Salat med røde linser og vandmelon

Copyright

Spiser du ikke så meget kød, kan du prøve denne proteinrige salat med røde linser og vandmelon. Den er nu også rigtig fin, selv hvis man spiser kød.

Hvis du ikke spiser så meget kød, vil røde linser være et ideelt supplement til dine salater, da røde linser har et højt proteinindhold. Jeg har endnu ikke den store erfaring med linser, men fordi jeg i højere og højere grad fravælger kød, er jeg begyndt at prøve mig selv af i forhold til andre proteinkilder. Salaten her har jeg lavet til en middag, hvor manden har lavet kød til, og eftersom jeg ikke har lyst til at spise kødet kan jeg i stedet spise salaten og vide, at jeg får protein stadig. 

Find flere af mine salater her

Salat med røde linser og vandmelon

(Til 2 personer)

1 dl røde linser
En god håndfuld feldsalat
1 forårsløg
2 spsk sesamfrø
1 spsk olivenolie
1 dl broccoli
1/4 vandmelon

 1. Sæt vand over i en lille kasserolle og bring det til kogepunktet. Kog de røde linser i ca 15 minutter, så de er møre og skyld dem straks med koldt Lad dem afdryppe grundigt
 2. Hæld kogende vand over broccolien, som først er skåret i mindre buketter. Lad dem blive møre med et godt bid i midten
 3. Skær forårsløg og agurk ud i små stykker og skyl salaten 
 4. Skær vandmelon ud i små tern
 5. På et fad vendes det hele nu sammen til en smuk og farverig salat
 6. Hæld olie over salaten og drys med sesamfrø


De runde melonstykker er lavet med en lille kugleske til selvsamme formål. Det pynter lidt ekstra med en anden struktur, men er selvfølgelig ikke afgørende for at salaten bliver god. 

Jeg håber, du får en dejlig søndag – senere i dag tjekker jeg ind med ugens fine glimt, men lige nu vil jeg suse ud med pigerne til deres legeaftale og selv kaste blikket på en masse fine vintagesager på denne vintage-messe. Ser jeg mon nogle af jer derinde? 

……………..

Husk at du kan følge bloggen via BloglovinFacebookInstagram & Pinterest

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak ©

madplan

Follow:
Share:

1 Comment

 1. Susan
  26. marts 2017 / 20:47

  Den ser da mega lækker ud, Dorte. Den kommer straks på listen…….? Øver mig lidt med bønner og linser?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.