Udgivet i Skriv en kommentar

Sådan prøver jeg at holde mig fra slik

Juice 1Copyright

Om afholdenhed og plads til det modsatte. Her er mine tanker og tricks til at holde mig fra slikskålen for en stund og så indrømmer jeg, hvorfor jeg ser Melodi Grand Prix i aften…

Efter vi er kommet hjem fra ferie, har jeg haft en helt ny motivation i forhold til mine spisevaner. Den der morgenmadsbuffet fik åbenbart kickstartet mig på en god måde, og det har været nemt at fortsætte med de fornuftige beslutninger siden da. Det er ikke fordi, jeg ikke har plads til en burger eller et stykke slik, men jeg har skåret væsentligt ned i mit sukkerindtag og mængden af især brød, og i stedet skruet op for nødder og grøntsager. Jeg kan som sædvanlig konkludere, at det kan min mave lide, så man kan jo undre sig over, at det skal være så svært at holde sig til en vane, der gør én så godt, ikke?

De ting jeg gør for at holde mig fra slikskålen er i virkeligheden ret simple:

  1. Jeg forbereder mine måltider, også i hverdagen, hvor jeg laver en lille “madpakke”, der er nem at gå til mellem mine kunder
  2. Jeg drikker vand med smag eller danskvand
  3. Jeg tager en kop te med sødlig smag, for eksempel med lidt lakridssmag – det holder trangen til sødt lidt på afstand
  4. Jeg sørger for at være mæt af gode ting, så jeg ikke går sukkerkold
  5. Jeg laver en fiberholdig grøntsagsjuice og har nogle af mine fornuftige snacks på lager

Denne juice er super simpel, men virkelig velsmagende, men det er op til dig, hvor meget grøntsag og hvor lidt frugtsaft, du kan affinde dig med. Selvklart anbefales det med ikke så meget frugt, men det gør selvfølgelig også smagen så meget mere “sund”.  Du skal bruge:

  • Broccoli
  • Frisk ananas
  • Citron

Jeg brugte 2 knytnæver broccoli, 1 lille økologisk citron og cirka 3 skiver ananas på en god cm tykkelse.

Juice 4 Juice 5

Jeg har ikke rigtig sat mig mål i forhold til, hvad jeg må spise og hvornår, fordi generelt virker regler ret modsatrettet for mig. Jeg har plads til at leve livet og gå til fødselsdage, så i aften skal manden og jeg for eksempel drikke bobler, mens vi ser Melodi Grand Prix.

Det handler jo om prioritering, men nogle gange prioriterer jeg helt forkert, fordi jeg hellere vil nyde. Netop for tiden er jeg bedre til at spørge mig selv, om jeg virkelig behøver smage det der fristende noget. Det er svært på sigt, men hvis jeg lige får et par gode uger uden at falde i, så plejer det at give sig selv meget bedre på sigt. Vi får se… for jeg drømmer godt nok om lidt flere fastelavnsboller inden tiden løber fra dem.

Skal du se Melodi Grand Prix i aften mon? Jeg ved ikke hvorfor, jeg gider, men det er noget med traditioner og at sidde og være en lille bitte smule på tværs måske. Man ved jo aldrig om det hvide i øjnene skal himles over Anette Heicks hår igen, vel? Klem fra Dorte og god melodunte-aften 

……………..

Husk at du kan følge bloggen via BloglovinFacebookInstagram & Pinterest

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak ©

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.