Udgivet i 2 kommentarer

Få styr på dit hjem • Step by step

januar opryd 5

English recap

Har du også brug for at organisere dig bedre i dit hjem, at skabe overblik over kreasager, garderobe, ledninger og gamle hængepartier? Så spring med på udfordringen her, hvor jeg måned for måned tager dig med gennem et fokusområde ad gangen – forhåbentlig står vi således ved udgangen af 2017 med et top tjekket hjem.

Screendump

Jeg har lagt et par frø på det seneste, og nu er jeg endelig klar til at løfte sløret for min 2017-udfordring; og jeg har glædet mig! Du er mere end velkommen til at være med, ja faktisk håber jeg på dit selskab, og du sætter selv ambitionsniveauet selvfølgelig. Her er min udfordring til mig selv og til dig om at organisere hovedet og hjemmet måned for måned, således at når året går på hæld, står vi med et hjem, der fungerer bedre i praksis. I kølvandet på det, har jeg på fornemmelsen at vi får ryddet op i vores tanker og dårlige vaner samtidig – rod i hjemmet påvirker nemlig vores tanker også – en stressfaktor, som jeg gerne vil vinke helt farvel til, hvis jeg kan.

En af de ting jeg har indset for mange år siden, det er, at struktur, hvor usexet det end lyder, kan være den ven, der giver mig tid og overskud til at fokusere på det, der gør mig glad. Jeg selv er udfordret, når det drejer sig om oprydning, simpelthen fordi jeg er en samler med affektion koblet på de fleste af mine ting, hvilket betyder, at det kan være svært at smide ud. Det kræver sit at holde styr på et hjem med mange ting, og vi mangler herhjemme organisering og faste pladser til en hel del ting og sager. Nu skal der gøres noget positivt og langtidsholdbart ved det, og det har jeg tænkt mig at gøre grundigt i løbet af 2017.

Jeg har ladet mig fortælle, at det tager 30 dage at skabe en ny vane, så på månedsbasis vil jeg fokusere på ét område ad gangen. Jeg vil lade mig inspirere af den super hypede Marie Kondo, som har charmeret verden med hendes oprydningsteknik, og selvom hun har sine lidt alternative tilgange, så har hun trods alt fat i noget af det rigtige – jeg vil derfor kaste mig ud i min egen tilpassede version af KonMari-metoden.

03be-0cfd-5cb0-4733

En ny udfordring hver måned

Hver måned fokuseres på et bestemt område, som skal organiseres, og jeg håber rigtig meget, at jeg får nogle af jer med på vognen. Vi har således en måned til at planlægge og gøre, før vi igen vender tilbage til emnet, når jeg laver min follow-up som afslutning på månedens udfordring.

Forud for hvert nyt område reflekteres det over, hvilket liv/resultat vi ønsker. Hvordan kunne du tænke dig livet omkring fokusområdet skal være? Tegn eventuelt hvordan du ønsker at dit hjem skal fungere, så du visuelt kan vende tilbage til drømmen, når du kører fast undervejs.

Er der måneder, hvor udfordringen ikke passer på dit behov, så springer du bare over, men i min follow-up hører jeg super gerne fra dig, hvordan det er gået hos dig – om du har fundet på en god metode, der var effektiv for dig, eller om der er et særlig godt sted, man kan gøre nytte med de ting, som sorteres fra. Det vil trods alt være langt bedre at glæde andre med brugbare ting end at smide det ud til storskrald.

bad 9organiser-2

Start med at lære KonMari at kende på YouTube – det er skørt og logisk på en og samme tid, og hun er ret charmerende på sin helt egen nørdede måde. Vil du følge mine udfordringer med din egen måde at rydde op på, skal du selvfølgelig bare gøre det.

Overblik over fokusområderne step by step

Senere i dag vender jeg tilbage med info om den første udfordring, så hvis du er blevet nysgerrig og overvejer at få styr på dit hjem i fællesskab med en masse andre, så kig forbi i aften 

English recap

This year I will be challenging you every month as I attempt to organize my home a lot better than it is the case today. Every month I will announce a new focus area to work on, and ending the challenge I will of course return with a follow up and at the same time invite you to let us know how you did with the challenge. 

……………..

LINKS & CREDITS

Photos by Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

2 tanker om “Få styr på dit hjem • Step by step

  1. Jeg vil følge spændt med, har nemlig selv tænkt der skal ske noget lignende herhjemme ?

    1. Fedt Louise, måske jeg ligefrem får dig ombord så vi kan “hjælpe” hinanden? God arbejdslyst i hvert fald

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.