Udgivet i Skriv en kommentar

Fakta om ægte parmesan

parmesan ægte fakta omparmesan ægte fakta om

Parmesan, den ægte altså, smager himmelsk. Hvordan ved du, at du har den rigtige parmesan i indkøbskurven, så du er sikret den uimodståelige smag? Her deler jeg lidt nørdet fakta om parmesan, som jeg slet ikke ville undvære at vide selv…

Okay, skal det virkelig handle om parmesan, spørger du måske, og ja, det skal det altså. Jeg går meget op i, at det er ægte parmesan (Parmigiano Reggiano) og ikke grana eller anden lignende. Mange kender ikke forskellen, og jeg har hørt mange sige, at de ikke kan lide parmesan, indtil de opdager hvad rigtig god parmesan er.

Hvad er ægte parmesan så?


Forskellen ligger i produktionen, hvor en parmesan altid fremstilles af frisk komælk fra en helt bestemt region i Norditalien. Osten skal igennem en modningsproces, og først når den er 12 måneder, godkendes den til den ærefulde titel af Parmesan – altså hvis den lever op til de hårde eksperters dom. Navnet og stemplet må altså ikke anvendes til andre oste. Når denne første modning og dom har fundet sted, modnes den op til 24 måneder yderligere, hvorefter den er perfekt at indtage.

Tjek stemplet på ostens skorpe – der står Parmigiano Reggiano samt datomærkning og et nummer for regionen og mejeriet. Er dette på plads, ved du, at du står med ægte parmesan i hænderne.

Korrekt håndtering af Parmesan

En parmesan skal altid enten enten rives eller brydes for at den bevarer sin smag og aroma. Skærer du den, lukker du al den gode duft og ostens smagsnuancer inde. Brug spidsen af din kniv til at bryde nogle rustikke stykker af til dit tapasbord eller riv osten på et rivejern, så er du garanteret en skøn og autentisk smag.

Du får de bedste stykker Parmesan hos ostehandleren, og det er faktisk ikke dyrere at købe et stykke her end dem i supermarkedet. Når det er sagt, har supermarkeder også ægte parmesan, som efter min mening er langt bedre i smagen end Grana.

Er det nørdet? Jep, det er SUPER nørdet, men jeg elsker virkelig min parmesan og synes næsten, det er som magi.

Med disse nørdede fakta fik vi så lige skudt ugen igang. Kig forbi senere, hvor jeg giver mine stylingtips til indretning med bøger. Bon appetit og god mandag til dig 

……………..

Husk at du kan følge bloggen via BloglovinFacebookInstagram & Pinterest

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak ©

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.