Udgivet i Skriv en kommentar

Nem opskrift på kransekage til et kransekagetårn

opskrift på kransekage til et kransekagetårn
links

Ingen nytårsaften uden kransekage, og ved du hvad? Du skal da have en opskrift på kransekage, så du selv kan lave dit kransekagetårn. Det kræver få ingredienser og behøver ikke se perfekt ud, så længe smagen er god og kransekagen har det rette konsistens.

Jeg stod simpelthen med et halvt kilo marcipan, som jeg ikke skulle bruge til noget, så i går sprang jeg ud i et sent bageprojekt, da ungerne var lagt i seng. Det var slet ikke så svært, som jeg havde forventet og jeg må sige, at jeg er godt tilfreds med resultatet. Måske mest smagen, fordi øjensynligt kunne jeg godt have kælet lidt mere for det visuelle, men det blev godkendt, især fordi smagen og konsistensen var helt igennem god. Man må vel godt kunne se, det er hjemmelavet ikke?!

I midten af vores kransekagetårn har jeg stillet pinde med skumfiduser med smeltet chokolade og krymmel. De er da blevet ret festlige som en simpel pynt. Hvis du søger sjovt krymmel og guld eller sølvstøv, så se udvalget hos bagetid.dk*, som jeg altid handler hos til kager.

Opskrift på kransekage til et kransekagetårn

Ingredienser

  • 500 gram ren rå marcipan
  • 200 gram flormelis
  • 1 bæger pasteuriseret æggehvide
  • Glasur til kransekage
  • 100 gram flormelis
  • 1/2 bæger pasteuriseret æggehvide
  • lidt vand
  • lidt mørk chokolade

Sådan gør du

  • Brug enten en røremaskine med dejkrog eller piskeriset med samme til at blande de tre ingredienser sammen. Til at starte med bliver det en temmelig klistret affære, men med lidt flormelis på bordet og hænderne får du hurtigt kontrol over det.
  • Læg kransekagemassen på køl mindst 30 minutter, men du kan også lade den ligge til dagen efter, hvis du vil lave den i forvejen.
  • Rul pølser med et par fingres tykkelse og sørg for, at de har samme tykkelse overalt. Start med en på cirka 35 cm og lav de næste 2 cm. kortere, således de samles til ringe, der bliver mindre og mindre. Den mindste ring skal være så lille, at den blot har et lille hul i midten, hvor du kan stille pynt.
  • Når kransene er lavet bruger du fingrene til let at trykke dem fra begge sider sådan at de bliver lidt spidse.
  • Bag dine kranse midt i ovnen ved 180ºC på varmluft (200ºC i alm ovn), men hold øje med dem og tag dem ud, når de har fået bare en anelse farve.
  • Smelt lidt mørk chokolade og pensl bunden på hver krans.
  • Mens chokoladen tørrer (eventuelt i køleskabet) røres en glasur op af æggehvide, flormelis og lige en anelse vand til at løsne konsistensen. Hæld glasuren i en lille sprøjte pose og klip et minimalt hul, således du kan lave sirlige glasurstreger i zigzag henover dine kranse. Prøv at finde en blød rytme, så striberne bliver ensartede og fine.
opskrift kransekage
Kransekagetårn opskrift

TIP! Brug den sidste halvdel af æggehviden til at blande op til mintpastiller. Vil du gøre det lidt nemmere end opskriften kan du hakke chokoladestykker, i stedet for at smelte.

Jeg brugte i dag formiddagen på lave kransekagetårnet og så nogle appetizers med pære, serano og chokolade. Dem skulle du tage at prøve af en dag, og lad mig endelig høre, hvad du synes om dem. Klem fra Dorte 

………………

Følg også via YoutubeNyhedsbrev, Facebook og Instagram

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.