Udgivet i Skriv en kommentar

Guide: De bedste spisesteder og oplevelser i Madrid

Guide Madrid spisesteder oplevelserCopyright

English recap

Leder du efter den perfekte destination til en kærestetur, så vælg Madrid – byen, der ikke skal leve op til noget, som du bare dumper ind i og kan nyde, og som ligger sydligt nok til at have milde vejrudsigter det meste af året. Her er mine favoritter indenfor kaffebarer, morgenmad, bydele og seværdigheder.

Nu hvor det ikke længere skal handle om jul, vil jeg sende lidt kærlighed i retning af Madrid. Måske du og kæresten ligefrem bruger juledagene på at tale om en lille kærestetur i det nye år, måske med børnene også? Jeg vil her dele ud af de spots, som jeg synes er værd at gå efter, hvis man befinder sig i Madrid – en slags personlig guide til den varmblodede by, og jeg kan lige så godt starte med at sige, at her ikke nævnes noget som helst om fodbold.

Vi valgte at rejse til Madrid, fordi byen er lidt undervurderet i forhold til for eksempel Rom og Paris. Jeg tilbragte en halv dag i Madrid for et par år siden, og var klar over at byen tiltalte mig, og da vi planlagde turen var vores eneste prioritet at få kærestetid. Havde vi valgt Rom, som også var på tegnebrættet, havde vi stået i kø til diverse seværdigheder i stedet for bare at slentre, spise, sludre og sove – som var vores behov. Madrid er altså perfekt til kærestetur.

Guide Madrid spisesteder oplevelserGuide Madrid spisesteder oplevelserGuide Madrid spisesteder oplevelser

Nice to know om Madrid

Du flyver rimelig hurtigt til Madrid, som ligger sydligt nok til, at klimaet er mildt, selv når den første nattefrost har sat ind herhjemme. Der findes endda ofte kampagner, så du billigt kan komme afsted, og så ligger byen blot en taxatur på cirka 20 minutter fra lufthavnen (omkring 30 euro).

Madrid er en god kæreste-by, men bestemt også egnet til børn. Vi mødte mange legepladser i pæn stand, faktisk på hver plads i byen, ligesom der lå en stor, fed legeplads i Retiro-parken, som jeg skriver om længere nede. Restaurationerne er også vant til børn, selv sent om aftenen, hvor de lokale går ud og spiser, så vær ikke tilbageholdende med at tage hertil på familietur.

Guide Madrid spisesteder oplevelserDukketeater i Retiroparken

Min guide til det bedste af Madrid

Jeg er ikke en seværdighedsrytter, så i min guide handler det om gader med charme, gode kaffebarer og spisesteder, små pladser og og lignende småligheder. Jeg elsker at studerer de lokale og deres adfærd, at lade mig misunde en lille smule over deres tilværelse, og lige så meget jeg elsker det, hader jeg decideret at jagte efter triumfbuer og eiffeltårne. Her er de steder, jeg synes er seværdige i Madrid.

Chueca, Madrid

Chueca kan vist sammenlignes lidt med Vesterbro, eller for så vidt med Kastanien Allé i Berlin, fordi området er mangfoldigt og farverigt med en koncentration af bøssebarer, prostituerede og sexbutikker. I området finder du imidlertid også eksklusive specialbutikker og modebutikker, og der hersker en vis stemning af velstand og overskud til trods for det brogede billede. Det er den unge, smarte Madridindbygger, der hænger ud her i området.

Er du i Madrid, skal der helt sikkert sættes tid af til at slentre rundt i de små gader i Chueca, hvor mine foretrukne gader og besøgsteder er:

  • Calle de Fernando VI
  • Calle del barquillo
  • Calle de Pelayo
  • Mercado de San Anton

Guide Madrid spisesteder oplevelser

SR.ito
Øl og sushi omgivet af kunst. En hyggelig lille restaurant drevet af 2 iværksættere med høje ambitioner for deres fine sted. Vi spiste her den sidste aften, hvor vi satte os ind allerede kl. 19 for drikke en god øl, og da køkkenet åbnede kl. 20 var vi klar med vores sushi-bestilling. Det levede i den grad op til forventningerne og var et virkelig hyggeligt sted at hænge ud.
Calle de Pelayo 60

Guide Madrid spisesteder oplevelser

Bosco de lobos
Sammensmeltning af nordisk og italiensk på niveau med Madklubben i København, for de af jer, som kender den. Vi spise godt til en meget fornuftig pris, men uden at blive blæst bagover.
Hortaleza 63 (Calle de la farmacia)

Her er mine favoritglimt fra vores lange spadsereture i Chueca

Guide Madrid spisesteder oplevelserGuide Madrid spisesteder oplevelser

Malasana, Madrid

Malasana smelter sammen med Chueca og området kan derfor karakteriseres med mange af de samme synonymer, som denne. Når det er sagt, så er der flere studerende, ludere og lommetyve i området – og det skal altså ikke forstås bogstaveligt, fordi her er vældig rart og inspirerende, men det er knap så eksklusivt, som visse af gaderne i Chueca. Det var her, jeg fandt flest butikker og spisesteder, som jeg blev betaget af, for eksempel den lille butik, hvor du får håndlavet dine sko, eller den lyserøde isbutik. Du finder også flere lækre vintagebutikker og det var her vi vendte tilbage for at få 2. omgang af de gode burgere.

img_3530

Naif
Cafe med udendørs servering på den lille plads foran. Ved siden af finder du en Sushi-restaurant og adskillige andre spisesteder. Det var her vi fik de gode burgere i en lidt poppet forklædning.
Calle San Joaquín, 16, 28004 Madrid

Guide Madrid spisesteder oplevelser

Toma Cafe
Lille cafe, som man nok skal kende, da den ligesom bare dukker op midt i en lokal gade. Her er bohostemning og kvalitet for øje, og vi fik en virkelig god morgenmad på dag 2.
Calle La Palma 49, Madrid, Spain

Og her får I lige et par glimt fra Malasana også:

Guide Madrid spisesteder oplevelser Guide Madrid spisesteder oplevelser Guide Madrid spisesteder oplevelser Guide Madrid spisesteder oplevelser Guide Madrid spisesteder oplevelser

Andre oplevelser i Madrid

Det var helt klart Chueca og Malasana, der stak af med vores opmærksomhed, men er du i byen skal du selvfølgelig tilføje et par obligatoriske punkter til oplevelseslisten, ligesom der lige sniger sig endnu en morgenmads-anbefaling ind, som er værd at rejse efter:

Gå en tur i Retiroparken

I parken, som vel kan sammenlignes lidt med Central Park, finder du et sandt åndehul. Her er en stor sø med robåde, spisesteder og iskiosker, men du finder også mere afsides det smukke glaspalads og lige uden for parken den botaniske have. Jeg har beskrevet vores tur gennem parken mere nøje i dette indlæg.

Guide Madrid spisesteder oplevelserGuide Madrid spisesteder oplevelserGuide Madrid spisesteder oplevelser Guide Madrid spisesteder oplevelser

Pum Pum Cafe

Her fik vi simpelthen turens bedste morgenmad. Caféen ligger efter min mening helt ad pommern til i et byområde, som jeg slet ikke var begejstret for, men jeg ville alligevel opsøge stedet igen, hvis jeg stod i Madrid. Jeg drømmer stadig om den sprøde brioche med syrnet jugurt og tranebærmarmelade, uhm mums. Ejeren har i øvrigt tidligere været en del af Toma Cafe, som jeg nævner højere oppe.

Guide Madrid spisesteder oplevelser Guide Madrid spisesteder oplevelser

Det kongelige palads

Hvis du er til den slags, så smut forbi og se kongeslottet. Det er velbesøgt og for sådan en som jeg ikke særlig ophidsende, men det ligger centralt og kan nemt puttes ind i planerne.

Guide Madrid spisesteder oplevelser

Følg vores tur gennem byen her:

Jeg håber, min guide hjælper dig til en god planlægning af din næste tur til Madrid, klem Dorte ♥

English recap

If you ever find yourself on the way to Madrid, you should most definitely eat your breakfast at Toma Cafe og the Pum Pum Cafe, walk the streets of Chueca and Malasana or drink beer and eat sushi at SRito i Chueca. Do you have any time left after doing this a couple of times the go to the Retiro Park to gabe over the glass palace or take a stroll along the lake. Madrid is a wonderful town that I might just return to since it’s one those place where you don’t need to stand in line to sightseeings. It’s a perfect place to go to hold hands with your loved one or even to bring the kids since they in Madrid are used to kids in the restaurants, even late at night, and have playgrounds just about every where. 

……………..

LINKS & CREDITS

Photos by Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.