0
Dessert, kage & slik Julens opskrifter Opskrifter

Nem opskrift på kransekage til et kransekagetårn

kransekage-opskriftCopyright

English recap

Du skal da have en opskrift på kransekage, som er ufattelig nemt at lave og kun kræver få ingredienser. Pynt med sjove skumfiduser eller din foretrukne pynt.

indlægget indeholder reklame_grønOg når jeg siger nemt, så går påstanden altså på selve kransekagemassen, fordi at få et kransekagetårn pænt, det er tilsyneladende en helt anden sag, ha ha.

Jeg stod simpelthen med et halvt kilo marcipan, som jeg ikke skulle bruge til noget, så i går sprang jeg ud i et sent bageprojekt, da ungerne var lagt i seng. Det var slet ikke så svært, og jeg må sige, at jeg er godt tilfreds, selvom jeg nok godt kunne have kælet lidt mere for formen – man må vel godt kunne se, det er hjemmelavet ikke?!

I midten af vores kransekagetårn har jeg stillet pinde med skumfiduser, som er dyppet i smeltet chokolade og har fået krymmel på. Du kan for så vidt pynte dit tårn præcis som du har lyst.

kransekage-opskriftkransekage-opskrift kransekage-opskrift

Opskrift på kransekage til et kransekagetårn

500 gram ren rå marcipan
200 gram flormelis
1 bæger pasteuriseret æggehvide

Brug enten en røremaskine med dejkrog eller piskeriset med samme til at blande de tre ingredienser sammen. Til at starte med bliver det en temmelig klistret affære, men med lidt flormelis på bordet og hænderne får du hurtigt kontrol over det. Læg kransekagemassen på køl mindst 30 minutter, men du kan også lade den ligge til dagen efter, hvis du vil lave den i forvejen.

Rul pølser med et par fingres tykkelse og sørg for, at de har samme tykkelse overalt. Start med en på cirka 35 cm og lav de næste 2 cm. kortere, således de samles til ringe, der bliver mindre og mindre. Den mindste ring skal være så lille, at den blot har et lille hul i midten, hvor du kan stille pynt. Når kransene er lavet bruger du fingrene til let at trykke dem fra begge sider sådan at de bliver lidt spidse.

kransekage-opskrift

Bag dine kranse midt i ovnen ved 180ºC på varmluft (200ºC i alm ovn), men hold øje med dem og tag dem ud, når de har fået bare en anelse farve.

Glasur til kransekage

100 gram flormelis
1/2 bæger pasteuriseret æggehvide
En anelse vand
Lidt mørk chokolade

Smelt lidt mørk chokolade og pensl bunden på hver krans. Mens chokoladen tørrer (eventuelt i køleskabet) røres en glasur op af æggehvide, flormelis og lige en anelse vand til at løsne konsistensen. Hæld glasuren i en lille sprøjte pose og klip et minimalt hul, således du kan lave sirlige glasurstreger i zigzag henover dine kranse. Prøv at finde en blød rytme, så striberne bliver ensartede og fine.

kransekage-opskriftkransekage-opskrift

TIP! Brug den sidste halvdel af æggehviden til at blande op til mintpastiller. Vil du springe over gærdet, hvor det er lavest, så hak blot små stykker mørkchokolade og stop det i midten af pastillerne i stedet for at rode med smeltechokolade

Jeg brugte i dag formiddagen på lave denne kransekage og nogle appetizers, som jeg deler med jer senere i aften. Efter at have fotograferet dem, var jeg forbi Eva for at få vipperne up to date, så har vi ryddet julepynt væk og været i Dragør. Jeg glæder mig helt over en stund med min blog her foran brændeovnen – hvordan har din dag mon set ud? Klem fra Dorte 

English recap

I don’t really know if this is a danish tradition only, but for every New Years Eve we have to have Kransekage, a confection made of wreaths of marzipan dough glued together with icing. It’s a real treat and quite easy to make although you can master it better after trying a couple of times. The perfect confection is crisp on the outside and moist on the inside and it looks less rustic than my version in this post. Taste wise my attempt is a success and we look forward to enjoying in on New Years Eve.

How to make it

Stir together 500 grams marzipan along with 200 grams of powdered sugar and 1 cup pasteurized egg white. Let cake mass rest in the fridge for at least 30 minutes (or overnight) before before you roll out into thickness of a couple of fingers. Collect into wreaths where the length of the rolls shortened by 2 cm on each wreath. Bake them at 180ºC degrees convection oven but keep your eyes and take them out as soon as they get a light golden color. When they have cooled down cover the bottoms with melted dark chocolate. When the chocolate solidifies turn them around and make zig zags with icing made from half a cup of egg white, 100 grams of powder sugar and a hint of water to soften it up. Build your tower and make it pretty.

……………..

LINKS & CREDITS

Photos by Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

Du kunne også være interesseret i

Ingen kommentarer

    Skriv en kommentar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.