Kari og lædersmykkerne

kari-1Copyright

English recap

Tag med på besøg hos kunstneren, der laver unikke smykker af genbrugslæder. Foruden hendes smukke håndværk er der inspiration at hente i hendes måde at tænke genbrug på.

Sasalonlon kommer af ordet salon, og bag navnet finder du en ildsjæl, som dedikeret håndlaver lædersmykker og papirophæng af udelukkende kasserede genbrugsmaterialer. Det er ikke bare en goodwill-indsats, fordi smykkerne i læder er unikke og gennemførte med en vis portion drama, og hendes papirophæng fortæller næsten en historie i deres fine udtryk.

Kari, som er kunsteren bag Sasalonlon, har lavet smykker siden 2007, men først de senere år har det været professionelt. Privat er hun mor til to drenge i skolealderen, gift med kokken Jonas Thunberg og sammen er de bosat på Amager. Hendes vej ind i arbejdet med læder er drevet af en tiltrækning til materialet, som hun ikke har kunnet slippe – hun drømmer endda om læder om natten!

Materialet taler til mig, så jeg kan slet ikke lade være – det startede med sommerfugle og blomsterblade, der bestemt ikke var noget særligt, men stille og roligt har det udviklet sig til mere komplicerede former og lag.

kari-6kari-9kari-8

Kari er oprindeligt uddannet makeup-artist, men har altså skabt sig en selvstændig tilværelse med smykkeproduktion, makeup-opgaver og endda fotografiske opgaver. Det er æstetikken, der er bindeleddet mellem de forskelligtartede ting, hun tager sig til, så det er mindre væsentligt for hende, om hun skal ud på en fotoopgave eller om hun skal sidde ved bordenden i sin stue og nørkle med læder – så længe hun kan tage æstetikken med ind i opgaven.

Genbrug og tanker om miljø

Ikke bare for Kari selv, men også for hendes familie, er genbrugstanken meget aktuel. I deres hjem findes mest genbrug, ikke nødvendigvis gamle ting, men en god blanding. De klunser nemlig gerne et møbel eller to, ligesom de handler på dba, når der skal skiftes ud. Det handler om jagten på det unikke, lige så meget som miljøhensynet, og den udfordring det giver at skulle få tingene til at passe sammen, fornøjer parret, der værdsætter den personlige og særlige stil, som deres hjem får på denne måde.

I arbejdet går genbrugstanken også igen, idet Kari kun bruger genbrugslæder og genbrugspapir, der er klippet fra på et trykkeri.

kari-12kari-11kari-10kari-4kari-5kari-3

Håndlavede lædersmykker

De unikke lædersmykker findes i mere eller mindre detaljerede versioner, hvor der skrues op og ned på dramaudtrykket. Kari anvender kæder i guld eller oxideret sølv, når hun arbejdet med læderet, der ikke vejer så meget. Hun klipper med en lille saks, når hun bygger et smykke op, og bruger enkelte gange også en udstanser.

Alle designs starter med en tanke om, hvad hun selv ville blive glad for, og kun en gang i mellem laver hun bestillingsarbejde. Kari kan godt lide det dramatiske, og derfor arbejder hun også primært med sort læder, når hun selv kan bestemme.

For hele tiden at kunne udvikle sine kollektioner, laver hun typisk kun 10-12 gentagelser af et smykke. På den måde kan køberen dels føle sig unik som ejermand, men også være forvisset om, at der er lagt stor umage i arbejdet med alt, du finder på webshoppen.

Du kan følge Kari på Instagram under profilen @sasalonlon og se hendes nuværende kollektion på hendes webshop med lædersmykker og meget snart med en ny portion af papirophæng også 

English recap

Kari is a danish artist making leather jewelry and paper ornaments with reused materials. She makes everything by hand and only produces small limited collections before moving on to the next shape. Situated in Copenhagen she works dedicated from her home and besides the production she also takes on tasks as a makeup artist and photographer. With every aspect in her life she is dedicated to craftsmanship and recycling which is also visible in the family home that holds a personal style with old furnitures and newer reused things. Go to sasalonlon webshop and follow on instagram @sasalonlon

……………..

LINKS & CREDITS

Photos by Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

Follow:
Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.