Udgivet i 2 kommentarer

Sådan holder du grøntsagerne friske

tips-2Copyright

English recap

Kender du også til smattede spinatblade, der smides ud efter et par dage, eller tyr du til slikskål i stedet for springer gulerodsstavene, fordi du ikke lige gider skrælle? Her er et par gode, hverdagsvenlige tips, der rykker grøntsagsstavene forrest i køleskabet og giver dig friske salatblade i flere dage.

Det handler om grøntsager i dag, fordi jeg vil dele et meget simpelt trick med jer. Nogle af jer har allerede styr på det her, det ved jeg med sikkerhed, men da jeg opsnappede det første gang i et af de mange Jamie Oliver-afsnit, jeg har set gennem tiden, blev jeg simpelthen så glad, at jeg ikke vil afholde mig fra nu at give det videre til de af jer, som ikke kender det.

Jeg køber ofte feldsalat og spæde spinatblade, men oplever typisk at skulle smide halvdelen ud, fordi de bliver smattede i posen, men det findes der faktisk gode råd for, og hvis du lige bruger 10 minutter på din grøntsagsskuffe, når du kommer hjem med indkøbsvarerne, så sparer du altså både tid og udsmidning. Tricket er simpelt, fordi du skal fylde en bøtte med iskoldt vand og lade bladene ligge i vandet i 10 minutter, hæld vandet fra og pak bladene let i et rent viskestykke og stil det på køl. Bladene holder sig sprøde og friske på denne måde i flere dage, og du skal blot løfte klædet for at fange en håndfuld til aftensmaden eller din sandwich. Easy peasy!

tips-1

Og når du nu har 10 minutter, der skal fordrives, så hæld da lige kogende vand over broccolikvistene og skær 1 kilo gulerodsstave, som du kan opbevare i en fugtig pose. På den måde kan du i mange dage hapse en drab i forbifarten eller tage til ungernes madpakker.

Jeg er virkelig giga-fan af gode hverdagstricks og god planlægning – fordi det betyder tid for mig selv hver aften til at lave lige præcis hvad jeg får mest energi og velvære ved

English recap

Did you know that if you leave your salads for 10 minutes in ice cold water you can simply keep them in a cloth in the fridge to have crisp fresh greens at your fingertips. While the leafs are in water cut up a bag of carrots and keep them in a moist bag in your fridge – this makes lunch box making or snacking both quick and healthy

……………..

LINKS & CREDITS

Photos by Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

2 tanker om “Sådan holder du grøntsagerne friske

  1. Jeg takker! Har ikke tal på alle de gange, jeg har måtte smide spinat ud. Når man bor alene, tager det bare lidt længere tid at få tingene spist, så det er skønt med denne type fif ?

    1. Dejligt at høre, god fornøjelse i køkkenenet 🙂 Kh Dorte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.