0
Bolig inspiration Haveliv

Når man ikke elsker sin have, som man burde… give away

  Her er jeg så – i min have. Iført relativt praktisk have-agtigt tøj og nul make-up – fordi sådan skal man jo være, når man laver havearbejde, ikke? Men så kan jeg heller ikke narre jer yderligere …

Hvis man flytter i hus og finder ud af, at man i virkeligheden slet ikke ønskede sig en have, hvad gør man så? Her er mine ærlige tanker om livet med have, men der gemmer sig også en ret lækker Give Away nederst i indlægget 

(Indlægget er sponsoreret af Bosch)

Da vi flyttede i hus, troede vi at lykken var gjort, fordi nu var vi jo haveejere. Lidt vidste vi, og det gik hurtigt op for mig, at jeg faktisk overhovedet ikke elskede at have en have. Jeg har i virkeligheden aldrig interesseret mig for haver, kun for at hygge mig derude, plukke af blomsterne og måske fantasere romantisk om haveliv med æbletræer, hængekøjer og grillmad – men reel interesse for havens årshjul, arbejde og velbefindende – det er simpelthen ikke mig, heller ikke efter 6 års forsøg med diverse planteprojekter og deslige. Bum, hvad gør man så?! Jeg har jo en have, og den passer ikke sig selv hele tiden, og selvom jeg heldigvis har en mand, der elsker sin have og arbejdet derude, så prøver jeg fra tid til anden at hjælpe lidt til (kan næsten høre min mand grine højt lige nu, ha ha).

I videoen nedenfor fortæller jeg en del mere om, hvad haven betyder for mig i dag, hvad det var, der gav mig “forkerte følelser” til at starte med og hvordan vi har gjort så at jeg i dag er landet et meget bedre sted.

Sådan gør vi vores have klar til sommeren

Vores have er i virkeligheden meget ukrævende og taknemmelig at have med at gøre. Vores fokus har været bevidst rettet mod at gøre haven nem at holde og overskuelig, samtidig med at den er pæn og rar at opholde sig i. Hvis du selv står med en uoverskuelig have, så kan jeg give disse par råd videre:

  • Lav en lækker træterrasse – det er bare super rart at have brædderne at træde ud på og det føles mere hjemligt
  • Vælg planter, der er selvkørende – nedlæg de bede, som bare giver arbejde, og sørg så for at holde haven simpel med blomster og planter, der klarer sig selv år efter år
  • Hav ordentligt værktøj, der er relevant – ja, maskinparken er altså en del af havelivet, og vi har lært på den dumme måde, at man skal have ordentligt værktøj. Invester med det samme i de maskiner, som du har brug for og overvej om ikke livet bliver bedre med maskiner uden ledning. Det lærte vi dengang en sommeraften, hvor jeg kappede ledningen på hækkelipperen, ha ha.

Forårsklar have

For os handler klargøringen om at finpudse kanterne i græsplænen, fjerne nedfaldne grene og triste blade, skifte jord i krukkerne og gøre dem klar til sommerblomsternes indtog og at få ryddet op i skuret og på terrassen. Så snart alle fladerne er rengjorte og klar, kan man meget nemmere finde ud af, hvad der mangler af nye maskiner, redskaber, møbler og planter

Vi har en del Bosch-maskiner i skuret, som vi har gode erfaringer med. De fleste kører på batteri, fordi det simpelthen er nemmere, og når vores grund er bare 400kvm har vi ingen problemer med at få tingene ordnet på en opladning. Hurra for det. Seneste tilføjelse er en ledningsfri græsslåmaskine fra Bosch (helt eksakt en Rotak 430 LI). Den er simpelthen så smart, at den har en slags mave, hvor græsset lander, når du slår det. På den måde sparer vi enormt meget tid, fordi vi ikke skal rive sammen efter græsslåning. Jeg kan godt afsløre, at den største gevinst ved det faktisk er at farmand ikke har alt for mange gode undskyldninger til at blive i haven frem for at hjælpe med børneputning og lignende – altså hvis man nu har sådan en slags far i husstanden, ha ha. Nej spøg til side, så er det faktisk rigtig rart at græsslåningen kan ordnes på kort og effektiv vis, fordi græsset gror hurtigt henover sommeren – vi slår altså græs en gang om ugen!

Vores græsslåmaskine kører på et 36Volts batteri, som fuldt opladet klarer vores have uden træls pauser. Batteriet virker til andre af Bosch’s maskiner, som kræver samme voltstyrke, hvilket betyder at man aldrig behøver mangle strøm, hvis man nu løber tør undervejs i arbejdet.

Vind et valgfrit værktøj uden ledning fra Bosch Garden Tools

Det skal selvfølgelig ikke kun være mig, der sidder her og soler mig i det nemme haveliv, så jeg har fået lov at udlodde noget lækkert til en af jer. Haveserien fra Bosch rummer alt lige fra græsslåmaskiner til kantklippere, hvor alle er ledningsfri, så du vælger selv, hvilken maksine, du drømmer om at vinde.

For at deltage i lodtrækningen skal du herunder i kommentarfeltet linke til det produkt fra Bosch’ sortiment af ledningsfrit haveværktøj, som du mest ønsker dig, hvis du er heldig at vinde. Læg din kommentar senest søndag den 16. april.

Den kommende tid vil jeg dele lidt flere indlæg om nemme blomster og planter i haven og om indretning på altanen og terrassen. Byd endelig ind, hvis du har nogle forslag til, hvad jeg skal skrive om 

……………..

Husk at du kan følge bloggen via BloglovinFacebookInstagram & Pinterest

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak ©

Du kunne også være interesseret i

78 Kommentarer

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.