0
Drinks & Snacks Opskrifter

Sådan laver du kålchips med din foretrukne smag


Opskrift på sprøde og smagfulde kålchips med let smag af krydderier. Tror du på mig, når jeg siger, de smager fantastisk?

Det er et års tid siden, jeg første gang fik lyst til at prøve kræfter med at lave kålchips, men det er først nu lykkes mig at kaste mig ud i det. Der findes et utal af opskrifter og fremgangsmåder, og jeg blev især tiltrukket af Marias version, som jeg dog har til gode endnu at prøve. Her har jeg gjort det med de ting, jeg selv lige havde i skabet, og de blev super gode – min mor var på besøg i går, og hun kastede sig grådigt over de sprøde kål, som både dur som en snack eller som tilbehør til salaten eller drys på suppen.
 

Sådan laver du kålchips

4 håndfulde grønkål
2 spsk olivenolie
1 tsk soja
1/4 tsk citronpeber
1/4 tsk hvidløgspulver
1/2 tsk løgpulver
1 spsk sesamfrø
Flagesalt

Vask grønkålet og tør det så godt, du overhovedet kan. Lad det ligge og lufttørre til din olieblanding har trukket.

I en lille skål blades olie med hvidløgspulver, løgpulver, citronpeber og soja. Lad det trække mindst en halv time, så smagene spreder sig i olien.

Tænd ovnen ved 160 grader og tag en bageplade ud, som dækkes med bagepapir.

Når den halve time er gået hældes olie og grønkål i en pose, som du snurrer til før den rystes grundigt. Herved sikrer du at grønkålet får olie på alle overflader. Hæld grønkålene ud på bagepapiret og fordel det jævnt i et tyndt lag. Strø lidt salt over og sæt det i ovnen på nederste rille.

Hold øje med ovnen, da bagetiden kan variere alt efter størrelsen og tørheden på dine grønkål.  Efter 5 minutter strøes sesamfrø over grønkålene, som skubbes ind i ovnen igen. De skal i alt have mellem 8-15 minutter  før de tages ud og får lov at køle af på bagepladen. Slut af med et ekstra drys flagesalt og hæld dem i en skål med lidt køkkenrulle i bunden.

TIP! vil du lege med smagen, så prøv med lidt fintrevet parmesan i olieblandingen, en anelse revet citronskal eller en olie med chili. Det er kun din egen fantasi, der sætter grænserne.

Jeg brygger på en sødere og noget mere usund opskrift. En af dem, som børnene elsker, og som gør Valentines Day til noget familiehyggeligt. Sådan skal det nemlig fejres herhjemme i år, men mere om det på et senere tidspunkt, klem Dorte 

……………..

Husk at du kan følge bloggen via BloglovinFacebookInstagram & Pinterest

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak ©

Du kunne også være interesseret i

Ingen kommentarer

    Skriv en kommentar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.