Chokolade Fondant med blødende hjerte

Fondant 8

Copyright

Hvis du går og tror, at det er alt for svært at lave chokoladefondant, der bløder fra midten, så prøv med denne opskrift. Den er altså en sikker vinder…

Da jeg for nylig delte opskriften på blødende chokoladegryde med Oreo og skumfiduser, var det i virkeligheden denne basisopskrift, jeg bagte udfra. Det er dog værd at dele grundopskriften her også, da bagetiden er en lidt anden, når de ikke skal serveres i små ramekiner, og så kan de endda fryses ned, så du kan bage dem direkte fra fryseren, mens dine gæster venter med et godt glas vin efter hovedretten.

Fondant 7Fondant 6

Opskrift på chokoladefondant med flydende midte

(8-10 små muffins)

120 g mørk chokolade 80%
100 g smør
3 pasteuriserede æg
125 g sukker
1/4 tsk vanillepulver
60 g hvedemel

 1. Start med en kasserolle, hvor smørret smeltes. Hak din chokolade til mindre stykker imens, og sluk for blusset så snart smørret er smeltet, hvorefter du kan røre chokoladen i. Du skal ikke gå fra kasserollen, derimod røre mens chokoladen smelter. Det er en god ide at bruge en dejskraber i stedet for en grydeske, fordi du hele tiden kan skrabe grydens kant fri på den måde.
 2. Pisk nu sukker, æg og vanillepulver i en ny skål, mens chokoladen køler lidt. Pisk grundigt, så det bliver skummende som en æggesnaps og vend nu så chokolademassen i med en rolig hånd. Her bruger du fortsat dejskraberen og fortsætter slutteligt ved at sigte melet i dejen og arbejde den færdig i roligt tempo.
 3. Tænd for ovnen på 200 grader (varmluft, ellers 180 grader).

Stil papirforme i en fast muffinform og smør dem op med lidt olie. Hæld nu kagedej i hver form, så den er halvt fuld. Bag dem midt i ovnen i cirka 8-10 minutter.

De skal bages og serveres umiddelbart med det samme, så du får effekten af den blødende midte, og de er altså ret gode med lidt bær og en god vanilleis til.

Du kan med fordel hælde dem i muffinsforme og fryse dem ned, således de stilles i ovnen direkte fra fryseren, når det er tid til dessert.

Nyd dagen derude, klem fra Dorte 

……………..

Husk at du kan følge bloggen via BloglovinFacebookInstagram & Pinterest

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak ©

Follow:
Share:

2 Comments

 1. Stine
  6. marts 2017 / 17:12

  Mums de lyder lækre 🙂 Hvor længe skal de have I ovnen, hvis man putter dem ind direkte fra fryser?
  Tak for en noget så hyggelig og inspirerende blog 🙂
  Bedste hilsner fra Stine

  • 6. marts 2017 / 18:42

   Jeg har faktisk givet dem samme tid i en forvarmet ovn, men brug eventuelt en strikkepind til at teste med efter 8 min ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.