Oplev det gamle Dubai

Old dubai 21Copyright

Links

Kan man opleve noget, der overhovedet minder om charme og historie i Dubai? Åh ja, der findes da andet end bling og lysende bygninger, så her tager jeg dig med på en lille tur til det gamle Dubai

En af de ting, jeg ofte har hørt om Dubai, er at byen er uden personlighed og historie. Derfor drog jeg også afsted uden de helt store forventninger, fordi ville jeg så ikke blive skuffet? Det kan godt være byen er af nyere dato, men den er bestemt ikke uden personlighed og den har da visse dele med historisk charme, og jeg blev især glad for at vandre rundt i det gamle Bastakiya i det nordlige Dubai. Vi brugte vores sidste dag af ferien på denne tur, som også inkluderede Creeken (floden) og Bur Dubai; det gamle Dubai med bazarer.

Det smukke Bastakiya i Dubai

Vi tog en taxa til Bastakiya for at starte vores dag der. Det var det sted, vi glædede os mest til at se, fordi de par billeder, jeg havde set fra området, virkede ret tillokkende. Vi blev ikke skuffede!  Byggestilen er simpel og farveholdningen er klassisk sandfarvet, hvilket er ret logisk, når man lige husker på, at vi befinder os i en ørken. Bygningerne er ret tillukkede med få vinduer, men de har alle de klassiske vindtårne, der fungerede som en slags aircondition tilbage i tiden, hvor den slags ikke kunne installeres i en stikkontakt. Her er var fredfyldt, smukt og overraskende på flere måder, ikke mindst fordi man har renoveret og vedligeholdt alle bygningerne, men naturligvis med respekt for deres historie.

Old dubai 14Old dubai 13Reklamelinks:  Top med blondekant / Kimono med print / Bukser / Sandaler fra Angulus / Taske fra Cos / Halskæde fra H&M / Guldørering med 3 striber / lille zirkonørering fra Enamel (gamle, lignende her)

Gaderne i denne lille bydel er bilfri, så man kan gå roligt rundt i den lille bydel uden at se sig over skulderen konstant. Det var simpelthen en usædvanligt visuelt ren og smuk oplevelse at bevæge sig rundt i de små gader, og området var på ingen måde overrendt – muligvis var vi heldige, eller off season, men det var i den grad til at værdsætte i en ellers larmende by.

Nogle af husene bruges til galleri, et kaffemuseum med kaffebar og andre småbutikker. Ved en af de små pladser var der en udstilling af installationskunst, som skulle motivere til næstekærlighed, men små historiske vartegn er også bevaret; du kan for eksempel se den oprindelige bymur.

Old Dubai med Souk og sejlads på Creeken

Gør dig selv det klart, at et besøg i Souk’erne kræver din tålmodighed, i hvert fald hvis du har det som jeg med den slags salgs-aggressive steder. Misforstå ikke, for de er søde nok allesammen og på ingen måde ubehagelige, men de er meget ivrige efter at sælge til dig, så det er altså en del af oplevelsen.

Når du går fra Bastakiya forbi Dubai Museum drejer du ned mod Creek’en og meget pludseligt står du ved den første Souk, som handler med tekstiler. Her kan du købe kashmir, snabelsko og metervarer. På det sidste stykke ned mod Creek’en er gaden overdækket af et ret imponerende, rustisk træloft og for enden møder du molen, hvor du kan tage en båd til den anden side af floden.

Old dubai 20Old dubai 3Old dubai 22

Det koster cirka 2 kroner at sejle over på den anden side, og turen tager omkring 5 minutter. Bådene er nogle gamle, brede træbåde, som ikke har rælling. Man sidder på en kasse midt på båden, mens den sejler over til den anden side. Det er slet ikke så dramtatisk, som det lyder, selvom mine piger ikke var vilde med situationen.

Ovre på den anden side af floden venter endnu mere bazar-liv. Først mødes du af krydderier, dernæst guld. Personligt er jeg slet ikke vild med stedet, og vi blev der ikke særligt længe. Børnene syntes, der var alt for meget larm, og vi voksne har oplevet den slags bazarer før, så vi besluttede ret hurtigt at vende tilbage. Vi skulle hverken købe guld eller krydderier, selvom jeg tror det kan betale sig at købe friske vanillestænger eller safran sådanne steder.

Hvis du beslutter at handle i Souk’en, så husk at de forventer, at du forhandler. Jeg har ladet mig fortælle, at deres første prisforslag ligger både 2, 3 og 4 gange højere, end hvad de forventer at få for varen

Vi brugte cirka en halv dag på turen her, hvilket var fint nok, når vi ikke skulle handle eller ville ind på Dubai Museum.

På instagram har jeg delt flere billeder fra vores ferie i Dubai, så hvis du er igang med planlægningen skal du helt sikkert lige kigge forbi mit hashtag #bybakindubai, klem fra Dorte 

……………..

Husk at du kan følge bloggen via BloglovinFacebookInstagram & Pinterest

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak ©

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.