“Få styr på din garderobe” – sådan gik det for mig

januar opryd 6Copyright

Her fortæller jeg, hvordan jeg er gået til værks med at organisere min garderobe, så jeg har et komplet overblik, når jeg åbner skuffer og skabe.

I dag vender jeg tilbage til januars udfordring med at få orden på garderoben. Det har været sjovt at give sig i kast med en metodisk gennemgang af hele garderoben, og jeg føler rent faktisk en større glæde ved at åbne skabet mit klædeskab nu. Dels har jeg bedre overblik, dels kan jeg værdsætte selv de ting, som glæder mig alene ved synet og så er der reelt kun ting, jeg kan passe (med ganske få undtagelser).

januar opryd 3

Farvekoordineret orden blandt bøjlerne – må i øvrit ud at købe flere af de helt tynde bøjler, som giver plads til mere tøj i mit lille skab.

januar opryd 4januar opryd 1januar opryd 5

Alle skuffer har tøj, foldet med Kon Mari-metoden, så man kan se, hvad der ligger i skuffen

januar opryd 2

Så langt kom jeg med organiseringen af min garderobe

Jeg startede en aften efter at have sagt godnat til pigerne. En af os bliver altid hængende ovenpå til der er ro, og det blev dejligt overkommeligt på den måde. Jeg tog 1-2 skuffer eller en skabsside ad gangen i stedet for at begrave mig selv med et heldagsprojekt. Selv på en træt aften kunne jeg lige overkomme at gennemgå skuffen med T-shirts eller toppe.

Hvis jeg skal nævne en ting, som jeg finder svær ved udfordringen her, så er det at være konsekvent. Jeg gemmer gerne tøj, som glæder mig alene ved tekstilet eller et print, og det er en balancegang at gemme et velvalgt antal af den salgs, så det ikke går hen og bliver et museum for elskede styles, jeg ikke bruger. Det lykkes mig nu at sortere en del fra og jeg er blevet virkelig glad for resultatet. Jeg kan mærke, det fører nogle ok nye vaner med sig at have gennemgået det hele så metodisk, og jeg har for eksemplet slet ikke haft lyst til ikke at folde mit tøj med Kon Mari-metoden. Når tøjet ligger på den måde i skufferne har jeg jo altid overblik over de enkelte stykker tøj, og det er altså ret skønt.

januar opryd 7

Jeg har endnu ikke nået at sætte til salg og jeg har heller ikke nået at få ryddet ud i børnenes skabe. I min egen garderobe mangler jeg at sortere strømper og sko, men man skal være glad for de resultater, som er nået, og det er jeg bestemt også! Noget siger mig til gengæld, at jeg ganske nemt og problemfrit kan kaste mig over børnenes garderobe nu hvor jeg er i træning og har fundet ud af, hvilke metoder, der fungerer for mig.

Gå til februars udfordring: Ryd op og organiser dit badeværelse

Min største udfordring, det er tøjet, jeg tager af om aftenen – det havner som oftest på gulvet ved siden af min seng, og der kan jeg altså jævnligt konstatere at bunken vokser indtil jeg forbarmer mig over den. Den udfordring har jeg altså endnu til gode at finde en løsning til, men jeg tænker ekstra meget over det nu hvor resten fungerer – så måske vanen kan brydes snart?

Og så er det nu jeg hiver dig om bord (eller prikker til din dårlige samvittighed?!). Hoppede du med på udfordringen og har du lyst til at give dine erfaringer videre her i kommemtarsporet? Hvis nu du opdagede et godt trick eller fandt en anden metode, der fungerede bedre for dig, så del endelig – der er 11 udfordringer tilbage i år, så vi kan kun blive bedre, ikke?! Knus fra Dorte 

……………..

Husk at du kan følge bloggen via BloglovinFacebookInstagram & Pinterest

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak ©

madplan
Follow:
Share:

4 Comments

 1. 7. februar 2017 / 12:48

  Undskyld, jeg drillede lidt sidst:)

  Meget fine skuffer … Jeg har ingen skuffer, så kan ikke lige adoptere modellen, men den æske, der indeholder mine sokker ser nogenlunde sådan ud.

  Men drop tanken med de tynde bøjler. Jeg har dem fra Hay/Nomess – samme tykkelse, og de er ikke gode til tunge ting, de dur ikke til strik eller skjorter. Og ikke en gang til en del t-shirts. Derfor er der sneget sig en del træbøjler tilbage i mit skab.

  Jeg vil ikke sige, at min model er bedre. Men anderledes. Jeg er nok ret minimalistisk indrettet, så for det første har jeg ikke helt lige så meget tøj, som du har.

  Og for det andet, så rydder jeg som regel noget ud, når der kommer nyt ind. Det har jeg også lige gjort efter årets primære tøjindkøb, som jeg som regel gør på denne tid af året. Det, der røg ud i år, røg bare til genbrug på laveste niveau, fordi det ikke lige var noget, som andre skulle ende med, dvs. frakke, der drillede på mange måder, bluse, der kradsede og bukser, der kravlede ned af sig selv hele tiden. Men ellers sender jeg det til Kirkens Korshær, hvilket er nemtt og bekvemt.

  Held og lykke med resten af projektet.

  • 23. februar 2017 / 9:26

   Jamen det gør da slet ikke noget, den slags skal der da være plads til og vi er jo bare mennesker alle sammen, ikke? 😉

   Det handler jo i den grad om at finde de rette løsninger til den slags garderobe, man nu har. Vores skabe er for eksempel ikke særligt dybe, så der kan kun hænge få ting i dem, til gengæld har vi så god skuffeplads. Det er et fint tip med bøjerne, det overrasker mig helt – jeg var overbevist om at det ville løse en masse for mig, men det kan da være jeg lige skal genoverveje så 🙂 Er du med på udfordringen ellers? Klem fra Dorte

 2. 5. marts 2017 / 15:56

  Godt at jeg kunne nå at advare om det med bøjlerne. Det er dumme penge at kaste ud efter noget andre har kastet dumme penge efter:)

  Nej, jeg læser med, men ryder ikke op, for det er sådan set gjort i bund allerede. Så jeg holder orden løbende:)

  Men god serie og relevant som bare … for mange har alt for meget, der skygger for de fine ting.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.