Deprecated: is_ajax is deprecated since version 6.1.0! Use wp_doing_ajax instead. in /customers/4/3/5/dortebak.dk/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5211 Klassisk opskrift på æbleskiver med kærnemælk
1   53
13   108
52   207
10   97
14   130
6   107
23   212
5   83
0   150
19   137

Gammeldags æbleskiver – min mors opskrift

links

Opskrift på klassiske æbleskiver bagt på kærnemælk og uden gær. Lige præcis den bedste opskrift, der findes, som giver dig luftige og søde æbleskiver med en svag syrlig undertone. Mums!

Jeg elsker simpelthen hjemmebagte æbleskiver, og starter som regel sæsonen op allerede i oktober – bare fordi de er så gode. Her deler jeg min mors opskrift på de klassiske æbleskiver bagt med kærnemælk i min mormors gamle støbejernspande.

Æbleskiver bagt ved komfuret smager bare aldeles bedre end de købte, det kan slet ikke diskuteres. Jeg kommer fra en familie, hvor man bager sine æbleskiver selv, men i mine voksne år er det gået op for mig, at det bestemt ikke er sådan i alle familier. Jeg har de senere år derfor nærmest gjort det til min mission at introducere de hjemmebagte “skiver” for alle i vores omgangskreds.

Du skal selvfølgelig sikre dig at du har en æbleskivepande, før du går igang. Jeg selv bager i min mormors gamle støbejernspande, som skal varmes ordentligt op, men til gengæld holder en jævn varme. Du kan finde en lignende støbejerns æbleskivepande her* eller en anelse billigere kan du købe en æbleskivepande i støbejern her*

æbleskiver opskrift kærnemælk
æbleskiver opskrift kærnemælk

Opskrift på gammeldags æbleskiver med kærnemælk

Antal: 30 stk

Ingredienser

 • 3 æg
 • 3 spsk sukker
 • 1/4 liter kærnemælk
 • 2 dl piskefløde
 • 4 dl. hvedemel
 • 2 tsk bagepulver
 • 1 spsk citronsaft og gerne lidt revet skal fra en økologisk citron

Sådan gør du

 • Skil blomme fra hvide og pisk hviderne helt stive i en skål.
 • I en større skål røres blommer, sukker, kærnemælk, citron og fløde sammen til en jævn masse.
 • Tilsæt mel og bagepulver og rør dejen tyk og jævn.
 • Fyr nu op under æbleskivepanden på komfuret, smelt lidt smør i hvert hul.
 • Mens panden bliver langsomt varm vendes de stive hvider forsigtigt i din dej, hvorefter du er klar til at bage æbleskiver.
 • Med en ske hældes hvert hul i æbleskivepanden op til kanten. De bliver bedst, hvis du steger dem i smør og løbende vender dem, så de får stegeskorpe på alle sider. Du vender æbleskiverne med en spids gaffel, som stikkes ind i siden, således du kan trække den rundt.

I min familie har vi aldrig lavet dem med æblestykker i, men skal du være tro mod navnet, så kan du jo prøve det af.

Sig mig lige, hvor mange af jer, som også bager æbleskiverne selv? Er det med eller uden kærnemælk og hvornår starter I sæsonen? Kh Dorte, en vaskeægte julegris ♥

Follow:
0
Share:

2 Comments

 1. 18. oktober 2016 / 9:17

  Hjemme hos os er det en blanding af de hjemmelavet og købte – alt efter hvad tid og overskud tillader.

  Jeg har bagt både med og uden kærnemælk – men har endnu ikke fundet den perfekte opskrift, så det kan være at jeg skal prøve din mors.

  • 18. oktober 2016 / 14:04

   Prøv den! Jeg vil sige, vi også køber ind imellem – ikke mindst hvis vi bliver mange, men jeg foretrækker helt sikkert at lave dem selv – ikke bare for smagen, men også bare for glæden ved at forberede og bage dem ???

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.