Opskrift på store dadelkugler til madpakken

Opskrift på store dadelkugler til madpakkenCopyright
English recap

Skal du have et nemt tip til at gøre madpakken sund og sød? Her er en opskrift på store dadelkugler med havregryn, svesker, kakao og andre gode sager.

Når man har skolebørn, står man i de fleste tilfælde også med madpakker dagligt. Jeg har været overrasket over, hvor meget den slags fylder i hverdagen, ikke mindst hvor meget mad, de skal have med. Jeg vil selvfølgelig gerne have, at pigernes madpakker har en fornuftig variation af sunde ting, men min erfaring er også, at det varierer en smule hvor meget de spiser alt efter hvordan madpakken ser ud, og endnu mere, at der skal noget sødt til for at holde energiniveauet til en lang skoledag. Det søde indspark skal altså være der enten som frugt eller figenstænger, men det fungerer altså også rigtig godt med hjemmelavet kugle med dadler, svesker, kakao og andre gode sager.

Opskrift på store dadelkugler til madpakken Opskrift på store dadelkugler til madpakken Opskrift på store dadelkugler til madpakken

Opskrift på store dadelkugler til madpakkerne

1 spsk kakao
3 spsk havregryn
3 spsk mandelmel
Saft fra en halv appelsin
150 gram dadler
5 svesker
Kokos til rulning

Blend alle ingredienser med en stavblender og rør det derefter igennem med en ske før du former kugler. Vil du lave store kugler, svarer portionen her til 7 kugler, men det er selvfølgelig helt op til dig hvor store eller små du ønsker dem. Tril kugler i hænderne og rul dem efterfølgende i kokos, hvorefter de stilles på køl.

Når pigerne får dem med i madpakken lægger jeg enten 1 stk i en lille plastikbøtte, en mini muffinsform med madpapir og gummibånd som låg eller også bare simpelt indpakket i madpapir.

I øvrigt kan du skrue ned for antallet af svesker eller fjerne dem, hvis du ikke har mod på dem, men så læg 5 ekstra dadler ved. Du kan også bare skrue op for mængden af kakao.

Hvis du ikke har mod på at sende dem med i skole, så er de altså også et super mellemmåltid med et glas mælk derhjemme om eftermiddagen ♥

English recap

This morning I decided spontaneously to make some healthy raw balls for the lunch boxes. They’re so very easy to make simply by blending together dates, prunes, orange juice, almond flour, oatmeal and cocoa. When you have molded them into balls roll them in coconut flour and save them in the fridge.

……………..

LINKS & CREDITS

Photos by Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

madplan

Follow:
Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.