Udgivet i Skriv en kommentar

Sådan forbereder du en stressfri jul

2015-12-09 01.02.20Copyright

English recap

Vil du undgå stress over julens mange gøremål, så kan du muligvis hente et par tips til at skære hjørnerne i dagens indlæg. Jeg er nemlig en vaskeægte listepige, der naturligvis holder en fast arbejdsdagsorden, når julen skal bages, kreaes og hygges i mål – uden stress og jag.

Jeg hører det fra rigtig mange, hvert år: julen er lige med stress og jag, og mange føler, at julen ikke er andet end en stor pengemaskine. Personligt befinder jeg mig dog et helt andet sted, nogle vil måske kalde mig romantisk eller naiv på området, men ikke desto mindre, så elsker jeg altså julen. Jeg føler meget sjældent stress over den, men det hænger nok også sammen med at jeg er en god planlægger, og at jeg går tidligt igang med de ting, som ikke synligt ligner jul.

I håb om at kunne inspirere nogle af jer, tænkte jeg, at jeg ville give jer et indblik i, hvornår og hvordan jeg griber planlægningen an, så også I kan gå en stressfri jul i møde. Min jul ser forskellig ud hvert år, så der er punkter på listen, som nogle gange udgår, but you get the picture, right?!

September/oktober

  • Jeg begynder at købe små kalendergaver, der gemmes væk.
  • Lige så stille og roligt begynder jeg også at pinne billeder på Pinterest med ideer til hjemmelavet julepynt, adventskranse og jylepyntede hjem. Så ligger de der uden at jeg behøver at forholde mig yderligere til dem.
  • Skal der afholdes julefrokost eller adventshygge for vennerne, så fastlægges datoen allerede her – på den måde når vi at tænke igennem, hvordan arrangementet skal gennemføres og vi kan i november melde datoen ud til gæsterne

November

  • I starten af måneden beslutter jeg mig for, hvilke julesmåkager, jeg vil bage i år. Jeg skriver indkøbslisten ned, så jeg har mel nok, natron og alt det andet, som skal bruges til at røre dejen op (obs, faren ved dette er også at man pludselig ser med selvsyn hvor meget smør, der går til en måneds bagværk!)

jul_jul-2

  • Fra midten af november begynder jeg at lave småkagedej, som jeg pakker fladt i fryseposer og fryser ned – på den måde er det nemt og overskueligt at hive en pakke ud til udrulning og bagning. Præcis derfor kan jeg for eksempel også godt overskue at involvere børnene i bageprocessen, da det sjældent bliver til en heldagsforestilling med mel überalles. !Husk at skrive udenpå posen, hvad der er i.
  • Midt i november finder jeg kasserne med julepynt frem. Jeg begynder stille og roligt at pynte huset med neutral julepynt som gran, dekorationer og stager. Hjerter, nisser og engle venter vi med til december dog…
  • Det er også på dette tidspunkt, jeg skriver årets ønskesedler og begynder at købe lidt julegaver…
  • I slutningen af november sætter jeg manden i sving med lyskæder udendørs.

December

December er jo nydemåneden, så i virkeligheden er det mest det hyggelige, jeg gemmer til denne måned. Det vil sige indpakning af gaver, tid til en strøgetur for at kigge på julelys, købe de sidste julegaver, bage småkager og lave konfekt samt at skrive julekort.

2015-12-28 00.32.182015-12-22 23.18.33IMG_2842

Julens bedste opskrifter

Jeg deler gladeligt mine juleopskrifter med jer her på bloggen, og i år bliver ingen undtagelse. Husk dog at bloggens arkiv allerede nu rummer mange skønne opskrifter på konfekt, julebag med videre. Find alle mine juleopskrifter her.

Hvordan har du det egentlig med at vi taler om jul nu, og planlægger du også i god tid? Jeg håber, I er klar, for der kommer fra nu af lidt mere jul på bloggen efterhånden som jeg finder det relevant 

English recap

Are you a planner? If not I can recommend you to try it out from now until christmas. By planning the baking projects and shopping you will see how much space and time it gives you to actually enjoy december and all the cozy “hygge”.

……………..

LINKS & CREDITS

Photos by Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.