0
Juleinspiration Julens opskrifter Opskrifter

Guide: Sådan laver du smuttede mandler

Guide: Sådan laver du smuttede mandler

Skal du lave Ris a l’amande, så skal du bruge smuttede mandler. Her følger en guide til, hvordan du smutter dine mandler. Det er utrolig nemt, men det ved du jo først, når du har prøvet det.

I år står jeg for ris a l’amanden, så jeg har netop været igang med at smutte mandler. Det slog mig undervejs, at det jo faktisk er absolut relevant at dele en guide på bloggen, da der trods alt må være andre end mig, der lige måtte ringe til mor. Det er faktisk super nemt, så man kan næppe slippe afsted med at kalde det for en opskrift.

Se min opskrift på verdens bedste ris a l’amande her

Du finder både den helt klassiske udgave og et forslag til en voksen-slags med lidt alkohol i, yum!
smuttede mandler guide
guide til smuttede mandler
smuttede mandler

Guide: Sådan laver du smuttede mandler

Smutter du mandler til din ris a la mande, så husk at tage 2-3 gode, hele mandler fra. Det er altid godt med et par stykker i reserven, hvis nu den udvalgte flækker!

Ingredienser

  • Mandler
  • Kogende vand

Sådan gør du

  • Hæld vad i en gryde, nok til at kunne dække dine mandler
  • Når det koger slukkes blusset og mandlerne hældes i det varme vand
  • Efter ca. 2 minutter hældes vandet fra og du kan se skindet på dine mandler sidde løst. Hæld straks koldt vand over, og du er klar til at smutte løs
  • Med fingrene skubbes mandlerne ud af deres skind og gemmes i en skål

Smuttede mandler er sådan set en af de ting, jeg laver nærmest i sidste øjeblik. Det er som om ris a l’amanden smager bedre, når mandlerne stadig har lidt af deres fugt tilbage, og det oplever jeg i høj grad er tilfældet, når de ikke har stået i flere dage. Jeg smutter mandler dagen på Lille Juleaften og gør det til et hyggeligt lille ritual, som klares mens ungerne spiser en portion af den risengrød, som laves netop til ris a l’amanden.

Smid mig en julehilsen og lad mig vide om guiden har hjulpet dig. Husk også at du finder meget mere juleinspiration her på siden, ikke mindst en væld af forskellige opskrifter

………………

Følg også via YoutubeNyhedsbrev, Facebook og Instagram

Du kunne også være interesseret i

2 Kommentarer

  • Reply
    Anette
    29. december 2016 kl 12:16

    At give dem et chok med kold vand bagefter, kan gøre det endnu nemmere, det har vi altid gjort

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.