Styr på bøgerne og en indrømmelse


Her kommer en indrømmelse, en succes og en redningsplan. Det handler om organisering af bøger, blade og papirer og om mine egne svagheder.

Tiden flyver og jeg burde for længst have givet jer en status på sidste måneds udfordring, som omhandlede oprydning og organisering af bøger og papirer. Jeg kan lige så godt sige det, som det er; jeg blev ikke færdig! Det er en kombination af flere ting, herunder tid, motivation og manglende fantasi til excellente løsninger. Jeg vil så sige, at jeg er godt tilfreds med de ting, jeg trods alt fik gjort, og jeg glæder mig over, at ringbindene for eksempel ikke længere står synligt fremme i min stue. Til gengæld har jeg nu 2-3 gabende tomme huller i bogkassen, men det skal jo udnyttes til pænere styling inden længe (håber jeg).

Jeg lagde ud i den lette skala med bøger og gamle magasiner, som fik en grov sortering. Herefter lod jeg fokus kastes på DVD’er og en helt særlig krog på vores førstesal, som jeg valgte at lade blive hjemsted for de lækreste magasiner og bøger, jeg har, samt nogle personlige billeder og minder. Jeg viste hylderne frem sidste måned, men for de af jer, som ikke har set med, viser jeg dem igen herunder. Jeg er super glad for den nye styling, og det beviser, hvor lidt der nogle gange skal til at gøre en stor forskel. Dejligt!

Den tungeste opgave var helt klart at gennemgå vores ringbind og tidsskriftsholdere. Hold nu op, der er mange “skelletter i skabet”, når det ikke er en øvelse, man udøver jævnligt, så jeg måtte smide papirer ud, der går langt mere end de famøse 5 år tilbage. Jeg frasorterede et bjerg af personlige papirer, som jeg besluttede at smide på brændeovnen, da jeg har det lidt skidt med bare at efterlade den slags i papircantaineren. Det var imidlertid en skidt beslutning, fordi det naturligvis efterlod et bjerg af aske til os dagen efter. Lesson learned! Nuvel, sorteringen var overstået, og jeg er svært tilfreds med egen indsats, eftersom dette område bestemt ikke nyder meget af min opmærksomhed trods alt.

Jeg har valgt at vende bøgerne om, så det giver et mere roligt indtryk. Jeg ved godt, at mange vil synes, det er noget mærkeligt noget, men jeg er ikke specielt knyttet til bøger, og dem vi beholder i husstanden, som er ganske få, er nemme at finde frem til, selvom de står med titlen den forkerte vej

Det har jeg ikke nået

Jeg lagde ud med at fortælle, at jeg ikke var blevet færdig, så hvad er det præcis jeg mangler? Jeg har en mindre bunke liggende, som ved første sortering ville blive en tidssluger og derfor blev lagt fra til 2. sortering og organisering. Det er jeg imidlertid ikke kommet videre med. Dertil kommer, og det var faktisk den mest værdiskabende del af projektet, at jeg ikke har fundet en løsning, der skulle hjælpe os på daglig basis, når papirer dumper ind ad døren. Jeg havde i tankerne en brevholder, der står op med 3 rum, og selvom jeg har søgt og søgt, har jeg endnu ikke fundet en holder, jeg kunne bruge. Det ender muligvis med, at jeg laver noget selv, men det er jeg selvfølgelig ikke kommet igang med hellere.

Egentlig har jeg været lidt ærgerlig over at skulle “indrømme” overfor jer, at jeg ikke er nået i mål, men i virkeligheden tror (håber?!) jeg, at I bliver en slags glade for at se, at jeg heller ikke når alt herhjemme. Jeg er trods alt menneske, og jeg kan mærke en vis mæthed over de her måneds-udfordringer. Jeg er simpelthen slet ikke lige så energisk omkring oprydningen, som jeg var til at starte med, og det kræver trods alt motivation og energi at få succes med de her udfordringer. Jeg har derfor også besluttet, at maj måned bliver en slags pausemåned, hvor fokus ligger på at få styr på de mangler, man ærgrer sig over og på at skille sig fornuftigt af med de frasorterede ting og sager, som lige nu ligger i kasser og poser.

Hop med på vognen og få styr på børneværelset i april måned

Hvad med dig, er du tilfreds med din indsats også? Hvis du har forslag til gode løsninger i stil med den brevholder, jeg nævner, så hold dig ikke tilbage med tippet. Jeg kigger hellere på for mange end ingen forslag. Kram fra Dorte

……………..

Husk at du kan følge bloggen via BloglovinFacebookInstagram & Pinterest

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak ©

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.