2 x køleskabsgrød og en give away

Morgenmad – det kan være så lækkert og alligevel springer man den over ind imellem. Kender du det? Her får du Emma Martinys opskrift på køleskabsgrød med hindbær og kokos samt min opskrift på chiagrød med hindbærmælk og kiwi, som begge laves aftenen inden.

En af mine absolut værste vaner er, at jeg springer morgenmaden over. Ikke engang bevidst, det sker ligesom bare. Jeg er typen, der skal vågne langsomt og blidt, og jeg skal helst ikke tænke eller agere før halvanden time efter vækkeuret har ringet første gang. Det stiller visse krav til vores hverdagsstruktur herhjemme, så vi ved for eksempel, at det er absolut optimalt at lave madpakkerne til børnene om aftenen, ligesom det giver god mening for mig, at jeg kan lave min morgenmad klar til blot at hive ud af køleskabet.

Grød har aldrig stået højt på min liste over yndlingsspiser og i flere år, mens alle andre bloggere har haft respekt nok for sig selv til at vise deres chiagrød frem, har jeg frygtet den geleagtige ret. De seneste år har jeg dog ændret syn på både chiagrød og anden grød og i dag elsker jeg det – jeg har endda opdaget, at chiagrød slet ikke er geleagtigt og faktisk smager super godt. Jeg er indrømmet overrasket over det, men det gør tilværelsen så meget nemmere at kunne lide det, og derfor er jeg også blevet rigtig glad for disse 2 lækre køleskabsgrød, som jeg deler med dig her.

Kokos-køleskabsgrød med hindbær

(1 person)

1 håndfuld hindbær + 1 håndfuld til pynt (friske eller optøede)
1 tsk. chiafrø
1 dl havregryn
1 dl yoghurt
1 spsk. kokosmel
1 dl kokosmælk, stuetemperatur (eller mandelmælk, hvis du ikke er helt tosset med kokosmælk)
1 lille håndfuld kokosflager (kan undlades)

Mos hindbær og chiafrø sammen med en gaffel. Du kan enten gøre det i en skål eller direkte i syltetøjsglasset. Hæld derefter først havregryn, yoghurt, og kokosmel i glasset, og hæld til sidst ko- kosmælk over. Rør forsigtigt rundt, så havregrynene blandes med kokosmælk og yoghurt, uden at hindbærrene røres med. Skru låget på syltetøjsglasset, og stil det i køleskabet natten over. Pynt gerne glasset med lidt ristede kokosflager og hindbær inden servering.

(Opskrift af Emma Martiny fra kogebogen Fabelagtige Fristelser)

Til venstre min chiagrød med hindbærmælk og kiwi og til højre Emmas køleskabsgrød lavet med mandelmælk i stedet for kokosmælk

Chiagrød med hindbærmælk og kiwi

(1 person)

1 stor spsk optøede hindbær 
1 spsk chiafrø
1 dl mandelmælk
1 tsk ahornsirup
1 kiwi i skiver
Lidt ristet kokosmel til pynt

Mos hindbær ud i bunden af et glas. Hæld stille og roligt mandelmælk og sirup ovenpå uden at hindbærerne forlader bunden. Tilsæt chiafrø og pynt siderne med kiwiskiver. Rør forsigtigt rundt, således chiafrøene ikke ligger og svømmer på overfladen og stil glasset i køleskabet til næste dag, hvor det spises med lidt ristet kokos på toppen.

Opskriften på kokosgrød er fra Emma Martiny’s nyeste kogebog Fabelagtige Fristelser (reklamelink), som er 261 siders fantastisk inspiration til søde sager, der er knap så usunde. Bogen rummer et hav af opskrifter, som jeg glæder mig til at kaste mig over lige fra smørbar dadelkaramel, pekanskildpadder, peanutbuttercups og glutenfri scones.

På Instagram udlodder jeg den fabelagtige kogebog, så klik forbi og læg din kommentar for at deltage i lodtrækningen. Du finder konkurrencen på det opslag, hvor jeg bladrer gennem bogen, så du kan fornemme alle de lækre fristelser og jeg viser senere mere i min Story.

Pyha, det var mange fine nyheder og fristelser på én gang, ikke? Jeg håber, du kan rumme det hele, så nyd det og nyd onsdagen – i morgen har vi fri, i hvert fald de af os, som ikke redder liv 

……………..

Husk at du kan følge bloggen via BloglovinFacebookInstagram & Pinterest

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak ©

madplan
Follow:
Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.