0
Børn Hverdag & opdragelse Løst og fast

Ferietanker og det som kommer i kølvandet

Old dubai 14Copyright

Lidt tanker fra bagsiden af medaljen – fordi nok er det dejligt at holde ferie, men når vi taler helt ærligt, så er der altså også nogle ting, der kræver ens tålmodighed, ikke?

Ahhh, tirsdag morgen og madpakkerne blev sendt i skole med to trætte, men forventningsfulde piger. Sådan en uges ferie flyver relativt hurtigt, men selv om det har været dejligt, så sidder jeg denne gang med nogle lidt mere splittede følelser omkring feriens forløb.

Pigerne er blevet større, hvilket betyder flere krav, mere utålmodighed og holdning og færre voksentimer – for det meste er netop det faktisk en fordel, som jeg stornyder, ikke mindst at man kan tale med dem om livet, verden og de ting, man møder på rejsen, men nøj hvor kræver det også nogle opdragelseskampe undervejs – kampe, som bare automatisk lægger en dæmper på lykkefølelsen, hvis de periodisk får lov at overtage en dag. Der bliver naturligvis nogle ting, som er anderledes, når man er væk hjemmefra, og en af døtrene har det simpelthen bare bedst med kendte rammer og regler, der er til at forstå. Vi startede således feriens første 3 dage med at diskutere med hende, hvorfor hun ikke kunne gå ud i Dubais gader med ultrakorte shorts og en undertrøje, fordi de “ikke kan lide den slags hernede”. Ordet hvorfor gik fra at blive rationelt forklaret til at blive besvaret med et “fordi jeg siger det” – den slags svar, som jeg ellers gør mig enormt umage med ikke at benytte mig af, da de ikke lærer børnene noget som helst. Nuvel, ferien var altså god, byen spændende og indbydende og overraskende og rummelig, og jeg klager slet ikke.

Igår landede vi kl 19.40, men det svarede med kl 21.40 i Dubaitid, så det var selvsagt nogle søvnpressede piger, der skulle klare skoledagen. Jeg valgte derfor at holde en halv fridag i dag, så jeg kunne hente dem allerede kl 13. Vi trængte til en eftermiddag med afslapning og ro på, så vi handlede ind, slog et smut forbi gyngerne på hjemvejen og pakkede kufferter ud, mens vi lyttede til X Factor fra i fredags på iPad’en. Maverne får også nogle gode sager, så vi lige lander rigtigt, så den står på jugurt, tyggebamser, som vi herhjemme kalder Duolacs velklædte mælkesyrebakterier til ungerne – og så rosiner og vindruer.

efter ferie 1 Efter ferie 2

Reklamelinks: Små skåle fra Pillivuyts Blå Bretagne

 

Jeg er jævnligt blevet spurgt til de små blå skåle, som jeg selv har vundet engang. Jeg ville nok aldrig selv have tænkt på at investere i sådan 8 stykker, men de har godt nok været flittigt brugte herhjemme. De er perfekte til slikskåle, snacks, dressinger og dips og endda til jugurt på brunchbordet. I virkeligheden kunne man vel bage kuvertbrød og fibermuffins i dem også, for de er ovnfaste og lavet i top kvalitetsporcelæn, som bare klarer skærrene.

Nå, det her blev vist lidt af et fableindlæg, sorry for det, men måske du kan kende tankerne fra dig selv efter sådan en intens familieferie? Jeg håber det, altså at jeg ikke er alene, ha ha, klem Dorte 

……………..

Husk at du kan følge bloggen via BloglovinFacebookInstagram & Pinterest

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak ©

Du kunne også være interesseret i

Ingen kommentarer

    Skriv en kommentar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.