Udgivet i 8 kommentarer

Om skiferielængsler og nybegynderbørn

ski 4Copyright

English recap

Der bliver delt snebilleder til den store guldmedalje for tiden, og det har bragt min længsel frem fra kulissen. Men hvad kræver det at få familien afsted, hvad med de der nybegynderbørn og skiskole? Jeg efterspørger jeres bedste tips her, for jeg vil så utroligt gerne afsted på skiferie…

De seneste par dages frost og snefald har virkelig fået fyret op under en længsel, som jeg ellers formår at holde i skak. Jeg savner mine skiferier, som simpelthen bare er blevet nedprioriteret, efter vi har fået børn. En enkelt gang har vi haft pigerne med i Norge, men dengang var de ikke indstillet på hverken kælk, ski eller udeliv, så vi skiftedes til at stå. Nu afholder det os til gengæld at fyrre pengene af til formålet, fordi vi reelt ikke ved, om vi kommer til at sidde og glo på alle de andre, der står på ski – tænk hvis pigerne stadig ikke vil med ud, eller vil afsted til skiskole??! Vi stod på nippet til at booke til vinterferien, men en åndsvagt god kampagne fristede os i stedet til at booke en uges ferie i Dubai. Selvfølgelig glæder vi os, og der er ingen fortrydelser, men nøj hvor det trækker i mig efter at få ski på. 

ski 2 ski 3 ski 1

Jeg drømmer nu om at prøve det, måske endda blot et par dage i Sverige, eller alternativt en tøsetur for mig og en veninde. Må jeg høre, hvad er jeres erfaringer med at have nybegynderbørn med på ski? Skal man tage en hel uge for at få noget ud af det, og skal man tage til Sverige/Norge eller bliver det for koldt? Andre gode tips modtages gerne… hvis ikke for at komme afsted i år, så måske til næste år.

Billederne er fra mine tidligere skiferier i Frankrig og Østrig. Oh how I wish! 

English recap

These last few days a lot of my friends have been posting snowballed updates which has just brought back a linger to go away skiing. It’s been years since I last went and I always had a dream that we would be that sort of family. Fact is that my kids are asking to go, but they have never been much of some dare devils or even appreciative about outdoor activities, but I do believe they are ready now. What if we spend a lot of money on a holiday that will go down the drain and be less appreciated?? If you have any tips on how to make that virgin ski holiday to a succes please do share!

……………..

Husk at du kan følge bloggen via BloglovinFacebookInstagram & Pinterest

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak ©

 

8 tanker om “Om skiferielængsler og nybegynderbørn

 1. Norge, Sverige eller sydpå betyder vidst ikke så meget. Skilærer der snakker dansk er alfa omega. Har prøvet både dansk og fransk og børnene var ikke begejstret for den franske. Skiskole er et must hos os og ikke et valg. Det er kun 2,5 time hver dag. Og børnene har det sjovt og hinanden. Idag er skiferie den ferie børnene glæder sig mest til. I starten vil børnene ikke på skiskole – de vil jo hellere være sammen med mor og far. Men børn kan ikke lære at stå på ski af mor. Alt for nemt at blive pjevset og give hurtigt op. Mine klipper i øjeblikket en lap af hver dag af den hjemmelavede kalender så de kan følge med i hvor lang tid der er til 10 dages skiferie i Livigno. Mindstemanden skal afsted på skiskole for første gang i år og jeg fornemmer allerede hans skepsis – måske vi ofrer en privatlærer på ham for at få ham ordentligt igang. Tænk hvis han ikke kan lide at stå på ski – det helt utænkelige 🙂

  1. Mon ikke jeres mindste ser så meget op til de store, at han automatisk gerne vil det? Det med dansktalende lærerer er helt sikkert et godt input – det er noteret 🙂 Tak for din hjælp, klem

 2. Vi er minimum afsted hvert andet år til Norge i en uge sammen med min familie. Det er så skønt! Vi prioroterer at bo tæt på pisterne, så vi kan mødes hjemme til frokost eller til man kan holde pause, hvis børn er trætte og kolde. Gustav var på ski første gang som 2 årig og er nu i skiskole. Vi har skiftedes til at køre med ham og tage nogle mere udfordrende ture, men har jo også været afsted med flere voksne, så vi forældre også har kunne køre sammen indimellem. I år skal Gustav (7 år) i skiskole, han er snart lige så god som mig, Johanne forhåbentlig stå lidt mellem
  vores ben eller i sele og ellers bare hyggekælke. I kan jo tage på endagstur til Isaberg og prøve det af? Mit bedste tip er at nyde at se ungerne lære noget nyt, være aktive sammen, men også at sætte pris på hytte/hotelhygge og nedsætte ambitionerne for eget skiløb lidt ? Jeg begyndte for et par år siden at køre på snowboard (tidligere har jeg bare kørt på alm alpinski) og det var fedt igen at være begynder og så passede det med, at jeg kunne køre på de samme bakker som Gustav, og også var lidt udfordret på lifterne etc. Det blev en længere roman, jeg vil bare sige: gør det! Det er en skøn måde at holde ferie med børn på.

  1. Hej Sofie.
   Dejligt med en roman, den er jo brugbar og fuld af gode erfaringer! Tak for dem – når de aldrig har stået på ski, tror du så ikke at en enkelt dag er for lidt til at skabe tryghed og fornemmelse for om det bider på? Kh

   1. Jo, måske, men jeg forestiller mig, at man alligevel kan få en fornemmelse og mærke noget af stemningen ved en enkelt dag. Ellers må I afsted i en uge 🙂 Der er også muligheden for en lang weekend i fx Isaberg eller Vallåsen 🙂

    1. En weekend i Sverige ligger absolut i mine overvejelser lige nu ja 🙂

 3. Afsted med jer – lad børnene lege det ind, og bygge snemænd og øve sig stille og roligt. Østrig er fantastisk, jeg kan i høj grad anbefale Wagrain og Flachau – men Wagrain har flere danske skilærere – jeg underviste selv dernede for 15 år siden.

  Vi havde vores datter med for første gang sidste år, da var hun 4. Vi kombinerede det og løb selv med hende i sele og havde hende på skiskole 3 formiddage. Som gammel skilærer, så synes jeg altså bare de lærer mere på en skiskole, det handler allermest om leg og tryghed ved sneen (som altså ikke er at sammenligne med at lege i den herhjemme). jeg tænker at når de er to, mon så ikke de kan lokkes af sted sammen? Vi lokkede også med et stk legetøj, når de tre dage på skiskole var overstået.

  Så længe man husker det er på børnenes præmisser og at ikke alle er ligeså vilde med sne og ski som en selv … ærligt fik jeg ikke løbet specielt meget. Men vi hyggede os, og kimen til at min datter kommer til at holde af det – DET er givet godt ud! Men det hev da i mig, at jeg ikke fik stået mere. Men der må ambitionerne vige. Ungerne lærer det aldrig, hvis ikke man kaster sig ud i det, og gør dem trygge ved det.

  Håber det giver mening 🙂

  1. Wagrain har bestemt været i vores tanker, faktisk er 2 af billederne i indlægget her netop fra Wagrain. Fedt at høre, de har danske skilærere derned også. Jeg selv har faktisk kun stået på ski få gange, i alt 4 tror jeg, så jeg har heldigvis ikke selv det vildeste behov for sorte pister og lange ture, selvom det har været fint, når det er lykkes. Dog betyder det også, at jeg for eksempel aldrig kunne drømme om at køre med pigerne i sele, og heller ikke følges med dem ned af de større pister, fordi jeg reelt ikke kan hjælpe dem undervejs – skiskole vil helt sikkert være et must 😉

   Tuisnd tak for dine erfaringer, kan mærke det her indlæg inklusive kommentarerne bliver værdifuldt for os, når vi skal beslutte os vedr. næste års ferie. Rigtig god dag til dig, kærligst Dorte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.