Udgivet i Skriv en kommentar

Glinsende snebolde – trøfler med hvid chokolade og karamel

snebolde-7Copyright

English recap

Der står konfekt på programmet, så her deler jeg en hurtig opskrift på trøfler med hvid chokolade og karamel – trillet i guldstøv, der bringer de visuelle sanser i spil.

Det er svært at forestille sig en jul uden hjemmelavet konfekt; sådan har jeg det i hvert fald. Jeg har altid elsket at gå i køkkenet med chokolade og marcipan for at trylle lidt nydelse frem, og selvom jeg smagsmæssigt mest nyder et helt simpelt marcipanbrød a la dette nemme med espresso, så elsker jeg virkelig at eksperimentere og nørde lidt med chokoladetemperering og fyld. I år er det ikke blevet til de helt avancerede projekter dog, derimod en masse bagværk, men her de sidste par dagefør jul skal jeg lige nå lidt klassisk konfekt og så selvfølgelig min mors julekarameller, som er aldeles obligatoriske.

snebolde-6snebolde_opskriftsnebolde-3snebolde-2

Opskrift på trøfler med hvid chokolade og karamel

90 gram hvid chokolade
1 tsk smør
2 spsk dulce karamel (kan også købes)
1 knivspids flagesalt
flormelis og guldstøv til at rulle trøflerne i (Mit guld er fra Mill & Mortar)

Smelt chokoladen over vandbad. Når den er smeltet slukkes blusset og smør smeltes i chokoladen, mens der røres let. Undgå at piske, da det vil slippe en masse luft ind i chokoladenmassen, hvilket vi ikke ønsker. Tilsæt nu karamellen og salt og bland massen til den er jævn, hvorefter den stilles på køl i cirka en halv time.

Når massen har sat sig trilles kugler, som først rulles i flormelis og efterfølgende i guldstøv.

Sneboldene opbevares på køl og nydes bedst 10 minutter efter, de er taget ud.

En af mine veninder nærmest hader mig for at være så julet – altså ikke sådan rigtigt hader, men hun er ved at dø af grin over mig og alle mine julerier. Er jeg alene om at være en juleromantiker eller sidder du derude med samme passion? Klem fra Dorte 

English recap

If you would like to make these super sweet trufles with white chocolate and caramel you shouldn’t be afraid of failing as they are easy to make. Start by melting 90 grams white chocolate and then ad 1 tsp butter to melt followed up by 2 tbsp caramel and a pinch of salt. Quickly but carefully blend it all together without slipping to much air into the mix. Leave the chocolate to cool in the fridge and the mold pellets and twirl them in sugar and gold.

……………..

LINKS & CREDITS

Photos by Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.