Udgivet i 1 kommentar

De populære hajfinner til svømning, virker de?

hajfinner Swimfin svømning børnCopyright

produkter

SwimFin er et svømmebælte til børn udformet som hajfinner – hvordan virker de og hvem har glæde af dem? Her er en anmeldelse af de populære rygfinner, som vi testede, da vi var i Dubai.

Begge vores piger går til svømning, eller vandtilvænning, som det så fint kaldes på det niveau. Vi har én, som bare plasker rundt, og én, der bruger sine kræfter på at undgå sprøjt i ansigtet, så de hsr behov for lidt forskellig hjælp i vandet. I sommerferien svømmede de med svømmevinger, men jeg tænkte, at det var en ide at lade dem prøve kræfter med de populære hajfinner, som jeg efterhånden har set mange steder, og vi fik derfor nogle med på ferie. Jeg kan mærke interessen for at forstå finnernes funktion, så derfor vil jeg gerne fortælle lidt om vores erfaringer med SwimFin med udgangspunkt i pigernes forskellige niveauer.

hajfinner Swimfin svømning børnhajfinner Swimfin svømning børn

Sådan fungerer SwimFin

Hajfinnen er lavet af en letvægtsskum og kan bruges til børn mellem 15-30 kilo. Den sidder på ryggen og fastholdes med 2 velcrobånd, som børnene selv kan stramme og tage på. Finnen understøtter barnets balance i vandet, således de altid har hovedet over vandet og man kan også svømme rygsvømning med den. En finne vejer cirka 250 gram, så den er heller ikke træls at have med i kufferten.

hajfinner Swimfin svømning børn hajfinner Swimfin svømning børn

SwimFin for begyndere og utrygge børn

At hun er vildt bange for at få hovedet under vand og slet ikke stoler på sine svømmeevner, gjorde at jeg var ekstra spændt på at se, hvad svømmefinnen ville kunne for hende. Det fine ved finnen er, at den støtter mere, hvis barnet ikke ligger i vandet på den næsten vandrette måde man gør, når man kan svømme. Det vil sige, at når benene hænger mere nedad, så er finnen virkelig sat på arbejde, men uden at svigte. Efterhånden som hun så følte sig mere og mere tryg i vandet, kunne vi se hende rette kroppen ud og lade finnen have en mindre rolle – også i den dybe pool, hvilket jeg slet ikke havde forestillet mig.

For søster-svømmeglad var finnen også en god hjælp, men hun kan rent faktisk svømme selv – en gang imellem. Jeg tror ikke helt hun har tillid til sine evner endnu, så nogle gange lykkes det hende og andre gange ikke. Finnen er god til hende også, selvom den i hendes tilfælde yder langt mindre støtte end hos søsteren. Den giver dog tryghed til at hun kan koncentrere sig om sin svømmeteknik, og lige til dette svømmeniveau giver finnen altså også rigtig fin mening. Det er i virkeligheden ret simpelt at forstå, at jo mere barnet ligger i vandet, des mindre bærer finnen barnet, så står barnet næsten lodret i vandet sørger finnen for at holde styr på ungen, men hvis barnet har fat i den lange ende, bliver finnen i højere grad til sej pynt på ryggen, som hen ad vejen bliver overflødig, dog uden at hæmme barnets svømmeudvikling ved at sidde på ryggen.

SwimFin svømmebæltet findes hos Lirum Larum Leg med et godt udvalg af farver. Klik på linket for at orientere dig, hvis det er aktuelt for dig at investere i den

Jeg går en hektisk tirsdag i møde med både frisørsalon og en pressefrokost og så lidt frisørsalon igen. Skønt med lidt variation, men lur mig om ikke det bliver en træt Dorte, der kryber i dynerne i aften. God tirsdag til dig – i morgen er der en opskrift på noget særdeles forbudt ♥

1 tanke om “De populære hajfinner til svømning, virker de?

  1. Det er godt tænkt med den finne. Jeg har også bestemt mig for at købe en, når vi skal på sommerferie. Vi er helt fra ældstebarnet var ganske få måneder gammel blev indoktrineret, at svømmevinger er en bjørnetjeneste til børn, fordi det giver dem en følelse af falsk tryghed, når de bevæger sig i vandet. Derfor svømmer vores børn med “spaghettier” (pool noodles), men de skal jo også væk på et tidspunkt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.