Udgivet i Skriv en kommentar

Køkkenindretning

vores-nye-kokken-5Copyright

English recap

Vores liv har nærmest ændret sig, da vi byggede nyt køkken inde i vores spisestue. Her kommer en update på hvordan det står til, når man indfrier drømmen om et nyt køkken.

indlægget indeholder reklame_grøn

Som mange af jer ved, har vi i sommers bygget om herhjemme. Det var først og fremmest behovet for at have en ordentlig arbejdsramme der drev os til beslutningen, fordi en velfungerende salon er også en salon, der ikke griber ind i vores private hjem. Derfor valgte vi at flytte køkkenet ind i den ene ende af vores store spisestue. Dermed kunne vi nemlig inddrage det tidligere køkken og lave en salon der.

vores-nye-kokken-6vores-nye-kokken-2vores-nye-kokken-4vores-nye-kokken-1

Efter vi har lavet det nyt køkken, har vi krydset mange ting af på positivlisten, og i meget høj grad det punkt, der indfrier en bedre arbejdsramme for mig. Der er dog dukket andre gevinster op, som vi ikke havde med i overvejelserne forud for beslutningen – punkter som har vist sig at være særdeles givende og positive for os alle sammen herhjemme. Det nye rum har nemlig bragt os sammen på en ny måde i hverdagen, fordi vi altid befinder os i samme rum, uanset om der ses fjernsyn, laves mad eller tegnes ved spisebordet. Vi behøver ikke råbe til hinanden, og alle er inden for synsfeltet hele tiden, hvilket for børnene især har givet ro. Vi har også fået plads til at være sammen i køkkenet på én gang, hvilket var komplet umuligt før, og det betyder både at pigerne nu kan være med til at lave mad eller til bare at hænge ud … er de trætte, så slæbes sækkestolen ud på midten af gulvet og på den måde er man tæt på mor, der laver mad.

kokkendromme_indret-hygge

Det er jo helt naturligt at bruge tid på at søge inspiration til indretningen, når man har skabt et helt nyt rum, og der adskiller jeg mig ikke fra jer andre. Inspirationen bygger rigtig meget på stemninger og rekvisitter, som indgår i min drøm om at være “bagemor” og “hygge-med-lektierne-mor”. For mig handler en god hverdag nemlig om sammensmeltningen af hverdagsgøremål i samvær med børnene. Jeg hang selv rigtig meget ud i køkkenet med min mor, da jeg var barn, og tænker tilbage på de stunder som noget af det mest trygge og rare – at sidde på køkkenbordet og se min mor arbejde.

 1. I have this thing with… træskåle!
 2. Skønneste små porcelænsskåle, perfekte til alt …
 3. Gyldent piskeris, smukt nok til at få en plads synligt i køkkenet
 4. Skal man ikke have et forklæde i skind?
 5. Fine viskestykker
 6. Mere guld, her et sæt med sier i guld
 7. Ovnfast fad til de nemme hverdagsretter
 8. En hævekurv har længe stået på min ønskeseddel
 9. Creme Brulé-sæt – et hjem er ikke hjem uden, eller?!
 10. Et krumme-sæt, det har alle da brug for ikke?!
 11. Osteknive til de hyggelige tapasstunder, som vi både tager for os selv, manden og jeg, men også med børn og venner
 12. Stor glasbalje med tappetud
 13. Skærebræt i sort marmor
 14. Endnu et skærebræt til samlingen, dette skærebræt er fra Bloomingville
 15. Fint bakkesæt fra Gant Home
 16. Endnu et fint lille skærebræt i marmor
 17. Bestik i guld-look – fint at dække op med

Jeg skal nok få vist jer lidt mere fra det nye køkken på et tidspunkt, men der er altså nogle småting, som jeg virkelig gerne ville have på plads først. God dag, Dorte 

English recap

As some of you may remember we did some rebuilding here in our home this summer. The purpose was to build a work environment for me that didn’t enterfear with our privacy, but to create that space we had to move the kitchen into our livingroom in order to use the old kitchen space for a salon. I t works like a charm I have to say, and the big plus has definitely been getting a brand new kitchen. The room in it self support a much better way of living for us as a family and facts like being able to include the kids in the cooking process or just that we don’t need to raise our voices to communicate are some of the great things about having kitchen and livingroom at the same place. 

……………..

LINKS & CREDITS

Photos by Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.