Gode råd mod irriteret hovedbund og tørt vinterhår

råd irriteret hovedbund tørt vinterhårCopyright

Links

Har du også tørt hår og måske irriteret hovedbund? Synes du, dit hår hurtigere bliver fedtet her om vinteren eller oplever du, at håret er elektrisk det meste af tiden? Det findes der gode råd for, og dem får du her.

Man siger, at håret er dødt og derfor ikke kan påvirkes. Det er en halv sandhed, fordi selvom håret består af keratinlag, betyder det ikke, at håret ikke kan påvirkes. Du kan med den rette pleje og de rette produkter øge sundheden af både hovedbund og længder, hvilket for mange er et stort behov for gennem vintermånederne.

Sådan slipper du for irriteret hovedbund og får sundt hår gennem vinteren


Mange af mine kunder kommer for tiden med en oplevelse af, at hovedbunden er irriteret, fedter hurtigt og måske endda klør lidt. Samtidig er håret elektrisk og uregerligt, hvilket ikke efterlader resultatet af dagens styling særlig lækkert. Tricket er ganske enkelt: Pleje, pleje og pleje.

Din hovedbund dikterer faktisk den generelle trivsel for både hovedbund og hår. Hovedbunden skal være i balance, for at dit hår vokser på en fornuftig måde, og for at dit hår har en fornuftig kvalitet så at sige. Når hovedbunden fedter, er det for at beskytte sig, så man kan sige, at des mere du vasker håret, des mere vil hovedbunden skulle producere nye fedtlag. Om vinteren, hvor temperaturen udenfor er meget anderledes end indenfor, vil både hår og hovedbund automatisk have mere svært ved at tilpasse sig. Kulden er tørt og udtørrer derfor både hår og hovedbund, som altså med fordel kan fugtes hyppigere end for eksempel om sommeren.

Du kan hjælpe ved at gøre følgende ting – og jeg anbefaler faktisk ikke bare udvalgte punkter, men alle punkterne til de fleste, måske lige med undtagelse af det sidste punkt, som kun er til dig med stram eller kløende hovedbund:

  • Skære ned på at antallet af hårvaske over ugen og naturligvis vaske med en shampoo, der er mild og god for hovedbunden
  • Brug balsam – også i hovedbunden. Ved at massere balsam i hovedbunden skaber du ro og balance på samme måde, som når du påfører en bodylotion efter dit bad
  • Invester i en spray balsam, som kan sprayes i de tørre længder for at modvirke elektricitet. En spraybalsam er let og fedter ikke, men den fugt som fint fordeles i dine tørre længder vil tilføre den fugt, som håret mangler og elektriciteten forsvinder derved
  • Køb en god olie, der beskytter dine spidser og forebygger mod spaltning
  • Brug hue når du går ud, således overgangen fra inde og ude ikke giver et chok for hovedbunden
  • Overvej om du har behov for et produkt til hovedbunden – for eksempel en lotion, der skaber ro og balance, når du ellers er irriteret. Denne hovedbundsserum fra Davines er ret god foruden den fra Oway, som jeg selv forhandler i salonen

Læs om gode vaner med hårvask her

råd irriteret hovedbund tørt vinterhårråd irriteret hovedbund tørt vinterhår

Jeg slutter af med et tip til valg af shampoo. Langt de fleste vil have god gavn af at have en Tea Tree shampoo stående – hvis ikke ved hver vask, så en gang om ugen, eller som jeg gør; første vask med Tea Tree og næste vask med min valgte plejeshampoo.

Se alle mine hårtips her, hvor du bl.a. finder børste-anbefalinger, pleje ved graviditet,  viden om gråt hår og frisurer

Der er flere nævneværdige egenskaber ved Tea Treeolien, men jeg holder mig til 3 grunde til at du skal bruge en Tea Tree shamooo: Først og fremmest har den en antibakteriel virkning, men den øger også blodcirkulationen i din hovedbund med sin kølende virkning og som en bonus til alle os med børn, så forebygger den angreb fra lus, som simpelthen ikke kan klare lugten.

Jeg har lavet en søgning, så du nemt kan få overblik over de mange produkter, du kan få med Tea Tree, så mon ikke du nemt finder netop det mærke, du er glad for?

Apropos hår, så går jeg og debatterer lidt med mig selv for tiden – om jeg skal have lidt lyst i igen eller om jeg skal gå lidt mørkere. Hvad synes du? Klem Dorte ♥

……………..

Husk at du kan følge bloggen via BloglovinFacebookInstagram & Pinterest

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak ©

madplan
Follow:
Share:

1 Comment

  1. 6. februar 2017 / 18:36

    Sikke nogen gode tips, og er glad for at du nævner Tea treeolien. Jeg bruger ikke selv shampoo eller balsam. Men i stedet ler og æblecidereddike som balsam. – og især her i vinter halvåret har jeg lavet en før vask (tea treeolie og æblecidereddike) og tea treeolien gør virkelig en stor indsats og giver hovedbunden “ro”. Rigtig god aften 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.