Madrid dag 3

dag-3_9Copyright

English recap

Her er min dagbog fra vores 3. og sidste dag i Madrid, hvor vi forcerede Madrids slum, spiste den bedste morgenmad og de bedste burgere, fik shoppet og var i parken.

På vores 3. morgen besluttede vi at gå i en anden retning. Det kan jo ikke være rigtigt, at man udelukkende smelter ind i Chueca og Malasaña når man har 3 hele dage hernede vel? Jeg havde opsnappet, at der i Lavapiés skulle ligge en lille skøn kaffebar med rigtig god morgenmad på menuen, og da vi alligevel skulle til den store park, som ikke er forfærdelig langt derfra, besluttede vi at vandre ned gennem byen. Det var en noget anden oplevelse og egentlig ikke særlig opløftende. Havde vi ikke en allerede stor kærlighed for de to andre områder, havde oplevelsen måske været en anden, men det var mere fattigt, mindre kreativt og slet ikke hyggeligt. Vi endte med at gå ned ad Calle del Méson de Paredes, som føltes ret ussel og slumagtig med mange hjemløse og ufatteligt mange knap så skønne duftindtryk. Vi var lige ved at opgive, da gaden med vores cafe-mål viste sig og ud af slummen skød det mest magiske lille sted. Rustikke vægge, brød af alskens karakter udstillet, fint lille køkken og trange, men hyggelige siddepladser. Skønt! Efter et kig på menukortet havde jeg ualmindeligt svært ved at beslutte mig, og hurra i øvrigt for wifi og Google translate-app’en, så man lige kan oversætte menukortet! Det blev til en brioche med jugurt og marmelade, som simpelthen var fantastisk – og det var kaffen også, hurra!

dag-3_1dag-3_4

Efter morgenmaden drejede vi venstre om og forsvandt stille og roligt ud af området, som vi altså ikke var synderligt begejstrede for. Retningen blev sat mod Parque del Retiro, som er Madrids svar på Central Park. Efterhånden som vi nærmede os ændrede gaderne karakter og før vi anede af det, virkede det pludselig en del mere eksklusivt og dyrt. Foran os viste sig først botanisk have, dernæst en smuk kirke, Iglesia de los Jerónimos. Den gik vi ind i for at få et kig – de er altså bare altid så betagende de gamle katolske kirker.

dag-3_5dag-3_6dag-3_7dag-3_8

En gade bagom den smukke kirke ligger en indgang til parken , som vi valgte at benytte. Jeg vidste, at der i parken skulle ligge et palads af glas, og det måtte jeg bare ikke misse. Det viste sig at ligge en kort spadseretur herfra, og da det kom til syne midt i skoven var jeg ved at tabe underkæben. Hold nu op et bygningsværk – det tog mig virkelig med storm!

img_3492img_3508img_3502img_3501

Turen herfra fortsatte til søen, det obligatoriske stop i parken, med det kendte monument til Alfonso XII. Her var liv og glade dage med restauranter, jazzmusikanter, robåde, dukketeater og masser af glade mennesker.

dag-3_16dag-3_9dag-3_18lykke-5

Vi tog hovedindgangen som vores udgang og fortsatte derfra ind i Chueca fra den side, vi endnu ikke havde besøgt. Vi var blevet sultne igen og drømte faktisk om at gentage burgersuccesen fra første aften, så stille og roligt fandt vi tilbage til Naif ved Plaza de San Ildefonso.

Vi følte egentlig ikke, at vi skulle nå mere i Madrid nu, så vi besluttede at tage lidt shopping på hovedstrøgene. Jeg har et obligatorisk stop hos Instimissimi hver gang jeg er sydpå, og det skulle også lige klares denne gang. Dernæst skulle vi forbi Zara, som ofte har udsalg med børnetøj til nærmest latterlige priser. Det var dog ikke tilfældet denne gang, men der blev købt lidt alligevel, før jeg hapsede en cappuccino fra starbucks og crashede hjemme på hotellet et par timer.

srito-1srito-2

Om aftenen gik vi ud lidt tidligere end de indfødte. Vi var trætte og trængte ærligt talt til ro, og eftersom Halloween viste sig at være STORT i Madrid, ville vi egentlig gerne undgå det. Vi havde dagen før passeret et lille unikt spisested, som vi besluttede at gå til i håb om, at der var åbent. Vi fik en øl og ventede på at køkkenet åbnede kl 20, hvor vi så bestilte lidt sushi. Stedet var simpelthen så fint og vi var bare så glade for at have tilbragt vores aften lige præcis her, hvor der ikke var propfyldt. Kun 2 andre par sad med os i den lille restaurant… vi sluttede dagen af med kuffertpakning, fordi næste morgen skulle vi hjem til København.

Jeg regner med at lave et indlæg om Madrid, hvor jeg samler mine favoritter og giver lidt mere konkret info også, har I mon lyst til det? Klem fra Dorte ♥

English recap

Day 3 in Madrid was spend first by walking to Lavapiés to find breakfast at Pum Pum cafe that I had read about. The breakfast was great, probably the best on this trip and after this we went to Parque del Retiro to see the glass palace, the Lake and enjoy the park in general. Leaving the park we returned to Chueca and from here back to Malasaña to eat the perfect burgers at Naif. In the evening we dined a bit early at the chaming little restaurant SRito in Chueca. They hold a concept that includes beer, sushi and art, and I can highly recommend it – sushi was top quality, service great and the surroundings unique.

……………..

LINKS & CREDITS

Photos by Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

 

madplan
Follow:
Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.