Udgivet i 5 kommentarer

Juleromantik og savn 

Copyright

English recap

Tanker om julens nostalgi, savn og romantik – for jeg er særligt ramt i år, og det er der nok en god grund til…

Dette år især er jeg blevet ramt af den vaskeægte, barnetro julefølelse. Det hænger muligvis sammen med, at mine børn nu viser en stor interesse for julens mange sider, ikke mindst at de har nogle forventninger til hvilke ting, der hører sig til. På mange måder repræsenterer det næsten en streg i sandet, fordi de og vi nu virkelig indfrier drømmen om en familiejulet måned – som jeg forestillede mig det, da de bare var 2 bønner i min mave, og jeg tudbrølede til reklamen fra Quality Street med julesang og chokolader, der dansede hen over skærmen.

Vi voksne befinder os nu også et godt sted med masser af overskud til at se julen gennem deres øjne – og det til trods for, at jeg har drøn travlt. Personligt har jeg dog heller ikke taget en hulens masse arrangementer ind, derimod primært dem, hvor vi alle deltager som familie, og jeg elsker det. På alle måder er mine børn i en alder á 6 år mere end fantastiske at være sammen med, og jeg suger deres ord og forestillinger til mig som en svamp. Det er sjovt at høre dem fortælle om deres observationer fra verden omkring sig, og jeg bliver så glad over de nogle gange lidt skæve konklusioner, der kommer ud af deres logik, for eksempel da vi passerede en kirke med flag udenfor, og de konstaterede at det måtte være præstens fødselsdag ♥


Måske fordi de giver så meget personlighed til kende, mangler jeg også min far i billedet lidt mere end sædvanligt. Han går bare glip af alt for meget, og jeg ville sådan ønske, jeg lige kunne høre hans stemme talende til dem. Jeg har i øvrigt glemt hans stemme – den er svunden bort, hvilket fik mig til at panikke en my forleden, da det gik op for mig. Julen var min fars tid – han var nærmest barnlig omkring den, så naturligvis forbinder jeg julen med ham, dog på en ikke smertelig måde, så jeg bruger det mest som en anledning til at huske hans skøre indfald og kærligheden til min mors julebag.

Det er mere end 8 år siden, jeg mistede min far, og jeg har for længst vænnet mig til verden uden ham i den, men hver dag tænker jeg på ham, og i julen mangler jeg ham især. Savner du også nogen ved juletid?

English recap

Christmas is not all about decorating and gifts – it’s about memories, absent friends and family and about giving thought to our luck in life. This year I can really see how my girls have learned about christmas traditions, both the spirit and the materialism in which I hope to teach them the right balance. I love spending time with my girls at this point, age 6, where they have so much to tell and their logic is still not perfect – it brings such great conclusions some times. This time a year I always miss my dad who passed away 8 years ago. He is just missing out on such great things!

……………..

LINKS & CREDITS

Photos by Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

5 tanker om “Juleromantik og savn 

  1. Julen er fyldt med glæde men os som har mistet mærker savnet lidt tydeligere i disse dage. En venlig tanke til dig fra mig.

  2. Du kan tro jeg kan nikke genkendende til det du skriver. Mistede jo selv min far for 5 år siden, så ja savnet er ekstra Stort i denne juletid

  3. Jeg savner min mor og far, mistede min mor som 17 årig, hun tabte kampen mod kræften og 2 år senere mistede jeg min far, han fik en blodprop og var væk fra den ene dag til den anden. Jeg kunne virkelig ikke holde julen ud de følgende mange år, først da jeg fik min søn som nu i dag er 14 år, begyndte juleglæden så småt at vende tilbage, jeg skulle jo vise ham hvad julen drejede sig om og endelig kan jeg sige at juleglæden er vendt tilbage, jeg er ikke en der bager men det gør min søde moster, jeg bliver så glad når jeg modtager hendes hjemmebagte småkager og hun ved jeg sætter stor pris på dem.

    Du og dine ønskes en hjertelig glædelig jul og et godt nytår ♥

    1. Pyhh sikke en historie, det gør mig ondt. Men hvor er livet også finurligt, for det er jo sandt, at vi genstarter os selv, når vi sætter nyt liv til verden. Jeg er glad for at høre, at juleglæden har fundet vej tilbage til dig – rigtig glædelig og kærlig jul til dig og dine <3 Kærligst Dorte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.