Få styr på dit hjem – februar udfordringen

Badeværelse 4Copyright

Rod på hylden, flere af samme farve, udløbsdatoen overskredet…? Denne måneds fokus i “Organiser dig til et bedre hjem” afsløres i dag, og det er et af de mere overkommelige fokusområder, som vi vist alle kan få gavn og glæde af.

Den første måned i min nye serie er ved at være gået, og jeg glæder mig til at fortælle mere om, hvordan det er gået herhjemme med den første udfordring. Jeg glæder mig også til at se, om jeg har fået lokket nogle af jer med på vognen? Jeg håber det altså…

I dag løfter jeg sløret for den næste udfordring, som altså skal ordnes i februar måned. Jeg har valgt et område, som jeg føler er overkommeligt og ikke kræver en masse udenomskoordinering, dels fordi det er en kort måned, men også fordi der for de fleste er en vinterferie, der nok ikke skal bruges på at organisere hjemmet, eller måske? Nå men altså, det bliver badeværelset, som skal organiseres og ryddes op i denne måned, og nøj hvor jeg altså glæder mig til det – vores badeværelse er vokset helt ud af vores kontrol, som du vist fornemmer…

badeværelse 2badeværelse 1-2Badeværelse 3

Sådan rydder du op i dit badeværelse

Aller først, og det er vigtigt; tænk over hvilket resultat du ønsker – og hvordan resultatet skal hjælpe dig til en bedre dagligstilværelse. Jeg vil for eksempel gerne holde en ren linje i mit badeværelse, så der kan høres rent uden den store indsats, og derfor skal jeg have trimmet mængden af cremer og andet krimskrams.

Sådan vil jeg få styr på mit badeværelse:

  • Tøm alle skabe og skuffer, så alt ligger samlet for eksempel på gulvet
  • Rengør skabe og skuffer, så de er klar til at blive indrettet påny
  • Tag en ting ad gangen og mærk efter, om det er noget der skal beholdes eller ej
  • Ja-bunken holdes til en side, mens nej-bunken laves uden for døren
  • Når alt er sorteret til ja eller nej, pakkes nej-bunken væk i en sæk

Jeg påtænker altså at gennemgå alt, selv hver enkelt ting i min make-up-samling osv. Det er virkelig tiltrængt, og jeg er faktisk ret spændt på, hvor meget der ryger ud. Jeg følger hovedreglerne i KonMari-metoden (læs mere om metoden her), hvor jeg mærker efter om tingen har en værdifuld funktion og er noget, jeg bruger og har lyst til at beholde. Enkelte ting gemmer jeg også på grund af sentimental værdi selvfølgelig, men i badeværelset må det gerne være rydeligt og overskueligt, således der er nemt at gøre rent, så derfor skal dette rum ikke være for pyntet, hvis du spørger mig.

Hop med på vognen og læs “reglerne” til “Få styr på dit hjem i 2017”

Sådan organiserer du dine skuffer og skabe

Sørg for at have rumdelere eller mindre kasser, der udfylder skuffer og skabe. På den måde kan du organisere dine ting, så de ikke bare ligger og roder. Har du ikke så meget plads, kan du overveje, om du skal købe praktisk hjælp, for eksempel til at hænge bag døren eller på en knage.

Reklamelinks: Find lækre ting i badeværelseskategorien hos Livingshop // Hos Dubuy finder du masser af opbevaringsløsninger til både stort og småt

Sorterer du cremer, shampoo og lignende fra, som egentlig ikke fejler noget, så undersøg om der ligger et værested for misbrugere, et asycenter eller andet i nærheden af dig, så du kan glæde andre med de ting. Dens slags tager de imod med kyshånd!

Den første uge af marts vender jeg tilbage med en update på, hvordan det er gået for mig med oprydningen i badeværelset. I løbet af den næste uges tid vender jeg til gengæld tilbage med lidt snak om januars udfordring – I skal jo høre, hvordan det er lykkes for mig at organisere min garderobe 

……………..

Husk at du kan følge bloggen via BloglovinFacebookInstagram & Pinterest

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak ©

madplan
Follow:
Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.