Chokoladekage med flydende midte, skumfiduser og Oreo

Fondant 1Copyright

produkter

Valentines Day nærmer sig, og hvis du skal lave en lille hyggelig middag til din elskede (eller måske til dine børn), så kan du jo springe ud i denne chokoladekage med flydende midte – also known as Chokolade Fondant.

Vi plejer faktisk ikke at markere Valentines Day herhjemme, men sidste år (for sent) gik det op for mig, at min ene datter var vildt skuffet over, at vi ikke havde fejret dagen. De hører jo om det i diverse udsendelser og fra de større børn måske, og selvom hun ikke nødvendigvis var helt bevidst om, hvad dagen står for eller hvordan den sædvanligvis praktiseres, så havde hun tydeligvis en klar forventning om at den skulle eksistere hos os. I år er vi på ferie den 14. februar, så vi må markere dagen dernede, men hvis I andre har lyst til at gøre lidt ekstra, så kan jeg klart anbefale denne blødende chokoladelækre sag.

fondant 3Fondant 4Fondant 5

Opskrift på chokoladekage med flydende midte, skumfiduser og Oreo

(4 portioner)

120 g mørk chokolade 80%
100 g smør
3 pasteuriserede æg
125 g sukker
1/4 tsk vanillepulver
60 g hvedemel
4 Oreokiks
4 skumfiduser eller 24 små

Smelt smør i en kasserolle og hak chokoladen til mindre stykker imens. Når smøret er smeltet slukkes for blusset og chokoladen røres i. Bliv ved med at røre til chokoladen er smeltet og brug eventuelt en dejskraber i stedet for en grydeske, da det hjælper til at få hele blandingen med fra kanterne.

Når chokolademassen har samlet sig, piskes æg, sukker og vanillepulver i en seperat skål. Pisk det grundigt, så det bliver let og skummende før chokoladeblandingen vendes i med en rolig håndbevægelse. Brug igen dejskraberen til at få det blandet godt sammen. Slut af ved at sigte mel i dejen og at vende melet i med dejskraberen.

Tænd for ovnen på 200 grader (varmluft, ellers 180 grader).

Jeg har lavet mine kager i hjerteformede ramekiner fra Le Creuset, som er blevet smurt op med smør – hele vejen rundt og husk kanterne. Hæld nu dejen i dine ramekiner op til cirka 1/3 og placer en skumfidus i midten og knus en Oreo og stik stykkerne ned i dejen omkring skumfidusen. Bag dem midt i ovnen i cirka 12-15 minutter.

fondant 3

Jeg kommer nok aldrig til selv at stordyrke Valentines Day i forhold til min kæreste, men det er fordi vi er gode til at fejre alle mulige andre ting. Til gengæld har jeg lyst til at tage konceptet ned på et niveau, der tilgodeser mine børn – vi kan jo lave hjerter til hinanden og fortælle, hvad vi kan lide ved hinanden – på den måde kan vi jo lave en hyggelig kærligheds-familiemiddag.

Ovre på Instagram udlodder Le Creuset og jeg 4 små hjerteramekiner og en hjerteformet smedejernsgryde, så hop derover og vær med.

Hvordan er det mon ude hos dig, fejrer du mon Valentines Day – og er det så med kæresten eller med børnene? Klem og bon appetit 

……………..

Husk at du kan følge bloggen via BloglovinFacebookInstagram & Pinterest

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak ©

madplan
Follow:
Share:

2 Comments

 1. Mia
  29. april 2020 / 17:30

  Hej ved du om man kan lave opskriften i et stort fad fremfor flere små?

  • Dorte Bak
   Forfatter
   2. maj 2020 / 0:29

   Det kan du ikke – du vil få helt forkert midte og alt for rå ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.