Udgivet i 4 kommentarer

Opskrift: Vaffel af søde kartofler med stenbiderrogn

VAFFELCopyrightLinks

Stenbiderrogn er nærmest det allerbedste jeg kan komme i tanker om ved denne sæson. Her er en opskrift på en frokostanretning med en vaffel af søde kartofler med stenbiderrogn til. Opskriften er i øvrigt glutenfri – du vil elske den!

Er du vimmer, det her blev en vellykket frokost, som jeg slet ikke kan understrege nok gange, at du bare skal prøve! Hvis du ikke endnu er sprunget ud i at bruge søde kartofler i dit køkken, så kan du bare se at komme i gang. Det er en fantastisk rodfrugt, som smager sødt a la gulerod og som har flere vitale egnskaber: Fri for stivelse og fuld af C vitamin, Magnesium, Kalium og Thiamin (B1 vitamin). Se lige dette youtube-klip med Jamie Oliver, som forklarer det.

Tilbage til frokostretten her, som dels er smuk at servere for gæster, men helt bestemt også kan være en hverdagsfrokost, fordi du i pricippet kan lave vaflerne i forvejen og simpelthen bare hive dem ud af fryseren, når du skal bruge dem. Gør du det, så smid dem i brødristeren, så de lige bliver varmet op og får en sprød kant igen.

Find andre opskrifter med stenbiderrogn her

529

Opskrift – vaffel med søde kartofler

(Til 2 personer)

Portionen her passer til en anretning af en frokost til 2 personer, men du kan selvfølgelig vælge at brække vaflerne op i mindre rustikke stykker for at lave hapsebidder i stedet for klassiske blinis.

Ca. 200 gram søde kartoffel
1 æg
1 spsk hørfrø
50 gram boghvedemel
Lidt salt

  1. Skræl den søde kartoffel og skær den i mindre stykker, så den kan koges mør hurtigt. Mens den er varm moses den med en gaffel, hvorefter din mos stilles på køl.
  2. Når mosen ikke længere er varm røres ægget i, efterfulgt af mel, hørfrø og salt. Dejen skal være rimelig fast i konsistensen.
  3. Sprøjt lidt olie på de varme plader på dit vaffeljern og læg et par store skefulde midt på pladerne. Jeg bruger vaffeljernet fra Tefal Snack Collection, med indsatsen til belgiske vafler.
  4. Bag vaflen til den får en gylden og sprød kant før den tages af jernet og lægges til afkøling

Har du ikke et vaffeljern, så kan du også bruge dejen til at lave nogle tykke pandekager i stedet for

10

Riv vaflen lidt fra hinanden, så den får nogle rustikke kanter og anret på en tallerken med en god klat skyr, forårsløg snittet fint på langs og avocado. Hæld lidt olie over og drys med hørfrø og flagesalt for til sidst at tilføje et par store skefulde stenbiderrogn.

Mums og Bon Appetit til dig og dine. Jeg snupper endnu en i dag tror jeg 

PS. Camilla laver i øvrigt et væld af opskrifter på vafler, så hvis du vil prøve andre varianter end min opskrift her, så se lige hendes imponerende arkiv.

……………..

Husk at du kan følge bloggen via BloglovinFacebookInstagram & Pinterest

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak ©

4 tanker om “Opskrift: Vaffel af søde kartofler med stenbiderrogn

  1. WAUW! Sikke da en lækker ret og nogle smukke billeder, Dorte. Og tak for de fine ord og link. Sætter jeg stor pris på. <3

  2. Hej Dorte. Kan man lave disse i almindeligt vaffeljern? Og i så fald, skal der mon justeres på dejen/konsistensen? Og har du nogen idé om, hvor mange tynde vaffelhjerter sådan portion kan blive til? 🙂 Jeg pønser på denne her opskrift som forret til en julefrokost på lørdag.

    1. Hmmm, det tør jeg ikke rigtig sige, umiddelbart tror jeg du skal fortynde dejen en smule ekstra for st få dem fordelt på et alm vaffeljern, og så vil der vel være til omkring 5-6 stk gætter jeg på – lad mig endelig vide, hvordan det lykkes dig, hvis du har besluttet at kaste dig ud i det ??✨

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.