fbpx

Vores hotel i Dubai og 2 hoteller, jeg drømmer om

Copyright

Links

Her får I mine tips til at planlægge rejsen til Dubai med fokus på 3 hoteller i Downtown Dubai. Det ene boede vi på, de 2 andre drømmer jeg om at bo på i fremtiden…

Da vi i vinterferien var i Dubai, fløj vi med Qatar Airways. Det kan godt betale sig at holde øje med dem, fordi de jævnlig kører nogle fordelagtige kampagner, som blandt andet betød at vi alle 4 fløj tur/retur til Dubai for lige under 8000,- kroner i alt. Vi valgte at bo i Downtown Dubai, men man skal ikke lade sig narre af “downtown”-begrebet i sig selv. Byens struktur er nemlig lidt anderledes end de fleste byers, så vi oplevede det lidt som om, der var 2 centrale bydele og så var der Palmen og stranden. Obs! Des nærmere du kommer palmen, des dyrere bliver det.

Der udfolder sig i høj grad en byfølelse med udgangspunkt i enten Mall of Emirates og Dubai Mall, hvor der er omkringliggende gader med butiksliv, restaurationer og “bling-bygninger” at se på. Man skal ikke langt væk fra de 2 “hjerter”, før det virker tomt for spisesteder, charme og butikker, så Dubai er ikke umiddelbart en by, som man spadserer rundt i på samme vis som så mange andre storbyer. Når det er sagt, så var de centrale områder absolut fine, rare og levende at gå rundt i, også selvom man gik uden et bestemt mål, og man kan bo godt mange steder i byen.

Jeg er blevet spurgt af flere, om jeg vil fortælle om hotellet, vi boede på, så her kommer lidt info om det, men også 2 andre hoteller, som jeg absolut kunne tænke mig at bo på en anden gang.

Steigenberger Hotel Business Bay, Dubai

Vi havde valgt at bo i det nordlige Dubai, ved Dubai Mall, hvor vores hotel lå i det nyetablerede Business Bay. Hotellet ligger  i gåafstand til Burj Kahlifa (verdens højeste tårn) og Dubai Mall, og fra tagterassen og poolen kunne vi om aftenen se, hvordan Burj Kahlifa blev oplyst af blinkende lys i skiftende farver.

Vi var absolut tilfredse med vores hotel, som var lidt af en luksus i forhold til mange af de andre gange, vi har rejst. Vi blev altid vel modtaget af personalet, også de gange hvor et barn lige havde et lille flip. Morgenmadsbuffeten var virkelig god, en af de bedste jeg har oplevet faktisk, og værelset havde en fornuftig størrelse til trods for at vi var 4, der delte det. Vi havde nemlig valgt at deles om et værelse med 2 enkeltsenge. Sengene var 120 brede, så vi kunne hver ligge med et barn – at vi så fandt ud af, at denne samlivsform nok var lige det trangeste nu hvor pigerne nærmer sig 7 år, det er jo ikke hotellets skyld, ha ha.

Dubai Hotel STeigenberger Business BayDubai Hotel STeigenberger Business BayDubai Hotel STeigenberger Business BayDubai Hotel STeigenberger Business BayDubai Hotel STeigenberger Business Bay

I tilknytning til hotellet finder du et bageri, som bager utroligt godt, tysk brød og brygger en absolut godkendt kop kaffe. Det var et ret skønt supplement til opholdet, at man lige kunne hapse en kaffe/iskaffe og et stykke kage med op på værelset eller til poolen, når vii vendte hjem efter dagens ekskursioner.

Om aftenen synes jeg især om at gå op i poolbaren, som serverede lækre burger og asiatiske streetfood-retter, så man kunne hænge ud i sofaerne ved mørkets frembrud med en kold (og meget dyr) øl, burgers, trætte børn og udsigten til det blinkende Burj Khalifa. Jeg bor her gerne igen, men der er jo noget i mig, der altid må prøve noget nyt, så sandheden er nok, at jeg vælger et andet hotel i næste ombæring uanset hvor godt det var.

Find priser og information om Steigenberger Business Bay Dubai her

2 hoteller i Downtown Dubai, jeg gerne ville prøve

Når man sådan går rundt i området, man bor i, opdager man jo altid nogle andre hoteller, som man gerne lige vil snuse lidt mere til, og i Dubai Mall-området faldt jeg over 2 hoteller (helt klart i luksusklassen!), som jeg sagtens kunne se mig selv rykke ind på også:

  • The Palace i Downtown Dubai – total luksus, som i vanvittig dyrt og vanvittig lækkert. Jeg kender tilfældigvis et par, som har boet her, og alt at dømme efter deres beretninger, så lever det altså op til prisen, hvis man overhovedet kan lave den slags udregning. Hotellet ligger lige ned til den kunstige sø, som udfolder sig foran Dubai Mail og Burj Khalifa, så man er underholdt alene ved at se ud på søens både og det store lysende vandshow, som man jo skal opleve, når man er i Dubai
  • Hotel Vida i Downtown Dubai – endnu et luksushotel, dog lige et par prisnyk ned i forhold til ovennævnte. Det ligger geografisk godt, idet man blot skal krydse gaden for at stå ved søen og Dubai Mall, og jeg har læst mig til at man spiser fantastisk her også.

Generelt bør du have i tankerne, om du gerne vil kunne nyde et glas vin til din mad. I Dubai er al udskænkning i udgangspunktet forbudt og på restauranterne finder du ikke alkohol på menukortet. De udenlandske hoteller har fået en særtilladelse til at servere alkohol, så på vores hotel kunne man købe sig en øl, cocktail eller vin – hvis man altså virkelig trængte til det, for nøj hvor var det til gengæld dyrt. Det lyder træls for nogle, men faktisk talte vi om, mens vi var der, at man slet ikke havde lyst til det, når man kender til holdningen. Det kan nogle gange føles så karikeret at fastholde sine principper, bare fordi man kan.

Hvis du overvejer at rejse til Dubai, så se min guide til den gamle bydel i Dubai og til Kite Beach, strækningen med det berømte Sejlet

Jeg har nævnt det før, men husk at søge på mit hashtag #bybakindubai, hvis du gerne vil se flere billeder fra vores ferie. Nyd dagen derude, klem fra Dorte 

……………..

Husk at du kan følge bloggen via BloglovinFacebookInstagram & Pinterest

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak ©

Follow:
Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.