fbpx

Kagebordet til børnefødselsdagen

Hjerter, enhjørninge, regnbuer og pastelfarver. Der er dømt pigefødselsdag over hele linjen og i dag skal I lige have et tip, som jeg lænede mig op af i søndags.

I morgen har mine piger fødselsdag, i dag deler de ud i klassen og i søndags holdt de fest med pigerne fra deres klasse. Og så er vi altså også færdige med fødselsdagsfejring for denne gang.

Dagen i morgen er helt særlig, men også på en anden emotionel måde end bare deres fødselsdag. Det vil jeg hellere komme ind på i morgen, fordi nu skal det handle om de kager, som pigerne havde bestemt til deres fest i søndags. Temaet i år er hjerter og enhjørninge, og det er enormt vigtigt, at begge temaer skinner tydeligt igennem, så de begge føler sig mødt i deres ønske. Vi har brugt lang tid på Pinterest og YouTube for at finde inspiration, og det var på YouTube, at vi fandt en guide til hjertekagerne, men den er det til gengæld ikke lykkes mig at finde igen, nu da jeg ville linke til den. I stedet må du nøjes med min beskrivelse.

For mig betyder planlægning en del. Jeg gør ikke alt det her, fordi jeg føler, at jeg skal. Jeg elsker jo temaer og især ved børnefødselsdage, hvor man kan lave mange flere sjove og barnlige ting. Men… det kræver altså lysten til den slags og fornuftig planlægning, hvis man ikke skal knække nakken i timerne op til at gæsterne ankommer. Og det vil jo være ret kedeligt trods alt!

Sådan planlægger du dit hjemmebag

Jeg har lavet en hel del klar et stykke tid inden og i det hele taget sørget for at vælge nogle nemme løsninger:

  • Jeg bagte pølsehorn et par dage inden og lod dem være næsten færdigbagte. På dagen fik de lige de sidste 5-10 minutter i den varme ovn, så de blev serveret blanke, lune og med et friskbagt udseende.
  • Muffins havde vi bagt i ugen inden og simpelthen bare frosset ned. Dagen før tog vi dem ud af fryseren og på selve dagen var de fine og klar til pyntning.
  • Frostingen blev lavet om aftenen før festen (Se tip til flerfarvet frosting længere nede). Det lå ganske simpelt klar i sprøjteposen med tylle i køleskabet, og skulle blot tages ud en halv times tid før kagerne skulle pyntes. Gør du dette, så undlad at klippe spidsen af sprøjteposen til lige inden, du skal bruge den.
  • Hjertekagerne lavede jeg 2 dage før festen. Fordi de bliver dækket med chokolade holder de sig fint snaskede på indersiden, så ingen problemer i det, blot opbevar dem på køl. (Se hvordan kagerne blev lavet herunder)

Sådan laver du flerfarvet frosting

Start med at lave en stor portion frosting efter denne opskrift. Del nu portionen op i flere skåle og indfarv den med farvepasta – det er vigtigt, at det er en pasta med farve og ikke de dråber, du kan købe i supermarkedet, fordi de fortynder frostingen og gør den “sjappet”. Tro mig, jeg måtte lave min første portion om! Når du har ramt de farver, du ønsker er du klar til at putte farverne på pose

Des flere farver, du vælger, des sværere bliver det at få i posen. Jeg vil anbefale 2-3 farver til at begynde med.

Tag din sprøjtepose og læg en takket tylle ned i spidsen uden at klippe spidsen af. Fold så siderne ned omkring din hånd, så du står med en god åbning. Med en lang tynd spartel lægger du nu den første farve frosting i en stribe fra tyllen og op med åbningen. Læg et rimelig godt lag, men ikke mere end at der stadig bliver plads til dine andre farver. Fortsæt nu med den næste farve og vend sprøjteposen løbende, så den ligesom hviler på din underarm. Når din frosting er kommet i posen snor du enden sammen og lukker den med en klips. Læg den forsigtigt på køl og undgå at mase den.

Sådan laver du nemme hjertekager med krymmel

Til 8 hjerter skal du bruge:

1 roulade
400 gram overtrækschokolade

Krymmel

Køb en roulade i supermarkedet og skær den i 8 lige tykke skiver. Hver skive lægges fladt ned og skæres over på skrå. Den ene halvdel vendes om, så hjertet begynder at tage form. Enten kan du skære lidt fra eller blot trykke lidt på indersiden hvor hjertets bobler formes. Læg dine hjerter på en bageplade med bagepapir, så de er klar til chokoladeoverovertræk.

Smelt chokoladen i mikrobølgeovnen, hvor du hvert 20. sekund rører rundt med en ske. Fortsæt til det er helt smeltet eller kun har enkelte små klumper tilbage, som du så rører ud med din ske. Med en ske overhælder du dine hjerter med chokolade. Sørg for at kanter og top er godt dækket, så kagerne bevarer deres fugt. Strø med krymmel, tørrede blomster eller en anden farve chokolade som striber.

Det var slet ikke så slemt, ser du nok. Eller hvad tænker du – er jeg gået amok? Mine børn elskede det og det gjorde jeg heldigvis også. Knus og rigtig god dag her med udsigten til en lang og varm weekend, yeah! 

……………..

Husk at du kan følge bloggen via BloglovinFacebookInstagram & Pinterest

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak ©

Follow:
Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.