Opskrift på polenta fritter og vegansk iskaffe med banan

Plantemad 3Photos below from the cookbook Plantemad

Opskrift på polenta fritter og iskaffe med banan – begge fra kogebogen “Plantemad” af Mia Gardum

Jeg fik for et par uger siden mulighed for at bladre i Mia Gardums nye kogebog “Plantemad”, og i dag har jeg fået lov at dele 2 opskrifter, som jeg især blev sulten (tørstig) af at kaste blikket på.

Inden jeg deler opskrifterne vil jeg dog lige sige et par ord om bogen. Jeg ser ret mange kogebøger, og for sådan én som mig er det visuelle super afgørende for om jeg vender tilbage til den for at søge inspiration. Det er med vilje, jeg formulerer det på den måde, fordi kogebøger er som oftest inspiration for mig, ikke nødvendigvis vejledninger jeg følger slavisk. Plantemad er en smuk bog med fine, stemningsfulde billeder, og bogen udmærker sig i øvrigt ved at have en fin oversigt over årstidens grøntsager – en oversigt dom for eksempel er fin for dig, som ønsker at handle dansk for eksempel af bæredygtighedshensyn.

Bogen rummer generelt rigtig mange opskrifter, som er lette at gå til, også for den knap så køkken-rutinerede, og samtidig får du nogle gode grundbegreber på plads i forhold til det at spise mere eller fuldstændig plantebaseret. Alt i alt en rigtig fin bog, som jeg vil ønske stort tillykke med til Mia. Og u til de fristende snacks fra bogen, som jeg har fået lov at dele med jer…

Køb kogebogen Plantemad af Mia Gardum her

Plantemad_r├©dbede_0501

Sprøde polenta fritter

(2 personer)

1 liter vand
200 g polentamel
½ dl gærflager (kan udelades)
1 spsk. olivenolie
¼ tsk. salt
½ tsk. chilipulver
2 spsk. polentamel

Kog vandet i en gryde. Når det koger, skrues ned til middel varme, og polentamel og evt. gærflager piskes i lidt ad gangen. Bliv ved med at røre rundt i grøden, til den er cremet og giver slip på siderne af gryden – dette tager ca. 10 minutter.

Beklæd et fad med bagepapir eller husholdningsfilm, og hæld dernæst grøden i fadet. Lad fadet stå i køleskabet i mindst 2 timer (det kan også sagtens stå natten over), så grøden kan stivne.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Vend forsigtigt polentaen ud af fadet på et skærebræt, og skær den til fritter af ca. 1,5 x 1,5 x 10 cm.

I en stor skål vendes fritterne med olivenolie, salt, chili og den resterende polentamel, inden de bages i 40 minutter.

Plantemad_r├©dbede_1025

Iskaffe med banan

(1 stort glas)

2 dl plantemælk (her foretrækker jeg havremælk)
1 moden banan
Evt. ¼ tsk. kanel
Isterninger
1 koldt espressoshot

Blend plantemælk, banan og evt. kanel til en ensartet masse. Hæld i et stort glas fyldt med isterninger, og tilsæt til sidst espressoshottet.

Så let kan det gøres – bon appetit!

Det her er et af de indlæg, jeg har forberedt før min ferie, og det er jo bare skønt at man sådan kan planlægge lidt indhold, som forhåbentlig stadig kan inspirere dig. Jeg satser selvfølgelig på at sende hilsner her fra Dubai, og i hvert fald kan I følge med på Instagram, hvor jeg deler glimt og Stories. Knus og god dag, Dorte 

……………..

Husk at du kan følge bloggen via BloglovinFacebookInstagram & Pinterest

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak ©

madplan

Follow:
Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.