mange af jer, som også bager æbleskiverne selv? Er det med eller uden kærnemælk og hvornår starter I sæsonen? Kh Dorte, en vaskeægte julegris ♥

English recap

Recipe on traditional “Æbleskiver”, a nordic cake-bread that could maybe be translated into some sort of fritters. We traditionally eat them around christmas – not me though, I start my season already in october, but only because they are so good and I love baking them myself. If you want to try them too you need a pan with holes for baking the round fritters.

Divide the whites from the yolks of 3 eggs. Mix 3 tbsp sugar, 1/4 l buttermilk, 2 dl heavy cream, 2 tsp baking powder, 1 tbsp lemonjuice and 4 dl flour with the yolks. Then in a separate bowl whip the egg whites stiff and then carefully turn it into the dough. Now you’re ready to bake the fritters in your pan.

……………..

LINKS & CREDITS

Photos by Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

madplan
Follow:
Share:

2 Comments

  1. 18. oktober 2016 / 9:17

    Hjemme hos os er det en blanding af de hjemmelavet og købte – alt efter hvad tid og overskud tillader.

    Jeg har bagt både med og uden kærnemælk – men har endnu ikke fundet den perfekte opskrift, så det kan være at jeg skal prøve din mors.

    • 18. oktober 2016 / 14:04

      Prøv den! Jeg vil sige, vi også køber ind imellem – ikke mindst hvis vi bliver mange, men jeg foretrækker helt sikkert at lave dem selv – ikke bare for smagen, men også bare for glæden ved at forberede og bage dem ???

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.