Få styr på dit hjem – januar-udfordringen

klaedeskabCopyright

English recap

Skal du også prøve at få styr på dit hjem i 2017, så følges med mig i denne årets første udfordring, hvor vi giver garderoben og klædeskabet en gennemgang og oprydning.

Screendump

Som jeg skrev om tidligere i dag, skal dette år dedikeres til at forbedre hjemmets organisering, og jeg afslører her årets første udfordring. Det er klædeskabet og garderoben, der skal sorteres og organiseres bedre – dels fordi det er der, jeg har lyst til at starte, men også fordi jeg tror det er et nemt sted at begynde.

Da jeg i midten af december kom på ideen med at lave en udfordring hver måned, kom det sig af en følelses af at være overmandet over de mange småroderier, som alligevel er til stede i mit hjem. Det er simpelthen så frustrerende at mange et hjem og et system til dimser, ledninger, kreasager og så videre, og efter at have finkæmmet youtube for videoer med Marie Kondo, tog jeg derfor mig selv i ed. Der er jo altså noget med, at man ikke kan løbe fra pagten, når først man er gået offentligt med den, ikke?

Det behøver ikke tage lang tid eller være svært at rydde ud i garderoben, og vi har alle sammen skjulte og glemte stykker tøj liggende, som sikkert aldrig skal bruges igen. Spring derfor ikke denne måneds udfordring over – den vil helt sikkert frigive god og brugbar plads, og i hvert fald kommer du ligesom i stemning til at kunne fortsætte til de næste måneders udfordringer.

03be-0cfd-5cb0-4733

Sådan rydder du op i dit klædeskab

Aller først, og det er vigtigt; tænk over hvilket resultat du ønsker – og hvordan resultatet skal hjælpe dig til en bedre dagligstilværelse. Jeg vil for eksempel gerne have tøj, jeg kan passe, kunne få hurtigt overblik og gøre det nemt at lægge tøjet på plads.

Følger du KonMari-metoden, skal du mærke hvert eneste stykke tøj, for at bestemme om det giver dig glæde – eller som hun siger “Spark Joy”. Jeg talte med en kunde, som fortalte, at man i New York på grund af den høje kvadratmeterpris nærmest kunne spørge sig selv, om man vil betale ekstra husleje for at beholde sine ting. Lige præcis hvor drastisk du går til værks, det finder du selvfølgelig selv ud af, men øvelsen er nu meget god, også selvom du måske laver en bunke til “måske”-tøj – i så fald kan du jo overveje at genbesøge netop denne bunke om et par måneder igen.

Her er hvordan jeg rydder ud i min garderobe:

 • Tøm alle skabe og skuffer, så alt ligger i bunke på sengen
 • Tag en ting ad gangen og mærk efter, om det er noget der skal beholdes eller ej
 • Ja-bunken holdes til en side, mens nej-bunken laves uden for døren
 • Når alt er sorteret til ja eller nej, pakkes nej-bunken væk i en sæk

Læs mere om føljetonen “Få styr på dit hjem i 2017”

Sådan indrettes klædeskabet

 • Tøj på bøjler hænges således de længste stykker tøj hænger til venstre og så fremdeles
 • Alternativt hænges det farvekoordineret, således der er ro for øjet
 • I skufferne lægges tøj på plads således det står op i stedet for at ligge i bunker – fold tingene med hjælp fra Marie Kondo, så der er kig til alle dine ting. Selv strømperne skal foldes med KonMari-metoden, som du kan se en 2 minutters video med her – man er nødt til at trække lidt på smilebåndet undervejs, men den er god nok

Det tøj, som du sorterede fra, kan du begynde at se på, når først du har fået styr på dit klædeskab. Til den tid har du fornyet energi, fordi dit klædeskab og din garderobes indhold fungerer optimalt for dig, og det vil således ikke dræne dig at gense de frasorterede mængder. De ting, som du mener, du kan sælge, tager du straks billeder af og sætter til salg, men sæt en slutdato for dit salg og sørg for at skille dig af med det herefter, selv hvis det ikke er solgt. De ting, som ikke skal eller kan sælges, kan du give bort til et godt formål.

Jeg laver en follow-up den første uge af februar, hvor jeg fortæller om, hvordan det er gået for mig, og hvor jeg glæder mig til at høre, om der er nogle af jer andre, som er hoppet med på vognen og har erfaringer, I vil dele med mig. Jeg håber det, rigtig god fornøjelse – Dorte 

English recap

The first challenge this year in regards to organizing your home better will be tidying up your closet. Start by asking yourself which result you wish for and then take out everything from drawers and cabinets and start sorting one by one. Ask yourself whether this particular piece sparks joy or if it drains you and then moved through all you have. Fold your things by the KonMari-method as well as hanging everything in order by length or color. If you want to join me in this challenge please let me know how it goes, when I check back in on februar 4th to tell you about my result. I will reveal the next challenge on february 1st, so stay tuned.

……………..

LINKS & CREDITS

Photos by Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

madplan
Follow:
Share:

6 Comments

 1. 10. januar 2017 / 19:19

  Spændende. Min garderobe trænger bestemt til oprydning så har tænkt mig at gå igang så snart jeg kan (efter eksamen ?)

  • 11. januar 2017 / 19:32

   Hurra Anne, hvornår er eksamen? Ville være så fedt at følges med andre – mon ikke vi bliver lidt mere motiverede så? Pøj pøj med eksamen ?

 2. 10. januar 2017 / 19:34

  Kanon indlæg og virkelig god inspiration til MIN oprydning i garderoben, som sættes i gang straks jer er landet i Danmark igen i næste uge:-)

  • 11. januar 2017 / 19:31

   Yeahh, hvor skønt, så glæder jeg mig til at høre hvordan det er gået dig, når jeg vender tilbage med opfølgningen ??❤️

 3. Dorthe
  10. januar 2017 / 23:30

  Der ramte du lige et ømt punkt…. Operation klædeskab sættes straks i gang.

  • 11. januar 2017 / 19:30

   Uha ja, jeg vidste godt at jeg ville nogen, men det er jo slet ikke skidt – så kan vi følges ??

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.