Opskrift på Lady & Vagabondens kødboller i tomatsauce

Hofret 6Copyright

English recap

Det der med hverdagens hofretter har fået mig til at lave en opskrift på Lady & Vagabondens kødboller i tomatsauce. Den får I naturligvis her, hvor jeg har lavet dem med kyllingekød.

indlægget indeholder reklame_grønHvis du har fulgt med længe, så ved du, at vi herhjemme elsker god hverdagslogistik og i det hele taget alt, der kan hjælpe hverdagen godt på vej. Alle familier har deres hofretter, og jeg spurgte på et tidspunkt jer, hvilke hofretter I dyrker, hvilket var til stor inspiration. Nu har jeg besluttet at begynde at dele nogle af mine hofretter, som jeg gemmer i arkivet hverdagsmad. I dag får I min opskrift på Lady & Vagabondens kødboller i tomatsauce, som naturligvis serveres med lange pastaer til og herhjemme endda i en hjerteformet gryde. Det er vel en kærlighedsret, ikke? Kan du lide de røde hjerter fra Le Creuset, så følg med ovre på Instagram, hvor der indenfor de næste par uger kommer en give away med netop dem.

Hofret 7Hofret 1Hofret 4Hofret 5

Opskrift på Lady & Vagabondens kødboller

(ca. 10 store kødboller)

400 gram hakket kyllingekød
1 lille løg
20 gram smør
1 spsk olivenolie
1 fed hvidløg
1/2 tsk flagesalt

Til tomatsauce

2 dåser hakkede økologiske tomater
1 stort løg
1 spsk smør
1 spsk olivenolie
1 fed hvidløg
1 tsk flagesalt
2 tsk paprika
1/4 tsk tørret basilikum
1 dl god rødvin
lidt peber

 1. Kvas begge hvidløg gennem en hvidløgspresser og læg det i olien i 5 minutter.
 2. Hak løget (også til tomatsaucen) fint i en minihakker og læg halvdelen i gryden med 20 gram smeltet smør. Tilsæt halvdelen af olien med hvidløg og så snart løgene har fået en glasagtig farve hældes det over i en røreskål med kyllingekød og salt, som røres sammen til en jævn konsistens. Sluk for gryden imens og lad farsen trække i 30 minutter på køl.
 3. Form store kødboller på en størrelse lidt mindre end et æg. Når kødbollerne er formet brunes de let i gryden sammen med løg, smør og hvidløgsolie. Så snart de er brunet af (pas på at de holder formen), tilsættes hakkede tomater, rødvin og krydderier. Lad saucen nå kogepunktet og lad den så simre i børn god halv times tid. Hold øje med at kødbollerne er gennemstegte men ikke hårde – det er sådan de smager bedst.

TIP! Du kan med fordel lave kødboller og tomatsauce til nedfrysning, således du blot skal varme det nænsomt op mens pastaen koges på en travl hverdag

Vi har vist alle vores versioner af en god tomatsauce, men jeg vil sige at den vigtigste ingrediens i min er de flåede tomater, som bare SKAL være økologiske. Ikke fordi vi er hellige, men fordi man bare smager forskellen! Rødvinen skal du i øvrigt ikke lade dig bekymre ved, fordi alkohollen forsvinder, når den koges og derfor kan du sagtens servere rette for børnene. Desuden er det trods alt en lille mængde til en hel ret.

Dejlig onsdag til dig derude, klem Dorte 

English recap

Serving spaghetti with meatballs is somewhat of a classic, but I make mine with chicken meat and the sauce gets some red wine so intensify the taste. The alcohol dissolves when being boiled so you don’t have to worry about serving this to the kids.

……………..

Husk at du kan følge bloggen via BloglovinFacebookInstagram & Pinterest

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak ©

Follow:
Share:

2 Comments

 1. Lene Kristine
  18. januar 2017 / 9:54

  Mums det ser lækkert ud, det skal helt sikkert prøves, og så er den hjerteformede gryde bare så sød 🙂

  • 18. januar 2017 / 11:36

   Jamen bon appetit til dig – og jeg er helt enig med dig, de gryder er så fine, og så laver man i øvrigt fantastisk mad i dem 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.