Udgivet i 3 kommentarer

Jeg vil danse mig stærk efter min graviditet

danseudstyrCopyright
English recap

Om den trætte efter-graviditetskrop, som trænger til styrke og om glæden ved at danse. Her er hvordan, jeg planlægger at komme i form efter min graviditet – og det skal ske i 2017!

indlægget indeholder reklame_grønJeg er ved at finde min rygrad efter mange år med blødsøden mangel på motivation. Jeg dansede mig gennem samtlige dage tilbage i slut 90’erne, hvor jeg boede i Odense. Dengang dansede jeg 1,5-2 timer dagligt, optrådte i shows og amatørmusicals, og jeg var drevet af så stor passion, at det på ingen måde var min fornuft eller sundhedsfokus, der drog mig afsted til træning, derimod alene lysten til at bevæge mig foran spejlet i godt selskab af mine dansevenner. Her 16 år senere er det endnu ikke lykkes mig at finde en lignende drift (jo bloggen, men den får mig desværre ikke i fysisk god form), så selvom jeg har haft relativt positive oplevelser med Bodyflow og et par andre sportlige aktiviteter, så må jeg sande, at jeg aldrig genfinder en fornuftig grundform, hvis ikke jeg trækker i dansetøjet igen. Så det har jeg gjort, og allerede efter et par gange, kan jeg mærke, hvordan det optager mig positivt – det som er trykke nogle gamle, velkendte knapper i bund og bare vente på fyrværkeriet!

Det var rent tilfælde, da jeg faldt over en video fra dansestudiet på Facebook, endnu mere tilfældigt skulle det vise sig at pigen bag Studio F15 var en af de dansere, jeg kendte tilbage fra min tid i Odense. Måske derfor føler jeg en helt naturlig tilknytning til dansestudiet, som helt sikkert er Københavns absolut hyggeligste. Jeg elsker at holdende ikke er sammensat efter, om du er begynder eller øvet, og at hendes undervisningsmantra er, at alle kan lære at danse – fordi at danse er jo at mærke sig selv og føle glæde, og det skal alle jo kunne lære, ikke?!

Jeg er ikke dygtig, på ingen måde, og det skal jeg sådan set heller ikke blive igen, fordi jeg har ingen planer om at skulle optræde eller høste den form for anerkendelse. Jeg kan til gengæld mærke, at min krop hurtigt genkender teknikken i øvelserne, og endnu bedre, at danseøvelserne frigiver endorfiner, som driver mig til at tilmelde mig det næste hold… og det næste hold. Jeg har faktisk nærmest optur over glæden ved det, og jeg glæder mig helt vildt til jeg begynder at kunne mærke min krop tage imod den nytilegnede styrke – fordi den har brug for det. Jeg er nemlig aldrig blevet hel efter en tvillingegraviditet med mange komplikationer, der lagde mig ned tidligt. Jeg har ondt hist og pist, og kroppen beskytter sig ved at overkompensere i den modsatte side af, hvor noget har sat sig fast, så på alle måder skal jeg fatte mig med seriøs tålmodighed i min træning. Jeg kan ikke alt, og jeg vil være den, der står over på visse øvelser, men heldigvis har Maria en så dygtig tilgang til træningen, at hun stopper mig, når hun ved jeg skal stoppes, og tilsvarende er hendes danseglæde så smittende, at man slet ikke kan slippe lysten til mere. Så denne gang påbegynder jeg noget, som jeg helt ærligt tror på, jeg kan blive ved med… jeg håber det virkelig.

Nå, men jeg er gået i udstyrsmode, så jeg har lige indkredset de par ting, som man bør skaffe sig, hvis man hopper ind i dansesalen sammen med mig – flere af dem, står nu på min indkøbsliste:

I aften hopper jeg i dansetøjet igen, og jeg snupper pigerne med ind på studiet. Der er nemlig den hyggeligste stue, hvor de kan hygge med madpakker og tegnesager og samtidig kigge gennem glasdøren for at se, hvad mor laver. Logistikken spiller jo også en stor rolle i forhold til om jeg får trænet regelmæssigt ♥

English recapDancing was my life back in the late 90ties but since I moved to Copenhagen I never danced on a regular basis again. Being pregnant with twins really messed up my body and the years after giving birth didn’t provide me with time nor motivation to try and get back into shape, but now I have decided that its time and I’m going to get back to a fit form by dancing – I do ballet barre training to strengthen and I am sure I will start to take jazz or funk lessons later on as well. 

……………..

Husk at du kan følge bloggen via BloglovinFacebookInstagram & Pinterest

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak ©

3 tanker om “Jeg vil danse mig stærk efter min graviditet

  1. Det lyder simpelthen så vidunderligt! Hvilken form for dans er det?

    1. Det er det – de har flere hold, men jeg har mest taget barretræning som er 45 minutters balletstyrke. Tænker nu også at skulle igang med jazz eller funk – prøv at se på holdplanen, om der er noget som frister ?

  2. Virkelig flot trænings-BH. God træningslyst. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.