“Men hvad bruger man al den karamel til??”, spurgte min kunde mig en dag. Don’t get me started, fristes man til at sige, fordi den smørbare karamel er noget, jeg helst bare har på lager året rundt, og det kan forsøde livet på så mange fine måder. Her lister jeg lige op, hvilke ting jeg især bruger karamel til:
- Smør karamellen på et lunt surdejsbrød med sprød skorpe – det smager eminent med et drys flagesalt og et tyndt lag smør
- Helt simpelt; snup en Digestive med karamel
- Til morgenmad, naturligvis ikke hver dag, smager havregrøden ekstra dejligt med skyr, frugtkompot, karamel og granola
- Pisk en halvstov flødeskum og pisk et let opvarmet karamel i. Hæld fløden på kopper og stil på køl og voila, du har en mousse til dessert
- Karamellen er nærmest den vigtigste ingrediens i min julekonfekt, for eksempel denne med daim-lignende smage
- Tryl dine chokolademuffins om til en gavebod af søde overraskelser ved at fylde midten med karamel – se her hvordan du fylder karamel i dine muffins
- Forsød din daglige cappuccino med en skefuld karamel
Du kan købe smørbar karamel flere steder, men du kan selvfølgelig også selv koge din karamel efter denne super nemme opskrift.
Håber din tirsdag har været fin. Jeg er lidt sent ude med dette dagens indlæg, fordi jeg har haft søde kunder i salonen og en sød lille næsten-rask datter i puslespilsstuen. Nu vil jeg tage en ordentlig slapper i godt selskab af manden ♥
……………..
Husk at du kan følge bloggen via Bloglovin, Facebook, Instagram & Pinterest
LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak ©
2 Kommentarer
Tina Nymann
24. januar 2017 kl 20:58Wauww – det er da nok den lækreste opskrift til dato!! Tak, tak, tak skal du have fra en karamel-elsker, som altid fr det til at blive hårdt som sten:-)
Glæder mig til at prøve!!
by.bak interior & lifestyle
31. januar 2017 kl 13:21Jamen selv tak – jeg håber, du bliver glad i din karamel-elskende mave 🙂 God dag, kærligst Dorte