Udgivet i 5 kommentarer

Drømmen om nyt badeværelse

Hvis du også har et old-gammelt badeværelse, som du er træt af, så vil du forstå, hvorfor jeg har kæmpet for at korte indlægget her ned til den størrelse, det er endt med. Det handler om at ønske sig et nyt badeværelse og om den hjælp jeg har taget imod for at vi kan nærme os en bedre løsning

(Indlægget sponsoreres af VVS mester og Badarkitekten)

Da jeg sidste måned ryddede op i vores badeværelse og præsenterede jer for resultatet (her), nævnte jeg også, at jeg ikke just er begejstret for vores badeværelse. Det er simpelthen bare så gammelt og “utæt” (altså ikke sådan rigtigt vel!), at man ikke rigtig gider gøre sig umage. Det er klart, at det har hjulpet med sidste måneds tiltag og organisering, men det ændrer jo ikke ved, at man ønsker dig en federe ramme.

Badeværelset er i virkeligheden det sidste vi mangler at gøre noget ved – altså i den store skala – og nu 6 år senere savner vi virkelig følelsen af at gå i bad i et “lækkert rum”. Egentlig har jeg sjældent svært ved at se et rums muligheder, men at indrette et badeværelse er jo temmelig teknisk og knap så kreativt, og jeg har derfor oplevet at få kolde fødder, hver gang jeg ellers stod med et løsningsforslag klar til manden.

Jeg blev for lidt tid tilbage spurgt af VVS-mester og Badarkitekten, om jeg ville lave et samarbejde med dem, hvor de tegnede et nyt badeværelse op til os med budgetforslag, og jeg behøvede ikke tænke længe over mit svar! Hvad jeg ikke havde tænkt på, var at rådgivningen i så høj grad ville opfylde mine behov, netop fordi jeg bliver holdt fri for de “kolde fakta” og selv står tilbage med alt det, jeg føler jeg er god til: Indretningen, stemningen, farvevalg osv.

Jeg valgte en løsning, der inkluderer optegning af vores badeværelse og materialeliste, der helt specifikt viser priser og anbefalede produkter til det nye badeværelse. Helt konkret har jeg fået en masse hjælp og vejledning retur foruden en hjælpevillighed og god service. De tilsendte materialer er super brugbare og nemme at bære videre til håndværkere for at opstarte en dialog:

 • En 3D tegning af vores badeværelse med indretningsforslaget fra arkitekten
 • Rådgivning til farvevalg, der passer til rummet
 • Indkøbsliste med møbler, armaturer og lignende, som indgår i indretningsforslaget

I det tilsendte materiale er der også nøje taget hensyn til vores budget, hvor det for eksempel fremhæves at vi skal spørge grundigt ind til mulighederne for gulvvarme, som er en post, der kan variere meget i pris.

Ved gennemgang af indkøbslisten anbefales vi dette badekar, og jeg skal indrømme, at jeg er overrasket over, at et badekar ikke bliver dyrere. Sandheden er nok, at jeg kunne overtales til en hvilken som helst model, så længe der bliver plads til badekar, som jeg har drømt om i mange år!

 

Brugbar hjælp

Allerede ved første møde med Badarkitektens hjemmeside følte jeg mig i gode hænder. Jeg uploadede billeder af vores badeværelse, plantegning og en beskrivelse af vores ønsker, og linkede samtidig til mit pinboard med badeværelser fra Pinterest. Det var med udgangspunkt i det tilsendte at de førnævnte materialer blev lavet.

Inspirationen hos Badarkitekten kan klikkes af for at lade arkitekten vide, hvad man kan lide

Med et enkelt klik linkede jeg op til mit Pinterest-board med badeværelser, jeg kan lide…

Badarkitektens forslag minder meget om det, jeg selv gik og overvejede, men det gør en stor forskel at få det tegnet rigtigt op med mål og forståelse for hvilke bevægemønstre og funktioner, man skal tage hensyn til i et badeværelse.

I løsningen fra Badarkitekten er der foreslået skabe og hylder ved siden af vaskemøblet, fordi jeg bad om meget opbevaringsplads. Jeg tror dog alligevel vi ville vælge at gå lidt på kompromis med skabsmuligheden til fordel for en større skuffesektion med luft omkring. Denne fra Dansani er jeg ret vild med, ikke mindst den flotte mørke facade, og jeg ville faktisk overveje dette armatur i guld, som godt nok er til et køkken, men jeg kan nu godt lide den høje bue. Hvorfor er der egentlig ikke tradition for disse armaturer i et badeværelse?? Ved badekaret ville jeg ty til et let og elegant armatur og måske i stedet for en fast glasvæg ved brusenichen, vil jeg overveje en svingdør i glas.

De ting fra forslaget, som vi vil ændre lidt på, er nemme at tilpasse, da det handler om valg af møbler, hylder og lignende, ikke om installationer, og skulle vi nå dertil, hvor vi springer ud i det, kan vi jo vende tilbage til arkitekten for at få uddybet eller besvaret et par spørgsmål.

Hvad har du mon af erfaring med den slags? Jeg tænker, at nogle af jer må kende til de løsninger, jeg omtaler her, og eftersom vi rent faktisk overvejer at lave nyt badeværelse, ville det være af kæmpe værdi for os at høre, hvad I oplever, der fungerer ude i virkeligheden 

……………..

Husk at du kan følge bloggen via BloglovinFacebookInstagram & Pinterest

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak ©

5 tanker om “Drømmen om nyt badeværelse

 1. Hej Dorte
  Det er en spændende proces i er i, et lille råd herfra, vi ELSKER vores runde armatur på badeværelset, den er blot en mindre udgave end de, til køkkenet. Men de kan fåes, så det er klart en anbefaling herfra???

 2. Eneste jeg tænker ved høj bue på vandhanen er at det “plasker” mere rundt når der vaskes hænder m.m.
  Spændende projekt, det skal nok blive godt.
  Jeg elsker selv mit badekar, var et must da vi renoverede?

 3. Mit råd vil være at overveje badekar med “knappen” i midten, så der er 2 ryglæn til rådighed. Ellers et lækkert badekar.

 4. Hej – fint badeværelse! Kan du huske hvilke fliser I brugte på gulvet? Mvh Signe

  1. Hej med dig – prøv at dette indlæg, hvor jeg deler info om fliser mv: https://www.dortebak.dk/2018/02/fakta-produkterne-vores-nye-badevaerelse
   Kh Dorte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.