3   52
14   130
7   116
7   123
3   93
20   221
18   183
71   242
80   530
5   121

Mini burgere med fisk og mangosalsa

mini burgere med fisk og mangosalsaCopyright

Vil du prøve at lave fiskeburgere, men er lidt bange for at springe ud i det? Her er en fiskebøf, som er nem at håndtere og giver super smagfulde sliders, eller mini burgere, især med den lækre mangosalsa som dip.

En af mine ambitioner i køkkenet blev indfriet sidste uge, og nøj det er var skønt – ikke blot fordi det var ret vellykket, men bestemt også fordi manden var svært begejstret. Det skal gentages – ingen tvivl om det, og jeg overvejer faktisk at servere med dampede burgerboller næste gang for at add’e lidt ekstra til konsistens-oplevelsen. I skal have lov at prøve fiskeburgerne selv, og jeg tror faktisk, du vil elske den nemme udgave af burgerbøf med sprød top og blød midte… start med at lave en mangosalsa, for den skal have lov at trække inden servering.

mangosalsa

Lav en nem mangosalsa

1 spisemode mango
2 spsk sød chilisauce

Skær mango ud i små tern og mos nogle af dem let med en gaffel. Rør mango med chilisauce sammen og lad det hvile på køkkenbordet til servering. Det smager ekstra godt, når det har fået lov at trække minimum nogle timer.

mini burgere med fisk og mangosalsa

Find flere opskrifter på nem hverdagsmad her

Sådan laver du de nemmeste fiskebøffer med sprød overflade

Jeg kender flere, som er lidt nervøse over at håndtere fisk, men almindelig fiskefars skræmmer de færreste. Jeg besluttede derfor at lave burgerbøfferne af fiskefars, og det bliver ekstra nemt, hvis du køber din fiskefars klar til panden.

Du skal bruge:

Fiskefars
Panko rasp
Smagsneutral olie til stegning

  1. Tag 1 spsk fars og læg den i en tallerken med masser af panko rasp. Brug to skeer til at flade farsen ud til en rund bøf og dæk den med rasp. Med en spartel løfter du forsigtigt bøffen og lader den tabe det løse rasp, før du lægger den på et stykke madpapir.
  2. Når alle bøfferne ligger klar til stegning, fyrer du op for varmen på en pande med rigelig olie i. Steg dem på begge sider til de er gyldne i farven og tag dem straks op på et stykke køkkenrulle, som kan suge overskydende fedt.

Resten er op til dig – om der skal salat, guacamole, ketchup eller andet til, men jeg kan klart anbefale mangosalsaen og et squeeze lime foruden de sprøde grøntsager. Bon appetit!

mini burgere med fisk og mangosalsa

Til den næste opskrift havde jeg faktisk forestillet mig en rigtig dessert-klassiker, men eftersom jeg slet ikke kan styre det, hvis først det er i huset, så udskyder jeg den altså lige en uges tid – jeg snød mig jo til både kage og slik sidste weekend, og min hjerne har brug for afstand inden det griber om sig.

Hvad vil du have i stedet – en salat, en spicy ret eller en anderledes tilbehør til salaten? 

……………..

Husk at du kan følge bloggen via BloglovinFacebookInstagram & Pinterest

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak ©

Follow:
0
Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.