Deprecated: is_ajax is deprecated since version 6.1.0! Use wp_doing_ajax instead. in /customers/4/3/5/dortebak.dk/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5211 Opskrift på kaffe med krydderier og alkohol
4   67
13   110
52   207
10   97
14   130
6   107
23   212
5   83
0   150
19   137

Opskrift på en varmende julekaffe med alkohol

opskrift kaffe jul krydderier kahluaCopyright
English recap

I får en opskrift på en julet kaffe med alkohol, krydderier og en frisk lille overraskelse, som runder smagen helt perfekt af. En kop, som runder en kold gåtur af hele vinteren, men især her i juletiden.

indlægget indeholder reklame_grønDu kender helt sikkert til følelsen af at varme drikke føles ekstra gode når man kommer lige ude fra kulden – 1. Juledagens lange gåtur i frost og så ellers ind og få en varm kop i hånden, ikke?! Jeg har længe haft lyst til at lege noget ekstraordinært frem – ikke bare en kop cappuccino eller varm kakao, men lige det der ekstra med en vis skarphed og masser af julefølelse, og forleden blev det så til noget, da en veninde og jeg slog hovederne sammen. Det blev til en eminent kop julekaffe med krydret smag og en sødmefuld varme fra Kahlua.

opskrift kaffe jul krydderier kahluaopskrift kaffe jul krydderier kahluaopskrift kaffe jul krydderier kahlua

Opskrift på kaffe med alkohol, appelsin og krydderier

(2 personer)

3 cl. Kahlua x 2
Krydderiblanding (1/4 tsk stødt ingefær + 1/4 tsk malet ceylon kanel + 1/4 stødte nelliker)
2 tynde skiver appelsin skåret på tværs, så mønsteret kan ses
God filterkaffe
Pisket fløde (ikke helt stiv)
Kanelstænger

Tag 1 tsk. krydderiblanding i din kop og hæld Kahlua i. Hæld kaffe op til ca. 1 cm fra kanten af din kop. Bland 2 spsk pisket fløde (ikke for stiv) i kaffen og læg dernæst en skive appelsin i før du pynter med endnu 1 spsk pisket fløde på toppen og river lidt ceylonkanel henover.

Servér den straks enten ude på terrassen, hvor der bindes kranse eller for dine gæster efter en kold vintergåtur.

opskrift kaffe jul krydderier kahlua opskrift kaffe jul krydderier kahlua opskrift kaffe jul krydderier kahluaopskrift kaffe jul krydderier kahluaopskrift kaffe jul krydderier kahluaopskrift kaffe jul krydderier kahluaopskrift kaffe jul krydderier kahlua opskrift kaffe jul krydderier kahlua opskrift kaffe jul krydderier kahlua

Jeg brugte lige en stund på at klippe fine grene til en krans eller to. Jeg ved ikke, hvad det er for et træ, vi har i haven, men de krumme grene med røde bær er fine omkring juletid, og sammen med efeusrankerne danner de endda en sød krans. Katten gjorde os i øvrigt selskab med sit farlige jægerlook – det er sjovt, at selvom hun slet ikke er kælen, så er hun bestemt en social lille kat.

Se en nem vejledning til hvordan du laver en krans

opskrift kaffe jul krydderier kahlua

Kan du i øvrigt huske kappen? Det var den, jeg viste jer tidligere (her), fordi jeg var i tvivl, om jeg skulle købe den. Jeg elsker den, og har brugt den en hel del allerede – ikke mindst sammen med mine Sorel vinterstøvler, som er noget så hyggelige på kolde dage.

Lov mig at du prøver min varme julekaffe en dag, og så husk at holde øje med de grønne kviste som kan laves til kranse – det er trods alt gratis og meget meget smukt. Klem fra Dorte 

English recap

One of those cosy things from the cold winter have to be the warm drinks and this one is a coffee with whipped cream, Kahlua, orange and spices (cloves, cinnamon and ground ginger). I prognose you; it’s a great cup!

……………..

LINKS & CREDITS

Photos by Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

Follow:
0
Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.