Opskrift: Glutenfri ingefærsmåkager med glasur

Opskrift glutenfri ingefærsmåkager med glasur
links

Her er en opskrift på glutenfri ingefærsmåkager, som smager skønt med et tykt lag glasur på toppen. Hvorfor bage dem glutenfri? Enten fordi du ikke kan tåle gluten, men også fordi opskriften tilfældigvis er mega god.

Julekager pyntet med glasur er bare så smukke, også på juletræet. Børnene elsker at pynte dem, og det gør jeg ærligt talt også. Det gode ved lige præcis ingefærsmåkager er, at skarpheden fra ingefæren giver et perfekt modspil til den meget søde glasur. Det er de færreste, som nyder at sætte tænderne i en sød småkage yderligere opsmurt med et tykt lag sød glasur. Det er bare for meget af det gode, ikke?

Småkagerne her er faktisk en videreudvikling af de ingefærsmåkager jeg lavede sidste år til Halloween. De var så populære dengang, at jeg simpelthen har måtte smide dem med i min julebageplan i år. Opskriften har dog fået et par tilpasninger, så her kommer en opdateret udgave af de velsmagende og populære ingefærkager med julefin glasur.

glutenfri ingefærkager med glasur opskrift
glutenfri ingefærkager med glasur opskrift
glutenfri ingefærkager med glasur opskrift
glutenfri ingefærkager med glasur opskrift
glutenfri ingefærkager med glasur opskrift

Prøv også min opskrift på glutenfri jødekager

Opskrift på glutenfri ingefærkager med glasur

Ingredienser

 • 125 gram mandelmel
 • 125 gram brun farin
 • 130 gram fuldkornsrismel
 • 1/2 tsk salt
 • 1 spsk stødt ingefær
 • 65 gram smeltet smør
 • 1 æg
 • 1/2 dl ahornsirup

Sådan gør du

 • Bland de tørre ingredienser, minus brun farin, i en skål. Det er vigtigt at ingefæren er blandet jævnt i blandingen, så der ikke opstår klumper i småkagerne.
 • Smelt smørret og bland det med sirup og brun farin før du vender melblandingen i
 • Når det er blandet godt sammen tilsættes æg, som binder dejen sammen. Det kan være nødvendigt at tage hænderne i brug for at massere dejen ordentligt sammen og jeg synes endda det bliver bedst, hvis dejen puttes i en frostpose, som masseres forsigtigt
 • Lad dejen hvile i køleskabet 1 times tid (eller til dagen efter) før du ruller ud til ca. 5 mm tykkelse og stikker kagerne ud med udstikkere
 • Brug lidt rismel på bordet og rul fra alle retninger med en rolig hånd, således der ikke kommer sprækker i dejen. Driller det, så kan du også lægge dejen mellem 2 stykker bagepapir
 • Kagerne bages på næstnederste rille ved 180ºC i 7-8 minutter, men hold altid øje med dem. De er færdige, når de er let gyldne
 • Lad dem køle på en bagerist og først når de er helt kolde kan de pyntes med glasur. Brug en sprøjtepose med minibitte hul, så du kan lave sirlige prikker og kanter, eller lad børnene bruge farvet glasur

På de viste ingefærsmåkager er der lagt helt klassisk glasur, men hvis du laver en gang royal icing, så kan du altså bringe resultatet til nærmest professionelle højder. Du kan se opskrift og guide til at lave royal ising her.

Hæng dine ingefærsmåkager på juletræet

Kagerne kan laves med et hul, så du kan hænge dem på juletræet med satinbånd. Hvis du vil lave kager, der skal hænges op, så husk at lave hul i kagerne, før du bager dem. Jeg laver små huller med træspyd cirka 5 mm fra kanten. Lav hullet en anelse større end tykkelsen af en tændstik. Kagerne hæver ikke op, så de skal nok blive der under bagningen.

Jeg synes virkelig, der er noget helt særligt over julens bagerier, ikke mindst de glasurpyntede af slags, og disse har bare lige lidt ekstra wow smagsmæssigt på grund af ingefæren. Klem fra Dorte

………………

Følg også via YoutubeNyhedsbrev, Facebook og Instagram

madplan
Follow:
Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.