Udgivet i 2 kommentarer

Havemøbler med god samvittighed

Bæredygtighed kan altid skaleres, men et sted at starte må i hvert fald være ved at vælge FSC-certificeret træ og en kvalitet og look, der kan holde i mange år frem, så miljøbelastningen mindskes. Her er et kig til vores terrasse, som har fået en fantastisk makeover.

(Indlægget udgives i samarbejde med Coop.dk)

Som du muligvis har opsnappet jævnfør tidligere indlæg, så har jeg aldrig været det helt store havemenneske, men nu skal det simpelthen ændres på. Jeg er fast besluttet, langt mere end tidligere, at jeg i år skal have mere jord under neglene og have opdyrket en bedre grundforståelse for havens små glæder. Tror du, jeg kan lykkes med det mon? Mon ikke der sidder en læser eller to, som har prøvet en lignende forvandling – i så fald, del endelig erfaringer og tips!

Jeg har delt mit haveglæde-projekt op i portioner, og i første omgang skulle der komme styr på vores terrasse. Den rummer i den grad gode muligheder, og er samtidig mit mest foretrukne og trygge sted udenfor. Den har dog mistet sin glans de seneste par år, dels fordi vi ikke helt havde fået investeret i indretningen hele vejen rundt, dels fordi de gamle havemøbler var faldefærdige. I år skal det altså være, og jeg ønsker mig sådan et uderum, hvor roen ligesom sænker sig over én, når man er der. Ikke for mange forskelligartede indtryk, så noget med en rolig farveskala og noget solidt og kvalitetsholdigt møblement.

Bæredygtig indretning på terrassen med havemøbler fra Coop.dk

Vi har valgt et spisesæt, som giver os god mulighed for at have gæster. Dels er bordet bredt, så vi sidder med nemhed 6 omkring det, men det kan også udvides med 1 eller 2 tilhørende plader, så i dag har der for eksempel siddet 12 børn omkring bordet til en børnefødselsdag. Uden problemer!

Havemøbelsættet Liva kommer med 8 stabelbare stole i olieret akacietræ. Træet kommer med et FSC-certifikat, hvilket betyder, at træet er fældet fra en skov med ansvarlig skovbrug. Jeg synes jo, at træ er enormt væsentligt at gå op i, fordi kloden i den grad har brug for træer, som er en af de helt basale ressourcer, vi ikke kan undvære. Derfor bør vi være vågne, når vi handler, ikke mindst hvad møbler angår. En mere indirekte bæredygtighed er jo, at vælge møbler, der kan bo hos os mange år frem, sådan at vi mindsker produktionen af store møbler – og for os betyder det altså møbler, der har en vis kvalitet og samtidig et klassisk udtryk, som vi ikke er trætte af at se på om to år.

Min største glæde ved den nye terrasse må simpelthen være dækstolen. Jeg har i flere år ønsket mig en liggestol, men har altid forestillet mig en rigtig liggestol. Det er imidlertid aldrig kommet dertil hvor jeg har købt den, nok fordi jeg i virkeligheden føler, at den optager pladsen på vores terrasse på en for voldsom måde, så da coop.dk foreslog denne, gik det op for mig, at den jo i virkeligheden passer meget bedre ind. Den hedder Toronto og giver mig romantiske associationer til badehoteller med kig til havet. Det er så ikke heeelt, hvad jeg får serveret herhjemme, men jeg sidder altså fantastisk i den og har allerede nu holdt flere frokostpauser i solen.

Jeg skal nok komme med flere indlæg fra vores have. Blandt andet har jeg lovet et par af jer at vise mere fra de grønne hjørner, så det dukker også op meget snart, det lover jeg! Knus Dorte 

PS. De fine glimt fra denne udsættes til morgen tidlig, så kig ind dér.

……………..

Husk at du kan følge bloggen via BloglovinFacebookInstagram & Pinterest

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak ©

2 tanker om “Havemøbler med god samvittighed

  1. Hvor er det blevet fint. Fsc er helt klart en god løsning, måske lige efter genbrug ?
    Jeg ønsker mig selv et lille trygt uderum.

    1. Ha ha, du har ret, genbrug er kongen af bæredygtighed – trods alt – meeen jeg er altså virkelig glad for mine nye havemøbler, så der går mange år førend DE bliver til genbrug ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.