Udgivet i 7 kommentarer

Hvorfor viser jeg ikke mine børns ansigter frem?

Noa noa kjole 3Copyright

Links

Hvordan bevarer man balancen mellem at have bloggerbørn og helt almindelige, anonyme børn? Det reflekterer jeg her over og spørger samtidig dig, hvad du mener…

Jeg har næsten lyst til at sige “endelig”, fordi der er blevet plaget en hel del efter at tage de sølvprikkede støvletter på i skole og nu, endelig, har de fået lov. Faktisk er det kun den ene af dem, som plager, men hun er til gengæld også verdensmester i plagning, ha ha.

Jeg har brug for at spørge jer om en ting, som ligger mig meget på sinde. Det går på det her med balancen i at have en blog, som mine børn er en åbenlys del af, og overvejelserne om, hvor meget de skal vises frem. Jeg har altid gjort mig mange overvejelser omkring det at putte mine børn på bloggen, og tankerne blev sat endnu mere i perspektiv her i sommers, da de startede i skole. Jeg kunne mærke, at lysten til at vise deres ansigter forsvandt – eller det er faktisk ikke rigtigt; jeg har helt vildt meget lyst til at vise deres smukke ansigter, men da de er meget selvbevidste i den alder, de har nu, vælger jeg at respektere deres ret til anonymitet. D e går jo i skole med rigtig mange jævnaldrene, hvis mødre i princippet kan sidde her og læse med, hvilket i sig selv ikke er slemt, men jeg kan ikke lade være at tænke på, at jeg synes de fortjener deres anonymitet – jeg selv har jo valgt den her tilværelse, men det har de aldrig. Jeg synes det er svært, og jeg gennemfører det heller ikke helt stringent, men prøver derimod at finde den rette balance.

Samtidig er jeg også bevidst om, at mine børn nyder godt af nogle privelegier, som mange andre børn ikke har, og det er faktisk på godt og ondt. Hverdagen er meget vigtig for os herhjemme – at der der rutiner og kontinuitet, men det er også dejligt at kunne få fine oplevelser sammen som familie, så det er noget med at mærke sig frem til den rette balance og at huske mig selv på at det her er mit arbejde og ikke deres. Lige netop det fylder særligt meget i mig, og jeg ville være ked af at finde ud af at andre oplevede et par forkælede børn, der tager deres held for givet. Jeg har derfor gjort en dyd ud af at fylde bloggen op med et balanceret børneindhold, ligesom jeg mange gange har takket pænt nej til tilbud og invitationer, hvis de er kommet i stimer.

Jeg er nysgerrig efter at høre, hvordan du oplever det, at jeg viser mine børn og ikke med så meget fokus på deres ansigter – har det nogen betydning for dig? Måske har du slet ikke engang bemærket det, og det ville jo være helt ideelt, fordi det indikerer at historierne virker uanset hvor meget jeg udleverer mine børn?  

____________________

Reklamelinks: Kjole fra Noa Noa Miniature / Strømpebukser fra MP / Støvletter med sølvprikker fra Pom Pom
____________________

Noa noa kjole 5Noa Noa kjole 1Noa noa kjole 4

……………..

Husk at du kan følge bloggen via BloglovinFacebookInstagram & Pinterest

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak ©

7 tanker om “Hvorfor viser jeg ikke mine børns ansigter frem?

 1. Jeg har ikke selv børn .. endnu anyway.. og kan vel derfor ikke sige at jeg forstår hvor du kommer fra. Alligevel synes jeg at din indstilling til børnenes anonymitet er rigtig god, det er jo, som du selv skriver, ikke noget de har valgt. Desuden synes jeg at billederne uden ansigter er ret kunstfærdige og fine 🙂
  Tak for en god blog herfra og god weekend!

 2. Jeg havde ikke tænkt over, at du ikke viser ansigter, så måden du har valgt virker til at virke ????

 3. However you choose to present your children is the way to go- you know your children best. I blog and when I post pictures of my boys, I always ask their permission first. Some weeks, they say no… so no pictures on the blog. Go’ weekend!

  1. Thank you for the support. I don’t even want to ask them at this age since they wouldn’t understand the consequence anyway. But I’m not totally rigid with my rules still ? I’m curious, do you read Danish?love Dorte

 4. Jeg studsede over det i starten, men tænkte så, at det nok var et bevidst stilistisk træk for at skærme dine piger – hvilket jeg på alle måder bakker op om. Selvom man ikke kan se deres ansigter, kan man sagtens fornemme stemningen i dine billeder! Ha’ en skøn søndag.

  1. Tak, jeg er glad for at høre, det ikke gør en negativ forskel og at stemningen når ud gennem billederne alligevel – nyd den sidste rest af søndagen – kh Dorte

 5. Hej Dorte

  Jeg har heller ikke tænkt videre over det 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.