Jagten på den perfekte hårbørste

god hårbørste mason pearson© All photos belong to Dorte Bak unless other is written

English recap

Der har længe været en masse hype omkring Mason Pearsons børster med vildsvinehår, som findes i flere udgaver og til forskellige priser. Konkurrende brands tilbyder også vildsvinebørster, men til helt andre priser, så hvad er lige forskellen og skal det være med vildsvinehår for at være godt?

indlægget indeholder reklame_grønHerhjemme har vi 2 slags hårbørster med vildsvinehår – den ene er en Mason Pearson i pocketsize med kun vildsvinehår, den anden er en oldgammel børste uden navn, som jeg har arvet fra min frisørmester helt tilbage i ’98! Begge er gode, rigtig gode, og selvom der er forskel på børsternes kunnen, så indfrier de altså mit behov begge to. Både pigerne og jeg bruger Mason Pearsonbørsten, og vi foretrækker den også alle 3 – til trods for at vi har en vældig fin Hello Kittybørste fra H&M! Pigerne kan mærke forskel, både fordi det ikke gør ondt at få redt håret med MP’en og fordi deres hår simpelthen bliver meget mere blødt og lækkert med den.

I følgeskab med en god børste er jeg meget loyal overfor min Yogurt leave-in fra O’right og Nurturing Drops fra O-way. Lige nu kan jeg ikke finde nogle af dem online, men hos lookfantastic har de O’right og jeg har før set yogurt i deres sortiment, så måske den vender tilbage på et tidspunkt. Om ikke andet, så forhandler jeg jo også produkterne selv…

Find også de super gode børster Wet Brush og Shine Brush i min webshop

god hårbørste mason pearson

Mason Pearson – hvad kan den?

Det helt særlige ved Mason Pearsons hårbørster, er udformningen. Først og fremmest er den fremstillet af den bedste kvalitet, der fås af vildsvinehår, men endnu vigtigere er måden, de er sat fast på børsten og den “pudeform”, den har. Det er nemlig præcis den udformning, der giver hovedbunden den gode massage, som stimulerer hårsækkene og sætter gang i blodcirkulationen. Det siges, at børsten modvirker hårtab på grund af den særlige form, så for de piger og mænd, der kæmper med hårtab, er lige netop Mason Pearsonbørsten altså en god investering.

De fås i 3 størrelser, hvor man enten vælger 100% vildsvinehår eller en blanding med nylonhår også. Blandingen med nylonhår giver mening hvis du har rigtig meget hår, som ikke kan reddes igennem med vildsvinehår alene. Personligt er jeg dog til den med kun vildsvinehår, og selvom jeg har en del hår, klarer jeg mig fint med den lille model.

Den perfekte hårbørste

Fordi jeg er frisør får jeg jævnligt spørgsmål omkring valg af hårbørster. Jeg synes ikke, der findes én rigtig hårbørste, så selvom jeg er stor fan af Mason Pearson, så kender jeg til mange andre børster, som virkelig er super gode. Det kan godt betale sig at prøve sig lidt frem og så rent faktisk købe den børste, som man kan mærke er bedst til eget hår og temperament. Med en god hårbørste passer du bedre på dit hår, blandt knækker du færre hår ved udredning og du “smører” håret med dit naturlige fedtlag, hvilket beskytter og giver naturlig glans.

god hårbørste mason pearsonTangle Teezer til 99,- kr. er især populær til børn, fordi den er nem for dem selv at holde, når de skal lære at redde håret.

Classic Brush fra Moroccan Oil er et godt alternativ til Mason Pearson, men til en lidt mere overkommelig pris (439,- kr)

Smoothing Brush fra Kevin Murphy har jeg ikke haft i hænderne selv, og den ser også lidt anderledes ud i udformningen, men kan sagtens være god (299,- kr)

Wet Brush fra HH Simonsen er helt vanvittig god og klarer selv det mest filtrede lange hår uden vanskeligheder. Den har ikke vildsvinehår, og hvad hemmeligheden er aner jeg simpelthen ikke, men den virker! (119,- kr.)

Kardashian Beauty har jeg heller ikke haft i hænderne, men den ligner i høj grad den fra Mason Pearson rent formmæssigt, og til prisen (139,- kr.) ville jeg helt sikkert bare klikke den hjem og se, hvad den kan 

Det blev vist et lidt nørdet indlæg i dag hva?! Men det kan I da godt klare, og I plejer jo at tage godt imod mine hår-indlæg. Rigtig god dag til jer, klem fra Dorte 

English recap

Today the talk is all about great hairbrushes and in our home the greatest of them all is the Mason Pearson brush. You don’t have to spend all your allowances on that one brush though since there are great alternatives on the market that brush hair with all those same benefits as well. The Mason Pearson is known to help with hairloss but if your using it mainly to brush and keep your hair healthy another one can definitely do as well.

……………..

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak 
©

Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

Follow:
Share:

2 Comments

  1. Carina P
    5. maj 2017 / 13:40

    Hej Dorte, jeg købte børsten fra HH Simonsen efter denne fine guide. Seriøst, af hjertet tak for den anbefaling. Har aldrig oplevet hårbørstnig i langt, vådt og filtreret hår så nemt!!! Det er vildt skørt hvorfor den lige har “The magic touch” ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.