0
Dessert, kage & slik Glutenfri opskrifter Julens opskrifter Opskrifter

Glutenfri ingefærkager med glasur (Opskrift)

glutenfri ingefærkager med glasur opskriftCopyright

English recap

Julekager pyntet med glasur er bare så smukke, også på juletræet, og børnene elsker at pynte dem. Her er en opskrift på ingefærkager, som er glutenfri og super dejlige med et tykt lag glasur på toppen.

indlægget indeholder reklame_grønSmåkagerne her er faktisk en videreudvikling af de ingefærsmåkager jeg lavede sidste år til Halloween. De var så populære dengang, at jeg simpelthen har måtte smide dem med i min julebageplan i år, dog med et par små tilpasninger, så her kommer en opdateret udgave af de velsmagende og populære ingefærkager med julefin glasur.

glutenfri ingefærkager med glasur opskrift glutenfri ingefærkager med glasur opskriftglutenfri ingefærkager med glasur opskriftglutenfri ingefærkager med glasur opskriftglutenfri ingefærkager med glasur opskrift

Prøv også min opskrift på glutenfri jødekager

Opskrift på glutenfri ingefærkager med glasur

125 gram mandelmel
125 gram brun farin
130 gram fuldkornsrismel
1/2 tsk salt
1 spsk stødt ingefær
65 gram smeltet smør
1 æg
1/2 dl ahornsirup

Bland de tørre ingredienser, minus brun farin, i en skål. Det er vigtigt at ingefæren er blandet jævnt i blandingen, så der ikke opstår klumper i småkagerne. Smelt smørret og bland det med sirup og brun farin før du vender melblandingen i.
Når det er blandet godt sammen tilsættes æg, som binder dejen sammen. Det kan være nødvendigt at tage hænderne i brug for at massere dejen ordentligt sammen og jeg synes endda det bliver bedst, hvis dejen puttes i en frostpose, som masseres forsigtigt.

Lad dejen hvile i køleskabet 1 times tid (eller til dagen efter) før du ruller ud til ca. 5 mm. tykkelse og stikker kagerne ud. Brug lidt rismel på bordet og rul fra alle retninger med en rolig hånd, således der ikke kommer sprækker i dejen.
Kagerne bages på næstnederste rille ved 180ºC i 7-8 minutter, men hold altid øje med dem. De er færdige, når de er let gyldne. Lad dem køle på en bagerist og først når de er helt kolde kan de pyntes med glasur. Brug en sprøjtepose med minibitte hul, så du kan lave sirlige prikker og kanter, eller lad børnene bruge farvet glasur.

OBS! Hvis du vil lave kager, der skal hænges op, så husk at lave hul til det også – jeg laver små huller med træspyd og fordi kagerne ikke hæver op, skal de nok blive det under bagningen.

Jeg synes virkelig, der er noget helt særligt over julens bagerier, ikke mindst de glasurpyntede af slags, og disse har bare lige lidt ekstra wow smagsmæssigt på grund af ingefæren. Klem fra Dorte 

English recap

I baked these ginger cookies and let the kids decorate some of them with colored frosting. Mine where held in white scale though but all of them together makes a perfect plate. Here’s how to make them: 

125 grams almond flour
125 grams brown sugar
130 grams rice flour
1/2 tsp salt
1 tbsp ground ginger
65 grams melted butter
1 egg
1/2 cup maple syrup

Mix up dry ingredients. Melt the butter and mix it with syrup and sugar before mixing into the dry ingredients. Use the egg to bind it together and then work it well with the hands Leave it to rest in the fridge for 1/2 hour and then roll it into 5 mm and cut out your cakes. Bake them at 180ºC for 7-8 minutes and leave them to cool before decorating them. 

……………..

LINKS & CREDITS

Photos by Dorte Bak ©
Regi: Vintage tallerken, lyskæde fra Tivoli Lights
Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

Du kunne også være interesseret i

Ingen kommentarer

    Skriv en kommentar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.