5 ting jeg har lært i 30’erne

Copyright

I dag er det så min fødselsdag, og også dagen, vi rejser hjem til Danmark. Det er sjovt nok en ting, som pigerne ikke synes om; altså at vi sidder i en flyver på min fødselsdag, fordi hvad så med kagen og festen?! Søde børn tænker søde tanker, men i hvert fald er det i dag, og jeg fylder altså 39 år denne gang, hvilket jeg har det helt fint og bekvemt med. Okay, jeg skal da lige lære at acceptere rynker og kællingehår, som skal tages med en pincet i ny og næ, men indvendigt, der har jeg det faktisk fantastisk med min alder og modenhed og ønsker mig slet ikke tilbage til tiden i tyverne, hvor det endnu var uvist om jeg ville finde den rette og få børn, og hvor jeg ikke vidste, hvor mit arbejdsliv skulle lande. Sjovt at opskriften på balance skal lyde så simpel, når den slet ikke er det – jeg blev i går spurgt af en venlig, pakistansk taxachauffør, om mit liv var en succes nu med mand og 2 børn, og det kunne jeg jo svare oprigtigt ja til, selvom det lige der netop kom til at lyde som om, at der ikke er andet vigtigt i tilværelsen end de flueben sat.

Nå, 30’erne startede med en brat opvågning, for jeg var kun lige trådt ind i dem, da jeg pludselig mistede min far alt for tidligt. Nogle har velmenende konstateret, at jeg da heldigvis var voksen, da det skete, men det var jeg i grunden ikke – spørgsmålet er, om man nogensinde bliver voksen nok til at miste en forælder? Det har betydet nogle ture både op og ned i rutsjebanen, så på mange måder føler jeg, 30’erne har lært mig de vigtigste livslektioner, man kan få:

 1. At livet ikke er kommet for at blive og at det virkelig gælder om, at fokusere på de gode ting hver dag. Hvis man vil, kan man naturligvis finde noget negativt at hænge sig ved, men hvem får gevinst ud af det??
 2. At være mindre hård ved mig selv. Selvfølgelig skal man have plads til forfængelighed og aldrig stoppe med at gøre sig umage, men de senere år har jeg efterhånden lært at slippe self-bashingen og at holde af mig selv og mit spejlbillede, selvom det åbenlyst ikke er perfekt
 3. At sundhed ikke kun handler om kalorier, derimod om sunde tanker frem for alt. Finder man sin indre balance, kommer de andre sunde beslutninger mere naturligt til én og det er nok bedre i det lange løb
 4. At børn vitterlig bringer både bekymringer og højdespringende lykkefølelse ind i tilværelsen. Det havde jeg godt hørt om dengang jeg som 30-årig gik igang med fertilitetsbehandling, men jeg er alligevel overrasket over de følelser, der bliver plads til i ens krop, når man rejser hjem fra barselsgangen med levende mini-mennesker, der udvikler personlighed og egne kvaler. Uff, jeg ved ikke hvad det skal ende med inden de små tøser er kommet helskindet gennem folkeskolen?!
 5. At det ikke bare er værd at kæmpe for en velfungerende hverdag, men også super vigtigt. Vi lever i en tid, hvor muligheder og forventninger ikke altid står i balance med, hvad vi realistisk kan eksistere i, så jeg tror så indædt på, at vi har en pligt til individuelt at tage stilling til, hvilken hverdag, som er den rette for os og vores familier. Jeg går i øvrigt og skribler på et lidt tungere indlæg om, hvorfor jeg valgte at stå af karriereræset, så hold øje med bloggen, hvis det er noget, du gerne vil læse mere om…

Jeg vil derudover sige, at venskab har fået helt ny betydning for mig de senere år. Venskab er for mig vigtigt, som for alle andre, men med alt det, vi hver især har gang i for at holde skruen i vandet, så nytter det ikke noget, hvis vi forventer daglige 2-timers-opkald og gå-i-byen-aftaler i tide og utide. Det skal et godt venskab kunne holde til, altså at der går længere tid mellem, og det betyder jo bare, at man glæder sig så meget mere til at ses. Det med venskab står nu faktisk højt på min to-do, fordi selvom jeg er sløv og ikke har fået fundet en dato, så vil jeg egentlig godt ses med de nærmeste veninder til lidt fødselsdagshygge snart.

Som sagt er vi på vej hjem, så kufferterne er igen pakket og hovederne fyldt med friske minder, som skal fordøjes den kommende tid. Vi ses på den anden side, klem fra Dorte 

……………..

Husk at du kan følge bloggen via BloglovinFacebookInstagram & Pinterest

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak ©

Follow:
Share:

2 Comments

 1. Heidi Hermansen
  23. februar 2017 / 9:15

  Igen et fantastisk indlæg fra din hånd 🙂

  Jeg er selv 32, og jeg synes altid, jeg har hørt, at i 30’erne finder man svarene, falder til ro og kommer til at hvile mere i sig selv. Og waaaauw hvor har jeg glædet mig til det. Jeg synes, der er et kæmpe forventningspres på én hele tiden, hvad angår kærester, børn, job, udseende…. Ja alting faktisk… Nu er jeg selv blevet gift og fået mit første børn, og selvom vi ikke skal mere end to mdr. tilbage i tiden, hvor jeg sad og sagde, St jeg stadig ventede på at se, hvad de der 30’ere kunne gøre for mig, så begynder jeg faktisk at mærke det nu.
  Forleden besluttede jeg, at selvom alle andre siger til mig, at jeg skal holde et vinglas nede på stilken, for det ser mest elegant, er bedst for vinen og bla bla bla, så har jeg nu erkendt, at jeg vitterligt HADER at holde sådan på det vinglas! Til gengæld elsker jeg at sidde afslappet med et godt glas rødvin i hånden, hvor jeg holder oppe på selve glasset, og så skal etikette altså ikke ødelægge den hygge for mig. BUM! Jeg tænker det som første skridt til at finde mere hvile i mig selv og mine egne holdninger her i mine 30’ere, og jeg er faktisk vildt glad for det.

  Et sted, hvor jeg virkelig kæmper for at finde mig selv lige nu, er i mit arbejdsliv. Jeg blev fyret fra mit job for en måned siden og har lige nu sindssygt svært ved at finde ud af, hvad mit næste træk skal være. Jeg drømmer om at blive selvstændig, men samtidig ved jeg, at jeg har enormt tendens til stress, så jeg tænker, at det kan være for risky. Så jeg vil glæde mig rigtig meget til at læse dit indlæg om at tage springet udi at blive selvstændig – jeg håber at blive inspireret til et eller andet. Det plejer du at være rigtig god til at sørge for 🙂

  Go’ dag til dig, kram

  • 23. februar 2017 / 9:21

   Kære Heidi.

   Tak for din søde kommentar, og hvor bliver jeg glad for at høre, at jeg kan medvirke til alle de gode refleksioner i dig. Jeg er helt sikker på, at du lander et godt sted – det gør man faktisk altid, hvis du lige tænker over det, så prøv at minde dig selv om, at det jo er en proces at gå fra fyret til fuld tro på fremtiden. Jeg har også været hvor du er, og jeg døjer også med at lægge stress på hylden, men jeg har det bedre i mit arbejdsliv end nogensinde før. Prøv allerede nu at kigge på mine tidligere indlæg om det med arbejdslivet, dem finder du her: https://www.dortebak.dk/category/mor-liv/mit-liv-med-arbejde

   Pas på dig og hav en dejlig dag, klem fra Dorte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.