0
Dessert, kage & slik Juleinspiration Julens opskrifter Opskrifter

Sådan laver du nemme trøfler (OPSKRIFT)

sådan laver du trøfler opskriftCopyright
English recap

En slags opskrift på trøfler, som du kan lave med resten af din smeltede overtrækschokolade, som bliver tilbage, når du har pyntet konfekten

indlægget indeholder reklame_grønDe fleste kender til tricket med at smide cornflakes, nødder og rosiner i den tilbageværende smeltede chokolade, men har du tænkt på, at du også kan lave nemme trøfler, som trods alt ser ud af lidt mere end nøddeklatterne? Det er nemt, det er velsmagende og det er intenst – ikke mindst hvis du tilsætter lidt ekstra smag.

Se flere opskrifter på julekonfekt og julebag

sådan laver du trøfler opskriftsådan laver du trøfler opskrift

Nem opskrift på trøfler

Jeg angiver ingen mål her, da det jo netop handler om at bruge resterne, men jeg brugte cirka 1 spsk fløde, 1 spsk marmelade og så vil jeg tro, at der var omkring 100 gram.

I den stadig varme og smeltede chokolade rørte jeg marmelade. Marmeladen, jeg valgte at bruge var med appelsin, citron og ingefærsmag (tror brombær, tranebær og kirsebær også vil give gode dybe smage med chokoladen dog). Så snart det var rørt sammen tilsatte jeg fløden, som hurtigt får chokoladen til at sætte sig, så vend det hurtigt rundt til en sammenhængende masse og stil den så på køl. Når den er helt kold kan du enten trille kugler eller blot tage teskestykker op og trille/vende dem i mørk kakaopulver.

Jeg har altid holdt mig lidt på afstand af trøfler, fordi jeg syntes det lød for svært, men jeg må indrømme, at jeg bliver mere og mere begejstret for dem. Måske jeg skulle prøve kræfter med et par nye varianter inden jul? Klem Dorte 

English recap

Truffles are really not that hard to make, at least not when you only serve them and don’t have to sell them as chocolatier. Just ad a hint of jam and cream to the melted chocolate and leave it to cool. Then mold some pellets and cover with cocoa powder.

……………..

LINKS & CREDITS

Photos by Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

Du kunne også være interesseret i

Ingen kommentarer

    Skriv en kommentar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.