Det, du bør vide om gråt hår

Gråt hår føles bare anderledes og kræver derfor solid pleje, og dertil kommer så også behovet for at pigmentere det, så det ikke bliver gustent og gulligt at se på. Her er mine bedste tips til dig med (farvede) grå hår.

Et indlæg om gråt hår? Oh yes, fordi uagtet at vi måske ikke ligefrem går rundt og ser gråhårede ud, så kan de fleste af os nok ikke fraskrive os et enkelt af slagsen (hvis ikke flere). Om du lever med de grå hår som en del af looket eller vælger at skjule dem med lidt farve, ændrer ikke ved den struktur, som de grå hår har, og det irriterer rigtig mange af mine kunder. De grå hår har en mere grov struktur end du måske har været vant til, men har du tænkt på, at det måske er tid til at skifte shampoo eller ændre dine rutiner?


Modellen på billederne er min mor. Godt nok har jeg selv et par grå hår hist og pist, men ikke så mange som min mor her. Til gengæld har hun det flotteste silverhår, som mange drømmer om at få, så det var oplagt at bruge hende som model til indlægget.

Dit hår bliver gråt, fordi pigmenteringen i hårsækken stopper. I takt med dette naturlige farveskift vil din huds pigmentering også ændre sig, således der altid er en klædelig balance i dine farver. Det betyder også, at der kommer et tdispunkt, hvor det ikke længere er det mest klædelige at farve dit hår lige så mørkt, som det måske var engang. En dag vil det pludselig virke for hårdt til dit ansigt.

Mine tips til behandling af gråt hår

De grå hår er ofte mere kantede og hårde, og kan derfor være svære at farvebehandle, ligesom du kan bande og svovle over, at du ikke kan styre det “som førhen”.

Prøv at forestil dig, at du kan blødgøre hårstrået ved at give håret intens pleje. Kan du se det for dig? Og denne pleje vil gøre dit hår blødere og mere glansfuldt, men det vil også skabe et bedre grundlag for dine farvebehandlinger. Nogle ting anbefaler jeg, at du får lavet hos frisøren, mens du kan følge op med hjemmepleje:

 • Få lavet en intens salonkur hver 6-8 uge. En salonkur når dybere ind i hårstrået, end du opnår derhjemme, og  bør også indeholde i hvert fald 2 dele i processen, således der både tilføres proteiner og masser af fugt.
 • Bed eventuelt om at få en salonkur før farvebehandlingen, hvis du er meget gråhåret og hvis din frisør bruger naturfarver uden ammoniak. Det vil ofte hjælpe til en bedre dækning af de grå hår.
 • Brug en blødgørende fugtshampoo og spar ikke på balsam og leave-in-kure. Des mere blødgørende produkter des nemmere ville du have det med at sætte håret
 • Går du efter silverlooket kan du ikke komme udenom en kold silvertoning hos frisøren i ny og næ. Det vil virkelig sparke dine lyse hårstrå i silver heaven
 • Køb en silver shampoo og vask med den 1 gang om ugen for at holde de gule pigmenter på afstand og dermed bevare et klart og lækkert look

Hvor mange af jer tør mon række fingeren i vejret og vedkende jer, at I genkender noget af det her? Klem fra Dorte 

……………..

Husk at du kan følge bloggen via BloglovinFacebookInstagram & Pinterest

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak ©

madplan
Follow:
Share:

6 Comments

 1. 18. maj 2017 / 10:40

  Heldigvis ikke endnu, men sender lige dit indlæg videre til min mor, der virkelig bærer sit korte, grå hår flot.

 2. 18. maj 2017 / 14:05

  Jeg har grå hår – ret mange, faktisk, og jeg farver mit hår, for jeg er ikke fan af de grå hår, men selv uden grå hår farvede jeg mit hår (en eller to gange om året og i nogle år slet ikke, så det har ikke været fanatisk – desuden har pengene også skulle være til det). Min mor var vist helt gråhåret i starten af 30erne, mens jeg er 41 snart 42, og har en hel del grå hår i toppen, mens resten stadig er min naturlige farve, så det har ændret sig lidt på en generation.

  Mine korte, grå hår krøller, som da jeg var barn og havde hovedet fuld af krøller, indtil krøllerne forsvandt, og jeg så har været så glathåret, som man overhovedet kan være, og er det stadig – bortset fra de korte, grå hår. Dem ville jeg gerne kunne lægge ned på en eller anden måde for at få en helhed i min frisure.

  Fik mit første grå hår som 14-årig. Jep. Der gik så yderligere 13 år, førend der begyndte at dukke enkelte grå hår op i hovedbunden.

 3. Maria Ørum
  19. maj 2017 / 13:05

  Mig desværre, startede med de først da jeg var 25, er nu lige fyldt 40 og har en hel del af dem 🙂
  Prøver at farve dem,men der går ikke mange dage før end der dukker nye op, så må nok snart opgive kampen 😉

  • 19. maj 2017 / 20:51

   Prøv at bevæge dig fra helfarve over i reflekser og gerne med lyse reflekser iblandt. Det har jeg mange kunder, som er blevet virkelig glade for, da det synliggør de grå langt mindre, også når udvoksningen melder sig 🙂

 4. Pernille Magaard Bøgh
  23. maj 2018 / 9:03

  Hej Dorte.

  Sikke et fint indlæg om gråt hår.
  Er du uddannet frisør?

  Jeg søger nemlig en frisør til en artikel om gråt hår.

  Mvh. Pernille Magaard, journalist, SØNDAG

  • 23. maj 2018 / 18:18

   Hej Pernille – ja jeg har en lille grøn frisørsalon i mit hjem på Amager og har 15 års erfaring med frisørfaget – fang mig på hello@by-bak.dk ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.