Udgivet i Skriv en kommentar

Gammeldags æblekage med makroner

gammeldags-aeblekageCopyright

English recap

Sæsonen byder på masser af æbler, så hvad er mere oplagt end at lave en gammeldags æblekage med makroner, flødeskum og hjertevarme? Her får I min opskrift på den klassiske dessert, som er så perfekt til efteråret

indlægget indeholder reklame_grønMin mand elsker en klassisk gammeldags æblekage, I ved “som mormor lavede den”, så ikke denne klassiske æblekage med æblestykker på toppen, som jeg tidligere har delt. Da vi modtog en sækfuld æbler fra min mor og hendes kærlighedsven, besluttede jeg at lave en kærlighedsportion til min mand.

Jeg besluttede at lave en hjemmelavet rasp led lit mere smag end en traditionel én, men derudover er jeg gået absolut konservativt til værks. Den blev god, sååååå god, og selvfølgelig skal opskriften lige deles her på bloggen.

gammeldags æblekage klassisk opskriftgammeldags æblekage klassisk opskriftgammeldags æblekage klassisk opskrift gammeldags æblekage klassisk opskrift

Opskrift på gammeldags æblekage som mormor lavede den

Ca. 650 gram æbler (skrællede og skåret i tern)
1 vanillestang
1 dl vand
Ca. 40 gram rørsukker til æblegrød
25 gram mandler
25 gram rørsukker til rasp
25 gram havregryn
En lille klat smør
100 gram makroner
1/2 l piskefløde 38%

Æblegrød

Halvér vanillestangen og separer vanillekornene med lidt sukker og en kniv. I en gryde ved middel varme koges æbletern møre med vand og vanille. Læg også vanillestangen ved, mens det koger. Når grøden er tæt ved mør, det kan du genkende ved at hovedanparten er mere glasagtige i farven, slukkes for varmen. Rør sukker i blandingen og lad det stå med låg på til de sidste æbler er blevet glasagtige i farven, hvorefter låget fjernes og grøden stilles til afkøling.

Rasp

Mandler, havregryn og sukker blendes i en minihakker til en grov melet blanding. På en pande smeltes smør og melblandingen ristes til en mørk gylden farve, hvorefter den lægges til afkøling. Når blandingen er kold, blendes 3/4 dele i minihakkeren endnu engang, hvorefter den blandes med de grovere dele og knuste makroner.

Pisk fløden til en let skum, men pas på ikke at gøre den stiv. I en glasskål laves nu lag med først æblegrød, dernæst makronblanding og så flødeskum. Fortsæt til der er top på skålen og pynt med en enkelt knust makron.

gammeldags æblekage klassisk opskrift

Kagen stilles på køl indtil servering, og jeg kan i øvrigt anbefale at lave den dagen før, fordi den bliver kun bedre af en overnatning på køl. Mums!

Det var måske lidt tarveligt at starte mandag morgen med den her? Meeen man skal jo også lige planlægge indkøb og så videre, så nu ved du, hvad du skal lave til weekenden, klem fra Dorte 

English recap

Last week my mother brought a big bag of apples from their summerhouse and since my husbands absolute favorite is an old fashion apple trifli of course I had to make one. Since I have never made it before or shared it on the blog, and even more important, because it turned out to be SOOOOO good heres the recipe.

Peal and cut 650 grams of apples into cubes and boil with 1 vanilla pod and 1 cup of water. Boil til transluscent in the color and then turn of the stowe and add 40 grams of sugar. 

Now put 25 grams of almonds, 25 grams of oatmeal and 25 grams of sugar in a foodprocessor and chop it to a flour. With just a little piece of butter melted on a pan now roast the flour till its golden and then let it cool. When cooled mix it with 100 grams of crushed macaroons.

Whisk 1/4 l cream till its light but not stiff. Now layer the apple mash, breadcrumbs and cream and continue the layers until you’ve topped the bowl. Finish with a crushed macaroon on the cream and leave in the fridge til serving. Note that the pie gets better the day after making it, therefore you can make it a day in advance.

……………..

LINKS & CREDITS

Photos by Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.