Udgivet i Skriv en kommentar

Kan man være både tal-blind og selvstændig?

Kan man være selvstændigt erhvervsdrivende og samtidig være nærmest talblind uden fiasko? Her afslører jeg en af mine store svagheder som selvstændig 

Det behøver ikke være en hemmelighed, at jeg ikke elsker tal og bestemt ikke er synderligt dygtig til at jonglere med dem. Det er en almen misforståelse, at mange tror struktureret er lig med talkyndig, men niksen biksen – ikke her. Jeg mistrives med tal, bliver decideret aggressiv af at åbne netbank og sidste gang jeg holdt regnskabsdag med revisoren, følte jeg mig alvorligt talt svimmel, da vi havde arbejdet med tallene i et par timer!

Til trods for mine manglende evner og interesse for at arbejde med tal og økonomi, så er det bestemt interessant og væsentligt for mig at have styr på. Det gælder for så vidt både regnskaberne som privatøkonomien, og jeg indrømmer blankt, at jeg læner mig vel meget op ad mandens tendens til at have styr på og forståelse for det samlede regnskab. Hvis jeg kunne tælle mig til, hvor mange gange han hentydede har sagt “du må jo også gerne holde øje med budgetkontoen”. Men ak! Jeg holder ikke øje – jeg har fuld tillid til min mand, og ved han har overblik. Desuden; hvis jeg kiggede forbi den konto, ville jeg ikke forstå et hak af hvad fremtiden indeholder af indtægt/udgift.

I virkeligheden synes jeg det er uansvarligt af mig, og at jeg virkelig burde sætte mig mere ind i det. Jeg er bestemt ikke stolt af at være “en af dem”, så nu prøver jeg kræfter med en my ven, der måske kan lære mig lidt…

Nets 5

Jeg er netop blevet præsenteret for app’en fra Nets, som viser sig at være et super tilgængeligt og brugervenligt værktøj for sådan nogle som mig. Man får et super overblik over betalinger og planlagte betalinger. Jeg vil lade videoen nedenfor tale sit tydelige sprog, men jeg er spændt på at se, om jeg kan lære og om jeg kan fastholdes med dette værktøj. Det lyder jo nemt og overskueligt.

Som selvstændig er det selvklart en væsentlig faktor at man forstår sine tal. Man er ligesom nødt til at vide, om det løber rundt eller ej, men der er altså mange detaljer, som går berettiget henover hovedet på mig. Jeg prøver at have styr på det basale, men lader indrømmet revisoren om at kende de eksakte regler. Til gengæld glæder jeg mig til at lære denne app bedre at kende, fordi måske, hvem ved, kan jeg lære at forstå privatøkonomien en smule bedre??!

Indlægget udgives i samarbejde med Nets, og jeg har valgt at viderebringe nyheden til jer, simpelthen fordi jeg tror på, at jeg ikke er alene om at kunne bruge den hjælp! Læs mere her eller hent app’en gratis her.

Rigtig dejlig aften til dig. Jeg er gået i brædderne med slikskål, sodavand og kæreste. Klem Dorte 

……………..

Husk at du kan følge bloggen via BloglovinFacebookInstagram & Pinterest

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak ©
(Indlægget udgives i samarbejde med Nets)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.